Slecht nieuws uit Duitsland. Nadat een rechter eindelijk bereid was om onze joodse en islamitische medeburgers te trotseren en het expliciet verbood om stukken penis af te knippen wordt dit nu weer ongedaan gemaakt. Dit voorrecht behelst wel uitsluitend de reeds genoemde religieuze groepen. Gewone stervelingen die hun zoon graag met het mes kennis laten maken voordat ze ertegen kunnen protesteren hebben het nakijken. Bij hen is het wel mishandeling, bij joden en moslims niet. Het genoemde artikel rept immers expliciet van een verklaring van hun geloofsgemeenschap welke vereist is.

Een flagrante schending van het door – uitsluitend – libertariers omarmde non-agressieprincipe. Hier wordt immers een lichaam geschonden en dat mag niet, ook niet als je één of ander sprookjesboek voor de waarheid houdt. Als een Christen een kruis zou tatoeëren op het schouderblad van een baby van acht dagen oud zou dat als een schande worden gezien. Het enige schandalige daaraan is blijkbaar dat niet in de bijbel staat dat dat moet. Het blijkt dat gebruiken die daarin genoemd worden wel degelijk toegestaan zijn.

Het is jammer voor de joden en moslims, maar zelfs zij mogen het lichaam van een individu niet verminken. Het staat de gelovigen natuurlijk vrij om zich te besnijden zodra ze volwassen zijn, net als dat ze vrij zijn hun haar af te scheren, piercings te nemen, tatoeages te zetten of hun tanden te laten trekken. Ze mogen alleen anderen er niet toe dwingen daar het een fundamenteel recht is van elk mens om hun lichaam door niemand te laten schenden. Dat joden en moslims hun achterlijke gebruiken daardoor niet meer kunnen uitoefenen is natuurlijk erg jammer voor ze, maar het non-agressieprincipe is juist in deze situatie noodzakelijk; het verhindert dat ze zomaar jongens kunnen verminken.

Volgens bepaalde interpretaties van de koran moeten islamieten zelfs ongelovigen doden al zijn anderen het daarmee weer volslagen oneens. Dat ze ze niet mogen doden zal iedereen normaal vinden, maar zouden ze ze mogen besnijden? Onschendbaarheid van het lichaam heeft iemand immers niet mits de beul maar een jood/moslim is.

Het non-agressieprincipe toont de achterlijkheid van deze gebruiken aan en we moeten voor joden en moslims beslist geen uitzondering maken. Onschendbaarheid van lichaam en eigendommen is het enige fundamentele mensenrecht. Ik wil mijn joodse en islamitische medeburgers dan ook oproepen om het lichaam van hun nageslacht ongeschonden te laten tot hij er zelf over kan beslissen. Tenslotte kan het zo zijn dat iemand later helemaal geen jood of moslim wil zijn en het vreselijk vind dat zijn penis verminkt is.

37 REACTIES

 1. @Likoed Nederland [29]: overigens welkom op deze site, heb de link van je nick gevolgd, het artikel waar de vredesactivisten blijven met hun Flotilla voor Syrie is prima. Een van de zaken waar ik me zelf over opwind is hoe de splinters die in het oog van Israel zitten altijd worden uitvergroot.

 2. Als je van mening bent, dat je het beter doet dan
  miljoenen jaren evolutie.

  Kan je als bewijs hier van, een stuk van je pik af laten knippen.

 3. @Likoed Nederland [29]: Pijnloos, meneer Likoed Nederland BV..???
  U bent compleet gestoord..!!!
  Van pijn vertrokken gezichten gezien van link 2 van bijdrage 2?
  Niet opgelet? Wat dacht u? Ik blijf toch lekker eigenwijs??
  Voor uw brein: van babies van het mannelijk geslacht kan de voorhuid -zoals bij pubers en volwassen mannen het geval is- nog niet tot achter de eikel worden teruggetrokken.
  Dan kan evenmin de voorhuid helemaal naar voren worden getrokken(vlak voor de ingreep) zodat het resultaat volgt wat te zien is op de foto bij het artikel en dat is de penis van een volwassen man!!
  Die ene foto van link 2 goed bekeken, meneer Likoed Nederland BV..??? Het ziet eruit als een opengepelde banaan en dat durft u pijnloos te noemen?
  U moest zich KAPOT SCHAMEN en niet alleen omdat u glashard volhoudt dat zo’n onomkeerbare, op pseudo-religieuze VERZINSELS gebaseerde ingreep nog “gezond” zou zijn ook.

 4. @Likoed Nederland [35]: U bent niet meer te redden.
  Ik ben het eens met de plannen van LP om alle pseudo-religieuze snijpraktijken mbt kleine baby-pielemoosjes en ritueel slachten van dieren te verbieden cq strafbaar te stellen.
  Maar zoals de zaken er op dit moment voor staan, haalt de LP niet één zetel. Dit omdat ik een vooruitziende blik heb en een realist ben. Verder wil het er bij mij niet in dat als er minder voorhuidjes in de USA worden verminkt, dat handenvol geld zou gaan kosten.
  Dergelijke sprookjes heb ik uit bv. Israël nog nooit vernomen.
  Zie in de vorige pagina m’n link naar hoeiboei over joden die TEGEN de door u zo geroemde praktijken zijn.

Comments are closed.