noemt Carla Joosten terecht de situatie die er nu heerst. 

In een column in Elsevier vraagt zij zich terecht af: ” Waar blijven de visies van Haagse politici op de ingrijpende verbouwing van de Europese Unie?” 

 

Een begrijpelijke vraag die ik me ook al wekenlang afvraag. Maar niet alleen voor de politici die in het algemeen uiteraard niets doen wat niet binnen de partijdiscipline valt om hun eigen imago en toekomst niet in diskrediet te brengen.

Maar vooral ook is die stilte van de burgers onbegrijpelijk.

Als je ziet wat er in die EU allemaal aan het gebeuren is,  kan het niet zo zijn dat al die belastingbetalende burgers nog meer willen gaan betalen.
Bedenk eens dat er met een sneltreinvaart gewerkt wordt om van de EU een complete Federatie te maken. Met een echte president die nog veel meer macht krijgt dat zijn huidige kwartiermakers Barroso en van Rompuy. Samengaand met een meer machtige centrale minister van Buitenlandse Zaken. Samen met één echte minister van Financiën die ook de begroting van Nederland vaststelt.
Dit laatste is al bijna verwezenlijkt in de voorgaats liggende fiscale unie en versterkt door het ESM dat geld overhevelt naar staten die dat “nodig” hebben. En alsof dat nog niet genoeg is komt er een Bankenunie die alle 6000 banken in de EU bestuurt en controleert. En daar nog bij als hulp een ECB centrale bank, die daarvoor “ongelimiteerd” geld uit blauwe lucht maakt en met die miljarden waardeloze landelijke obligaties opkoopt.

 Carla Joosten noemt de stilte extra verbazend omdat nu net in  achterkamers de EU bouwt aan  “haar misschien wel revolutionairste vernieuwing ooit”.
Carla denkt nog:” Het lot van de euro en de noodzakelijk geachte EU-verbouwing zal de nationale democratie ingrijpend veranderen. Dat mag geen zaak van ongekozen technocraten zijn. Daarover mag meer reuring worden verwacht van gekozen politici.”

Maar is dat niet al lang een gepasseerd punt? Heeft de Nederlandse burger nog de wil en de kennis om voor zijn eigen belangen op te komen? Bij de recente verkiezingen heeft zowat 80 % (??) van de kiezers zich neergelegd bij partijen die EU-onderdanigheid hoog in het vaandel voeren.
Hoe kan dat nog veranderd worden?

Toch moeten we niet alle hoop laten varen. Als de economische toestand nog slechter wordt, en daar ziet het wel naar uit, dan is de kans groter dat meer mensen wakker worden en door krijgen wat er echt aan het gebeuren is. En dan is het goed als er mensen zijn die het rationeel kunnen verklaren.

Er zijn bij de bezoekers van de Vrijspreker nog regelmatig mensen die laten merken dat zij het wel begrijpen. Hoe dit in actie om te zetten en in aantal op te voren? Dat zal ieder individu zelf moeten bepalen.

En hoop is er ook bij de lezers van het artikel van Carla Joosten als je de commentaren bekijkt waaruit ik een aantal regels heb geknipt:
–Den Haag is visieloos en eurofiel.

–Ik zit echt met kromme tenen over zoveel onbenul en incompetentie van zowel het volk als de politiek! U mag het gerust arrogant vinden!

— deze stilte is verdacht maar ik vraag mij als PVV stemmer dan ook af WAAROM Geert nu ook zo stil blijft.

–De EU en de eurozone hebben het stadium bereikt waarop er niets valt uit te leggen omdat alles in europese achterkamertjes wordt bekonkeld en tegenbekonkeld

–De nieuwe aandrang tot een Europese federatie te komen, compleet met eigen ‘staatshoofd’ en leger, betekent het “laatste stadium” van de vernietiging van de democratie en de natiestaat. Daarvoor waarschuwt Václav Klaus, president van de Tsjechische republiek.

–De nieuwe aandrang tot een Europese federatie te komen, compleet met eigen ‘staatshoofd’ en leger, betekent het “laatste stadium” van de vernietiging van de democratie en de natiestaat. –Daarvoor waarschuwt Václav Klaus, president van de Tsjechische republiek.

–Zolang de kiezer maar blijft betalen voor het in stand houden van de Euro die door zijn strot is getrapt alsmede de grondwet die door zijn strot is geheipaald. Straks zien we weer een zinderende toespraak van Barosso, Rutte veinst EU-kritisch te zijn, maar zoals Ostendorf terecht opmerkt: achter de schermen staat Rutte gewoon pal voor de EU en de Euro. Slaap lekker allemaal.

—En een verwijzing naar een artikel van Prof. Smalhout in de Telegraaf:

7 REACTIES

 1. Huub Jongen , Geert Wilders heeft weer gelijk , keer op keer waarschuwde hij het stemvee om niet op de eurofielen te stemmen , maar wat gebeurd er .
  Het domme klootjesvolk stemde weer op de poppetjes gesteund door nog dommere figuren de media maffia i.p.v. een partijprogramma er op na te lezen wat er over ons heen afgeroepen word.
  Waarschuwen heeft geen zin , ezels zoals wij zijn stoten toch meer dan twee keer aan dezelfde steen.
  Vechten tegen de bierkaai op , in de volksmond vertaald , is nu het motto.
  Ik denk dat dit gigantisch uit de klauwen gaat lopen , en oorlogen of misschien een wereldoorlog het gevolg kan zijn van niet toe willen geven dat de Euro en haar Unie een doodgeboren kindje geworden is.
  Het wachten is alleen wie als eerste verzuipt en de trekker over haalt.

  Aryan [5] reageerde op deze reactie.
  Reinder [6] reageerde op deze reactie.

 2. Zoals Koningin Maxima al zei:”De Nederlandse identiteit bestaat niet meer ” ! Haar in de oren gefluisterd door waarschijnlijk een PvdAer.
  Inherent hieraan is dat zij dan ook kan oprotten.
  Een volk (EU) dat geen eenheid vormt zal in de toekomst ook weer uit elkaar vallen. Maar dat maken wij niet meer mee !
  Dat men ons de Nederlandse identiteit stilletjes aan het afnemen is hebben we te danken aan de ‘MultiCultiWaanzin’ van de bovengenoemde ‘Crapuulpartij’.
  Door de bevoordeling van buitenlanders (gratis Geld, Huisvesting en Auto) is het Nederlandergevoel bij de meesten verdwenen.
  Zonder deze ‘MultiCultiWaanzin’ was de EU niet zover gekomen !

 3. Je kan het ook zien als een staatsgreep door de Eurocraten waar als Rutte en Samson (stilzwijgend) aan meewerken.
  Het past wel bij het internationaal marxisme/leninisme van Kameraad Barroso en die rare kwibus met dat struisvogel-hoofd.

 4. Zoals in een echte “democratie” is alles allang voorgekookt. Dat weten Rutte en Samson ook. Natuurlijk wel buiten de burgers om, zoals tot nu toe met alle belangrijke EU beslissingen (o.a. Verdrag van Lissabon en EMS). Daar kunnen ze in Noord Korea nog wat van leren.
  En de grote massa is zo dom geweest en heeft zich laten manipuleren om op 12 september op pro EU partijen te stemmen. De machtsgreep vanuit Brussel zal versneld worden doorgevoerd, voordat de zaak is ingestort. Creëer eerst chaos en onrust en grijp dan de macht. Een oude truc die nu ook weer toegepast.

 5. @Rinus [1]:
  Dat Wilders met zijn populistische hoofd deze keer net de correcte kant heeft gekozen is toch totaal niet boeiend? Want hoewel ik met hem geen fan van de EU ben, heeft Geert geen flauw benul waar hij over praat. Voor hem is de strijd met de EU, gewoon weer als vanouds, hij tegen de elite; zij het niet de Haagse Elite, dan wel de Brusselse.

  Het debat over de EU is inhoudelijk kapot gegaan doordat de enige partijen van fatsoenlijk formaat die een skeptisch standpunt innamen, de radicalen waren.

 6. Stopt het dan nooit met schending van mensenrechten en machtsmisbruik ?
  Het moet afgelopen zijn.
  Heeft U het journaal vandaag gezien ?
  Uw PRIVACY wordt anno 2012 ernstig bedreigd.
  De CIA en FBI woelen ZONDER UW TOESTEMMING in Uw privé-gegevens.
  STOP met CLOUD-computing.
  Geen opslag meer op netwerkcomputers.
  Datzelfde doet Facebook, die ZONDER TOESTEMMING Uw privé-gegevens verkoopt.
  En wat te denken met het plan tot ZONDER UW TOESTEMMING invoeren van de RFID-chips vol privacy-gegevens en VERSTOPT in paspoorten, onder de huid etc., het volgen van Uw mobiele telefoons en RFID-chips via het Amerikaanse GPS en binnenkort het nog preciezere Europese Galileo.
  Schrikt U ook niet van het RESPECTLOOS ZONDER UW TOESTEMMING SCHENDEN van UW PRIVACY via CAMERA’S van gemeentes op OPENBARE PLAATSEN en op straten en in stads- en dorpscentra ?
  Het ZONDER UW TOESTEMMING toepassen van de TOTAL-BODY-SCAN, opgelegd uit VALSE ANGST voor zgn. terrorisme en de TASER die de politie in Nederland van plan is te gaan gebruiken is eveneens SCHANDALIG en MENSONTEREND.

  De nieuwste slimste achterbakse manier van MACHTSMISBRUIK heet : via ECONOMISCHE MACHT via een ACHTERDEUR MACHT uitoefenen.
  Mevr. Angela Merkel probeert onder AANSPORING van belanghebbende USA via Obama om de EU per se ZONDER ONZE TOESTEMMING via de STIEKEME ECONOMISCHE EU door te DRINGEN / DWINGEN naar de EU als een CENTRAAL DOOR EEN KLEIN AANTAL MACHTSHEBBERS AANGESTUURD POLITIEK EUROPA.
  Zie USA, Rusland etc. en de rest van de wereld met hun dicrtators om te zien hoe GEVAARLIJK een CENTRAAL DOOR EEN KLEINE MINDERHEID AANGESTUURDE SUOERMACHT is.
  Wilt U onderdeel uitmaken van een GECONTROLEERDE BIG BROTHER STAAT door een klein groepje machtshebbers ?
  MACHTSMISBRUIK heet dat in gewoon Nederlands.

  U bent gewaarschuwd.
  STOP digitale gegevens-opslag.
  Hoe ?
  DWING bij het kabinet Uw VETO af.
  Maak U collectief sterk richting regering.
  Hoe ?
  DWING steeds vaker REFERENDUMS af.
  PROTESTEER.
  Laat UW STEM HOREN.
  SCHREEUW.

Comments are closed.