Weer een voorbeeld van overheid tegen u.

Het is maar een klein voorbeeld, uit Tiel, maar geeft de gedachtegang van de (plaatselijke) overheid weer en het gemak hoe men met u om gaat. U kent vast wel meer van dit soort voorbeelden en wij plaatsen ze met genoegen: hoe meer deze ongein aan het licht komt hoe meer mensen zien dat de overheid het probleem is, niet de oplossing, en dat zo de LP meer basis krijgt

 

Er wordt, zonder enige inspraak-procedures, door de gemeente Tiel besloten om een straat vrachtverkeers-luw te maken.

Vrolijk wordt daartoe een rotonde, verkeerssluis met doorgangscontrole en de rest van de infrastructuur gebouwd.

Laat die straat nou juist de verbindingsweg tussen twee al lang bestaande industriegebieden zijn en ook nog dat een van die industriegebieden bedoeld is voor grote winkels (lees veel bevoorradingsvrachtverkeer).

Maar nee hoor, eerst bouwen, dan nadenken en dan de omliggende ondernemers vragen of en wat ze er van vinden.

Alweer alleen maar verliezers:

Of het onzalige plan wordt teruggedraaid en alle bouwkosten etc zijn voor niets geweest en vervolgens met meer-kosten moet alles worden aangepast,

Of een heel industrieterrein kan nauwelijks meer bevoorraad worden en alleen tegen hoge kosten, zodat er weer een stel ondernemers het loodje legt en de vastgoedeigenaren een waardedaling van jewelste krijgen, want wie wil zich nog vestigen op een industrieterrein dat nauwelijks vrachtauto’s mag ontvangen?

In alle gevallen gaat het de burgers van de gemeente geld kosten. Al is het maar vanwege de schadevergoeding (helaas natuurlijk geen claims mogelijk tegen de besluitnemers zelf die dit verzonnen).

Dit is dus geen oplossing, maar een probleem creëren! laten we dan tenminste op lijst 14 LP stemmen om aan te geven dat we dit dus niet willen.

Ingezonden door Gemeente Baisher
———————————————————————-

EN is dat ook een gelegenheid om te verduidelijken hoe de LP dergelijke problemen oplost of voorkomt!

2 REACTIES

  1. In ieder geval wil de Staat dat alle rotondes gelijksoortig zijn/worden…………..er is alleen geen verplichting naar de gemeentes toe! Je verzint het niet dit soort gestoorde onzin.

  2. Nog een nachtje slapen.

    En dan vertrekken de dames en heren veldheren van het verkiezingsfront , de verliezers krijgen een baan in de Tweede Kamer, de winnaars gaan rond de tafel en een proberen een coalitie vormen, waarbij alle beloften aan de kiezers, in meerderheid, in de prullenbak terecht zullen komen, en de inwoners worden genegeerd en zullen zich teleurgesteld voelen en vaak voor de lasten opdraaien. Als het verkeerd gaat is het de schuld van de kiezers, en als het goed gaat dan zullen de politieke partijen zich op de borst slaan. Maar hoe je het ook went of keert, de gedupeerden zijn altijd de zwakkeren in de maatschappij en het grote geld gaat met scheppen vol naar de verkeerde plek. Nog een nacht slapen en u zult weten en voelen dat u genegeerd wordt door de politiek. Slaap rustig er overkomt U niets, de bestuurders zorgen goed voor hun inwoners.

Comments are closed.