. . . .Ook als er geen directe hoop op winnen is?

Deze titel trok een tijd geleden mijn aandacht op de site van ZeroHedge. Er stonden inderdaad een aantal interessante opmerkingen in, en het antwoord was bevestigend.

 

Een eerste reden kan al zijn dat de geschiedenis vol staat van acties die besluiten van regeringen hebben beïnvloed terwijl op het moment zelf, bewust, gedaan werd of de hele actie niet was opgemerkt.

En nog los daarvan staan de invloeden die het op omstaanders gehad heeft, maar die niet duidelijk geregistreerd zijn. Maar wel invloed hebben gehad.

Het is meestal zo dat als je een gedachte of idee verspreid, het erg onzeker is of en wat er elders mee gebeurt.
Eén enkele gedachte kan bij voorbeeld hele groepen mensen aan het denken zetten.

Daarom blijft het van belang om ook als je niet achter je keybord zit, toch de duidelijke libertarische,  rechtvaardige, NAP-standpunten te verkondigen.

Een citaat van ene Sonia Johnson zegt: “We moeten onthouden dat één vastbesloten persoon een aanmerkelijk verschil kan maken, en een kleine groep van vastbesloten personen kan de loop van de geschiedenis veranderen!´

De hele geschiedenis bestaat uit talloze kleine acties en stapjes die op een bepaald moment niet meer tegen te houden zijn.
Het is zelfs zichtbaar dat er nu veel meer libertarische acties en ideeën leven dan bvb  30 jaar geleden.

En zelfs als we niet slagen,  dan nog hebben we het tenminste geprobeerd en ons niet zonder meer overgegeven. Doen en zeggen dingen omdat ze “goed” zijn, ongeacht de uitkomst. Zonder concessies of compromissen voor NAP.

Het is bovendien de beste leefwijze voor onze eigen integriteit en ons eigen morele welzijn!

9 REACTIES

 1. @ffi [1]:

  De Vrijspreker-site doet het in ieder geval beter dan een paar maanden geleden, toen hij om de haverklap uit de lucht was.

  @Ron Arends [2]:

  Hoe staat het eigenlijk met het bezoekersaantal van de Vrijspreker? Is dat toegenomen door de LP-campagne of heeft die campagne geen effect gehad?

 2. @ffi [1]: Dat van de comment teller kan te maken hebben met je cache settings. De functionaliteit laatste reacties is bewust uitgeschakeld om de site stabieler te maken door te zorgen voor minder serverbelasting. Daarnaast zijn we op een nieuwe hoster over gegaan en sindsdien is alles stabiel. (zie evt helemaal rechtsonder de pagina voor de huidige hoster).
  Er is een korte piek geweest voor en met name op 12 september met ongeveer anderhalf tot 2 keer meer traffic. Omdat deze piek goed kon worden opgevangen is het wellicht mogelijk dit soort plug ins weer te activeren en zouden we kunnen kijken wat er gebeurt als we de laatste reacties functionaliteit weer beschikbaar maken.

  ffi [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [4]:

  Nee, want ik heb verschillende browsers geprobeerd met telkens hetzelfde resultaat (op m’n laptop en telefoon), de comments worden pas bijgeteld zodra een nieuw artikel geplaatst wordt.

Comments are closed.