dinsdag, 18 september 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Spanje is Griekenland . . . Alleen groter en erger!

Dit is een ander uitstekend artikel van ZERO-Hedge dat aangeeft dat de euro niet meer te redden valt. De trein rijdt door, de remmen zijn versleten. Stap uit zolang het nog kan. Het land heeft een Nationale schuld van meer dan 300% van het BNP, en een Bankenwereld die tot de meest corrupte van de wereld behoort.

Griekenland is een klein land, en dat verliezen, kunnen de overige EU-landen waarschijnlijk wel behappen.  Maar met Spanje lijkt dat vrijwel onmogelijk.

 

Om dit meer in detail te bekijken of te bestuderen, kan ik u  het Zero Hedge artikel van harte aanbevelen:
www.zerohedge.com

Dit geeft een hele serie feiten met de gebeurtenissen van de laatste tijd.

Het is dan niet moeilijk om tot de conclusie te komen dat de politici veel en veel te optimistisch zijn, (om het netjes uit te drukken).
Al roepen ze wel sterk de indruk op dat zij hun baantjes aan het beschermen zijn ten koste van de burgers.

Het hele feest gaat snel naar een soort breekpunt toe. En dat zal waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar tot knappen komen.

En ondertussen is de goudprijs (in euro’s) hoger dan hij ooit geweest is en maken veel media zich nog druk om de “naaktfoto’s”van Kate, en in Nederland trachten de conservatieven en de socialisten samen aan de macht te komen om over u te regeren.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. J.H schreef op : 1

  Bij de totale schuld van een land moet men ook de private schuld meerekenen. In Nederland ligt de totale schuld dus ook ruimschoots boven de 200%…..
  Maar laten we het maar vooral over Spanje en Griekenland hebben, wij zijn immers het beste jongetje van de klas…. Of bedoelen ze nou het beste geïndoctrineerd jongetje van de klas?

  J.H [2] reageerde op deze reactie.
  Bertus [6] reageerde op deze reactie.

 2. J.H schreef op : 2

  @J.H [1]:

  De totale schuld ligt hier zelfs veel hoger dan in Griekenland! De waarheid hierover gaan we spoedig zien en horen….Bij Griekenland kwam ook de waarheid pas boven toen er flinke economische krimp kwam….zo gaat dat hier ook gebeuren…

  Ben ik nou gek..?? [4] reageerde op deze reactie.

 3. Ben ik nou gek..?? schreef op : 3

  Ach, met de banken unie is alles in een keer opgelost, ook ons spaargeld…
  Met de politieke unie komt ons pensioenpotje (POT) ook steeds dichter bij een verrekening…

 4. Ben ik nou gek..?? schreef op : 4

  @J.H [2]: Begin 2012 sprak men (Spanje) officieel over 60 miljard, niet officieel in de media over 349 miljard.
  Nu spreekt men (Spanje) officieel over 300 miljard, ben benieuwd wat de werkelijke getallen gaat worden.

 5. Daan schreef op : 5

  En Nederland stemde weer massaal op al die liegende partijen die zo voor de Euro zijn en heeft geen enkele les geleerd.Word hier wel erg moe van..zucht. Alles zal en moet kapot gemaakt worden !!! Vandaag nog even de troonrede of beter gezegt de grafrede en het feest is compleet.

 6. Bertus schreef op : 6

  @J.H [1]: Waar het om draait is verdienvermogen. En dat is in Nederland groot. Dat van die schuld voel ik met u me. Toen wij een huis kochten konden wij vier keer ons inkomen verhypothekeren. Waarom zou een land dat niet kunnen?

  J.H [8] reageerde op deze reactie.

 7. frank schreef op : 7

  Omdat u een individu bent waar het collectief voor garant staat. Wie moet er garant staan als het collectief 4 x het bnp verhypotheekt?

 8. Haverij schreef op : 9

  Volgens de WSJ is het 220%

  blogs.ws

 9. Bertus schreef op : 10

  @J.H [8]: Toch kregen wij op grond van ons verdienvermogen een hyp. Bij dat verdienvermogen konden vanzelfsprekend vraagtekens gezet worden, maar even zo goed. We hadden ziek kunnen worden, we hadden kunnen worden ontslagen.

 10. frank schreef op : 11

  dan heeft de bank altijd nog je huis als onderpand, wordt jij eruit gegooid en het huis verkocht. van elementaire economie heb je weinig kaas gegeten.