In feite gebeurt met het pensioenopbouw het zelfde als met hypotheekrenteaftrek. De betaalde premie is aftrekbaar voor de IB. Bij de uitbetaling van de pensioenen moet de ontvanger er alsnog belasting over betalen.

 

Dat betekent dat er op het gereserveerde bedrag bij de pensioenfondsen c.a.800 Miljard € nog een latente belasting vordering is. Als men nu de uitbetaling belasting vrij zou maken zou dat voor de ontvanger geen verschil uitmaken.

Daarbij alles laten verzorgen door de belastingdienst waardoor de staatsschuld omlaag gebracht kan worden en pensioenfondsen kunnen dan met minder mensen en zonder risico hun geld bij de overheid beleggen tegen een hogere rente en hoeft men niet te speculeren met het geld van de pensioengerechtigden en zou men de spaarders belasting vrij iets extra kunnen aanbieden.

Daar zal je dan afspraken met de overheid over moeten maken. Zo heeft iedereen er voordeel van. Ook al bent u tegen meer overheidsbemoeienis, Wat is Uw mening?

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. Op de eerste plaats moet de overheid uit alle bemoeienis met de huizenmarkt. En dan ook uit de regelingen die de koper met zijn eventuele geldverstrekker maakt.

 2. Schokkend!!!! Vandaag op het Franse nieuws TF1!!!!
  Begin jullie hier maar eens druk over te maken ipv over jullie pensioen:

  http://youtu.be/17boKk-SvyQ

  Onderzoek gentech voeding op ratten, na 311 dagen kregen de ratten tumoren met een gewicht die opliep tot meer dan 25% van de totale lichaamsgewicht van de rat…

 3. Pensioenen zouden een individuele aangelegenheid moeten zijn, niet een omslagstelsel. Nog meer collectiviteit, en dan ook nog rechtstreeks in handen van een totaal onbetrouwbaar monster is een héél slecht plan.

 4. iedereen die wil blijven in zijn pensioen fonds laten blijven, iedereen die nu zijn geld opvraagt uit laten betalen.
  Gaat het in een zelf gekozen ander pensioenfonds, geen belasting; gaat het niet naar een pensioenfonds dan de gemiddelde belasting die men anders ook had betaald er op los laten: scheelt weer wat op de overheidstekorten.
  En natuurlijk geen verplichte pensioen betalingen meer, je moet zelf kunnen bepalen of en hoe veel en waar in.

 5. Tegen een hoge rente uitlenen aan de overheid gaat ten koste van de belastingbetaler. Die hogere rente wordt namelijk opgehoest door de belastingbetaler, en het mogelijk maken van leningen aan de overheid betekent nog meer overheidsuitspattingen en nieuwe fratsen dan nu al het geval is. Die weten werkelijk ondanks bezuiningingen namelijk elke keer weer met nieuwe dingen te komen (of voor te stellen), zoals bijvoorbeeld van die gratis watertappunten die de horecabedrijven en hun toeleveranciers op een oneerlijke manier willen vernietigen op het gebied van spa blauwtjes en ander bronwater.
  Ik zou zeggen wees hier voorzichtig mee. Er is al overheids onzin genoeg.

  De belastingdienst die taken op zich neemt in plaats van pensioenfondsen, dat is het verschuiven van een probleem, niet een oplossing. Ik zie dit alles niet zo zitten. Wat moet de pensioengerechtigde of afdrager nou precies minder betalen volgens het artikel, als “alles” wordt overgenomen door de belastingdienst?

Comments are closed.