Teletekst van 14 september: ` Huizenbezitters in Nederland betalen door Brusselse maatregelen jaarlijks  honderden tot duizenden euro’s te veel voor hun hypotheek. Dat zegt hoogleraar Mededinging Schinkel in Zembla.  In 2008 bedong Eurocommissaris Kroes  als voorwaarde voor de nationalisatie  van ABN Amro en de staatssteun aan ING dat deze twee niet mochten concurreren op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het gevolg is dat Rabobank al jaren bijna geen concurrentie meer ondervindt.                                      

De NMa waarschuwde Kroes vergeefs dat de prijzen hierdoor zouden stijgen.  Econoom Sweder van Wijnbergen zegt in Zembla dat Kroes heeft geblunderd’ tot zo ver Teletekst.

Wat zou je daar nog aan toe te voegen? Goed geregeld  misschien? Dit is duurder dan de hypotheekrente aftrek. Laten we vooral meer regels en gedoe uit Brussel krijgen, om de problemen van eerdere regels en steun op te lossen, door mensen die er echt iets van begrijpen.

5 REACTIES

 1. Dit zegt weer alles over het socialistische gehalte van de “liberalen” in dit land.

 2. In de Telegraaf zegt men het toch anders !
  Hier is onze ExcuusTruus teruggekomen van haar domme zet, dankzij de NMA, maar Wouter Bos heeft er vervolgens niks mee gedaan. Hij heeft de brief die hierover ging ‘laten liggen’ !
  En Wouter Bos zelf kan zich hierover niks meer herinneren !
  Wat is nu de waarheid ?
  Kwam er gisteren een PvdA malloot op T.V. die GeraniumExcuusTruus en kwartje Kok wou betrekken in de samenstelling van het nieuwe kabinet en hoe ze het moesten doen !

 3. Het grote probleem is dat die twee prutsbanken nooit subsidie of leningen van de overheid hadden mogen krijgen. Dit zie ik als gevolgschade van het wanbeleid van Wouter Bos en Zijn Meesteres in Brussel. Afgaande op bovenstaand verhaal, zijn er dus 3 banken in Nederland, waar je terecht kunt voor een hypotheek?

  Overigens brengt deze Neelie op uw en mijn kosten bezoekjes aan de Bilderbergconferentie, uiteraard in de 5* klasse. Voor dat geld mag je niet weten wat mevrouw daar heeft lopen samenzweren.

 4. Dom of slim? De banken zijn in recordtempo voorzien van nieuw geld. Uw geld! Slimme zet van Kroes en kornuiten…

 5. Dit klinkt als kartelvorming, nog extra gestimuleerd door Wouter Bos. Dat krijg je als ca 80% van de markt in handen is van de 3 grote banken. Het lijkt trouwens nu wederom te gebeuren met de supermarkten, weer ca 80% in handen van 3 grote spelers. AH gaat nu de producenten uitknijpen om de inkoopprijzen met 2% te verlagen. De andere 2 spelers zullen hierna volgen. Denk maar niet dat deze prijsverlaging wordt verrekend in de consumentenprijzen. Vele producenten die het nu maar net redden of op omvallen staan, zullen hierdoor failliet gaan. Weer extra werklozen etc… Een dodelijke spiraal volgt door dit soort kartelvorming!! De gewone man zal de klos zijn, totdat deze helemaal is kaalgeplukt door belastingen etc. en de grote bedrijven (lees vaak multinationals) zullen floreren. Vroeger noemde men dit fascisme (Mussolini), tegenwoordig noemt men dit vrije markt. Er is echter geen VRIJE markt maar een gecorrumpeerde markt.

Comments are closed.