Dit is het laatste weekeinde voor de verkiezingen. Er worden posters opgehangen en er wordt geflyerd. Een van de acties gaat plaats vinden op de Dam te Amsterdam. U bent hier van harte welkom.  Er is wederom een mystery event dat net zo spectaculair belooft te worden als de actie bij DNB. Verder in dit artikel een terugblik op enkele activiteiten van voorgaande week. UPDATE: de resultaten van de kieswijzer zijn binnen, zie onderaan dit artikel voor de verrassende uitkomst.

Allereerst de actie, eenieder is zondag om 1300 uur welkom op de Dam. Dit is een actie die zich vooral richt op de cannabis consument. Er zijn speciale flyers gemaakt en er wordt een paar uur geflyerd. Zelf gebruik ik zeer incidenteel cannabis, ik zie het echter als een grote inbreuk op mijn vrijheid dat de staat afdwingt wat ik wel en niet mag consumeren. Te beargumenteren valt dat een staat die voedselwetten afdwingt de rechten van haar burgers nog meer schaadt dan een staat die het vrije woord negeert. Het mogen bepalen wat je zelf eet of rookt is een dermate elementaire vrijheid dat iedere inbreuk daarop, door wat voor wetgeving dan ook, uiterst abject en verwerpelijk is. Deze actie zal voor vele werkenden de laatste gelegenheid tot actie zijn. Zoek de blauwe LP polo’s op de Dam en u kunt mee flyeren.

Voor degenen die maandag tijd hebben, er wordt na het nieuwe lijsttrekkersdebat geflyerd. Van 1500 tot 1800 uur wordt in Amsterdam geflyerd, vertrokken wordt van de Balie. Dit is de locatie van het nieuwe lijsttrekkers debat.

U kunt Toine overigens steunen door te verschijnen bij het nieuwe lijsttrekkersdebat. Dit is maandag 10 september in de Balie te Amsterdam. Toine gaat hier in discussie met de lijsttrekkers van de Anti Europa Partij, LibDem, Mens en Spirit, Partij van de Toekomst, Nederland Lokaal, De Piratenpartij en SOPN. Als het goed is kunt u het debat hier live volgen. Het debat begint om 12 uur en duurt tot ongeveer 14:30 uur. De toegang is gratis, u moet wel even tickets aanvragen. Dit kan na gratis registratie, ga naar de pagina van het nieuwe lijsttrekkersdebat en klik op gratis tickets.

Over het mystery event valt nog even weinig te zeggen anders dan dat het een libertarische klassieker belooft te worden. Waar anderen over schrijven en cartoons maken gaat de LP daadwerkelijk tot uitvoeren over. Op 10 september rond een uur of 18:00 te Vondelpark.

Het ziet ernaar uit dat dit de laatste mogelijkheden tot actie zijn de komende tijd. Dus wenst u verder te gaan dan toetsenbordridder dan kunt u dit weekend nog aan de bak.

Hieronder terugblikken op enkele acties die sinds woensdag gehouden zijn.

De vrijdag borrel in Utrecht was geslaagd, er kwamen een man of 15. Interessante discussies tot een uur of 1.

Marjan Wijbenga heeft ervoor gezorgd dat de LP donderdag vertegenwoordigd was bij het JOVD in Groningen. Victor van der Sterren, in briljante vorm, veegde de vloer met de rest van de sprekers. Een enthousiastere gentleman, was er op het podium niet te vinden. Deze kerel heeft de LP in Groningen op de kaart gezet.

Woensdag hebben velen het debat met Nigel Farage bijgewoond in de Balie. Een lezenswaardige beschrijving van dit evenement staat hier.

Resultaten kieswijzer

Tenslotte nog een opmerking over de kieswijzer. Deze wordt druk bezocht. Het is een eerlijke kieswijzer opgesteld door onder meer Henry Sturman. Deze kieswijzer gaat over zaken die de burger echt aan het hart liggen en niet over de “Haagsche werkelijkheid”.  Het is een kieswijzer die zonder vooroordelen is opgezet, en die een ding heel goed aantoont. Men heeft het gehad met de landelijke partijen, die missen als je het op programmapunten beoordeelt waar het werkelijk om gaat duidelijk de boot. Hieronder een screenshot met de resultaten van de afgelopen 24 uur, dit zijn de eerste keuzes van degenen die de kieswijzer hebben ingevuld:

9 REACTIES

 1. Tja, al die acties zijn in Holland en ik kom uit het hoge noorden, bovendien ben ik fulltime student dus heb er niet echt de tijd voor om met die dingen mee te doen.

  Maar probeer zeker mijn steentje bij te dragen!

 2. Het lijkt er op dat De Pannekoeken Koning zijn (.NL) domein heeft verkocht aan Brinkman. Ik hoop dat hij er veel geld voor heeft gekregen.

 3. @ AS,

  We hebben wel 25 acties gehad in het hoge noorden; 1 debat, 3 lezingen, 3 borrels, 8 posterplak ronden, 10 keer flyeren.
  Je hoefde slechts je beschikbaarheid bekendbaar te maken via de LP site of FB. De rest van het LP team is ook student, althans een kleine helft en het was vakantie.

 4. @Mario Aandewiel [6]:
  Merk op dat je niet uitgelegd hebt waarom ’toetsenbordridders’ een manco zouden zijn.
  Verder zie ik de relevantie niet in van het feit dat het *hier* vooral preken voor eigen parochie is, dit is immers niet de enige website waar libertariërs de toetsenbordridder uit kunnen hangen. En met welke mogelijkheid kan een discussie ‘preken voor eigen parochie’ zijn? Komt een discussie niet per definitie voor uit verschillende zienswijzen?

  Rechtse Rakker [8] reageerde op deze reactie.

 5. @LvM [7]:
  @Mario Aandewiel [6]:

  Het is EN EN. Zowel vanachter het toetsenbord kun je iets betekenen voor het libertarisme als op straat door te flyeren. Het is goed, dat vrijwilligers op straat mensen in aanraking brengen met het libertarisme en het is goed, dat er sites zijn voor mensen om zich verder te verdiepen in het libertarisme.

  Een goede toetsenbordactie zou trouwens zijn om de LP in diverse online-polls zo hoog mogelijk te stemmen. Breng je stem uit op de LP:

  http://forum.fok.nl/topic/1867609

 6. Wow, dat stemt tot grote vreugde, dat maar liefst meer dan 12% het het meest eens is met de Libertarische Partij. Er is een grote onvrede in de maatschappij, en een rode draad die je er altijd in ziet, is dat mensen moeite hebben met de macht van andersdenkenden over iets wat ze vinden of doen. Een libertariër heeft dit gevoel ook. Ik verdenk een heleboel linkse of rechtse mensen er altijd van dat ze diep in hun hart eigenlijk vrij willen zijn. Ze zetten zich af tegen de andere kant van het politieke spectrum, omdat dat op dat moment de dreiging is voor hun vrijheid. Met de Libertarische Partij heb je een hele hoop van dat gelazer gewoon niet, omdat een overheid dan in stukken mindere mate voor zo’n bedreiging van een ander’s vrijheid zorgt, als de overheid zich nog maar met heel weinig taken bezighoudt.

Comments are closed.