De Europese Centrale Bank (deze valsemunter is ook bekend onder de afkorting ECB) heeft een “waanzinnig goed” plan. De mensen van de ECB hebben (volgens financieel persbureau Bloomberg) besloten nieuwe bankbiljetten van de euro te voorzien van een watermerk met de Griekse mythologische figuur “Europa”. Met welk nu?

“Europa” is een Griekse mythologische figuur, één of andere Fenicische prinses uit het jaar “nul” of nog verder terug. Op zich is elke idee leuk om op die papiertjes te zetten, dat vind ik niet zo’n probleem. Waar ik wél een probleem mee heb is:

 • Waarom mag de ECB überhaupt biljetten drukken?
 • Zitten daar ook Nederlandse biljetten bij, of alleen Griekse?
 • Hoe komt schuldenrijk Europa aan de arrogantie om nog meer geld bij te (laten) maken?
 • Wat gaat het bijdrukken van geld oplossen, behalve de koopkracht van de euro nóg verder te laten zakken?
 • Waarom een Grieks figuur? Als er één land is met onzekerheid om in de EU te blijven is het wel Griekenland. Zitten wij straks met die biljetten?
 • Wat heeft een eurobiljet met een landcode, anders dan de Griekse, nu aan een Grieks plaatje in het watermerk?
 • Hoeveel gaan ze bijdrukken?
 • Wat staat er aan waarde tegenover?
 • Waar gaan ze dat geld voor gebruiken?

 

Ik ben benieuwd naar de antwoorden hierop, binnenkort vast en zeker in de MSM te vinden.

 

Fijn weekeinde,

MMAP.

9 REACTIES

 1. Het belangrijkste aspect van een Grieks eurobiljet is de letter Y aan het begin van het serienummer. Geef deze biljetten z.s.m. uit of weiger deze te accepteren. Hier vind je de landcodes. http://nl.wikipedia.org/wiki/Euro#Bankbiljetten

  Overigens was dat verhaal over de 500 eurobiljetten erg interessant. Dat dit geld voor de (drugs-) mafia zou worden, werd al voor introductie van de euro voospeld. Dit is een bewuste keuze geweest. Het lijkt er op dat de drugscartels geld krijgen van de EU en wapens van Obama.

 2. mmm, Europa was die niet, ontvoerd, verkracht, kinderen van de verkrachter en vervolgens heeft de verkrachter geprobeerd haar af te kopen met kadotjes.

 3. Haha! Vind ik wel heel symbolisch hoor. Oppergod Zeus (vul hiervoor je eigen machthebber maar in) laat een wellustig oog vallen op prinsesje Europa. Om haar niet af te schrikken vermomt hij zich als stier en spelenderwijs en goedgelovig gaat Europa op zijn rug zitten en wordt ontvoerd en elders verkracht……..
  Meer woorden zijn m.i. overbodig!

 4. Gewoon, om geld mooier de latenlimken dan het is. Verder allemaal flauwekul in de vraagstelling. Er zijn wel andere manieren om welvaart af te troggelen. Ik hoop niet dat LP hier aan wordt gelinkt.

 5. Reactie van Kees (2-09-12, 13:04) 6

  Gewoon, om geld mooier de laten lijken dan het is. Verder allemaal flauwekul in de vraagstelling. Er zijn wel andere manieren om welvaart af te troggelen. Ik hoop niet dat LP hier aan wordt gelinkt.

  MMAP [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Kees [7]: Verder allemaal flauwekul in de vraagstelling.
  Wauw, wat een inhoudelijke weerlegging van die flauwekul. Ben onder de indruk van de diepgang (NOT, dus). Jammer dat u de vragen niet serieuzer beziet en/of beantwoordt. Het zijn wel degelijk legitieme vragen.

  Ik hoop niet dat LP hier aan wordt gelinkt.
  Hoezo? Ook al lijkt meer dan de helft van de Vrijspreker artikelen de laatste tijd over de LP te gaan, is Vrijspreker geen verlengstuk van de LP (mag ik hopen). Er zijn nog mensen die niet over de LP schrijven.

  Dus de correlatie van uw opmerking tussen dit artikel en de LP ontgaat mij volledig. Gaat u nu bij alle artikelen ook schrijven dat u hoopt, dat ze niet aan VVD, PVV, PvdA, SPO, enz gelinkt worden?

 7. De laatste “weeen” voor al het munt en papiergeld “wegvalt”. Dan komt het “geniale” idee ( wat al lang en breed klaar ligt en waar ALLANG mee experimenteerd wordt) om bij een IEDER een elektronische chip in te laten planten. Dan worden wij als Europa niet meer “verkracht”, maar worden wij COMPLEET BEHEERST. Dit alles is waar gevaarlijke mensen achter de schermen mee ALLANG mee bezig zijn. Alles wordt zorgvuldig gepland. Mensen wees waakzaam.

Comments are closed.