In het geweld dat Frankfurt toestond dat Duitsland 190 miljard in het Europutje gooit, de verkiezingen in Nederland en de onbegrensd opengezette geldsluizen van de FED, stiekemde Barosso nog even een Bankenunie in de EU.

Met een bankenunie bedoelt de Europese Commissie dat alle 6000 Europese banken onder haar toezicht komen (weer een horde schoonzonen en dochters aan een toezicht baantje) maar dat niet alleen: die 6000 banken moeten elkaar gaan redden als er ergens wat fout gaat. Dat er met banken wat fout kan/moet gaan weten we maar al te goed en tot nu toe betaalde de  overheid een bankenfoutje, nou ja foutje: als je 10-20  keer zoveel uitleent als je aan vermogen hebt, hoeft er op dat uitgeleende bedrag maar een paar procent verlies geleden te worden en je kunt al aan het overheidsinfuus.

Blijkbaar zijn de overheden aan het eind van hun latijn, want nu moeten de banken onderling gedwongen worden elkaar te helpen.

Dus wanneer een Spaanse bank uit concurrentie overwegingen een lagere risicovergoeding aan een geldvrager vraagt, waardoor een conservatieve? Deense bank die klant kwijtraakt, mag die Deense bank straks meebetalen aan het redden van die Spaanse bank als die geldvrager failliet gaat. Of: de spaartegoeden van de RABO bank, staan dan garant voor het roekeloze gedrag van de Griekse banken.

Dit is geen gezeik, iedereen rijk, maar: groot alarm, iedereen arm!

 In een wereld waar de schulden al dusdanig hoog zijn bij banken en overheden, waar met steeds meer kunst en vliegwerk (geld uit lucht) de problemen vooruit geschoven worden. Zien we dat de ellende, risico’s en schulden steeds meer over iedereen gespreid worden. Een Grieks probleem verwerd tot een Europees probleem. Extra redding door de ECB, moest gesteund worden door het IMF.

‘Vanzelf’ gaat uw toekomstig belastinggeld, maar ook uw spaargeld en uw pensioenreserve, via garantstellingen, ongevraagd, naar het hogere Europees Belang, oftewel het totale failliet. Door alles aan elkaar te knopen, wordt de crisis uitgesteld, maar de klap wordt wel groter wanneer het fout gaat en dan gaat  ‘alles’ fout. 

Wat te doen? Ik kom steeds weer tot dezelfde conclusie: de enige bescherming is om uit de Euro of dollar te gaan en in edelmetalen. Met de recente geldcreaties, is het nog steeds niet te duur of te laat, integendeel.

8 REACTIES

 1. Confiscatie is een bullshitverhaal.

  Als centrale bankiers besluiten om goud € 50.000, – per ounce te maken dan verkoopt de massa het graag.

  Financiele crisis, schuldencrisis en economische crisis met 1 pennestreek opgelost.

  Zo makkelijk is het..

 2. @Pimmmetje [3]: In 1933 confisqueerde President Roosevelt, op grond van Executive Order No. 6102 de volledige particuliere goudvoorraad van de Amerikaanse bevolking. Goudbezit werd verboden en iedereen werd verplicht hun goud in te leveren bij de FED. De FED betaalde dezelfde prijs als de eerste fixing, nl. $ 20,67 per troy ounce. Het was de bedoeling van de President en de FED om de dollar weer sterk te maken, want die was ernstig verzwakt tijdens de “Grote Depressie”. Op zich begrijpelijk, maar de truc die naderhand werd uitgehaald liet de echte bedoeling van deze confiscatie zien.

 3. Koop geen goud, maar zilver.

  De goudkoers wordt gemanipuleerd. Er is maar een beperkte hoeveelheid goud, dus dat is te doen.

  Maar van zilver is er duizenden keren meer en die markt kunnen ze niet controleren. (Too big to control heet dat aan de sigaren tafel).

  Dus koop een paar baren zilver en metsel die in, in de muren van je fundering of las ze weg in de wanden van je boot….

  ffi [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Adam [7]:

  Ik geloof dat juist de zilvermarkt veel kleiner is omdat een groot deel van het gewonnen zilver ook industrieel verbruikt wordt. Verder zijn die manipulaties juist enorm gunstig want het biedt een kans om goedkoop te kopen.

Comments are closed.