‘Het enige wat de FED kan verzinnen als oplossing voor elk probleem is meer geld drukken en de liquiditeit verhogen.’  Dat is de reactie van Ron Paul op de laatste FED QE3 actie. ‘Mr. Bernanke en de Federal Reserve bestuurders lijken niet te begrijpen dat onze huidige economische malaise een direct gevolg is van het excessieve krediet dat de FED al in het systeem gepompt heeft.’ De FED wil via de overheid voor 40 miljard dollar in hypotheekschuldpapieren per maand opkopen. Zonder einddatum trouwens.

Het verlagen van de rentestand – de standaard FED reflex – is ineffectief omdat de percentages al rond nul zitten. ‘De FED herhaalt zichzelf constant met haar pogingen de economie aan te slingeren met meer schuld en krediet’, zegt Paul. ‘Maar deze laatste beslissing zal onze economische stagnatie alleen maar verlengen. Daarbij verstoort het de marktsignalen en bevordert het misallocatie en verspilling van fondsen.’

‘In plaats van het stimuleren van een echt herstel door een sterke dollar en markt rentepercentages, toont de FED aan hoe gevaarlijk ver ze verwijderd zijn van de realiteit als centrale bank. Iedere volgende geldinjectie van de FED – in welke vorm ook – zal onze aankomende economische crash nog erger maken.’

Deze week nam het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met 327 stemmen tegen 98 een wetsvoorstel aan om de FED diepgaand te onderzoeken. Dit voorstel gaat nu naar de Senaat. Ron Paul pleitte hier al jaren voor.

Ron Paul argumenteert dat de Federal Reserve eenvoudigweg illegaal is. Ze gaat onder andere in tegen artikel 1, sectie 8 van de Grondwet die het Congres het recht geeft om geld te munten. Er is geen sprake van een centrale bank  in de Grondwet en de FED is pas in 1913 gecreeerd.

Paul: ‘Tijdens haar 100 jarige geschiedenis heeft de Federal Reserve het voor elkaar gekregen om de dollar bijna te vernietigen. Sinds 1913 heeft de dollar 95 % van haar koopkracht verloren door de politiek van de FED.’

 

4 REACTIES

  1. Er is niets federaals aan en ze en niet over reserves.

    @Hub Jongen [1]:

    Dat kan alleen maar middels revolutie. Op woordelijke protesten reageren de politici met hun NLP-trucjes.

  2. @Igor [3]:

    Bedrog is een indirecte vorm van geweld. Je doet dan immers dingen die niet in overeenstemming zijn met de vrije beschikking van het slachtoffer.

Comments are closed.