Dit is een ander uitstekend artikel van ZERO-Hedge dat aangeeft dat de euro niet meer te redden valt. De trein rijdt door, de remmen zijn versleten. Stap uit zolang het nog kan. Het land heeft een Nationale schuld van meer dan 300% van het BNP, en een Bankenwereld die tot de meest corrupte van de wereld behoort.

Griekenland is een klein land, en dat verliezen, kunnen de overige EU-landen waarschijnlijk wel behappen.  Maar met Spanje lijkt dat vrijwel onmogelijk.

 

Om dit meer in detail te bekijken of te bestuderen, kan ik u  het Zero Hedge artikel van harte aanbevelen:
http://www.zerohedge.com/contributed/2012-09-16/spain-greece%E2%80%A6-only-bigger-and-worse

Dit geeft een hele serie feiten met de gebeurtenissen van de laatste tijd.

Het is dan niet moeilijk om tot de conclusie te komen dat de politici veel en veel te optimistisch zijn, (om het netjes uit te drukken).
Al roepen ze wel sterk de indruk op dat zij hun baantjes aan het beschermen zijn ten koste van de burgers.

Het hele feest gaat snel naar een soort breekpunt toe. En dat zal waarschijnlijk nog voor het einde van dit jaar tot knappen komen.

En ondertussen is de goudprijs (in euro’s) hoger dan hij ooit geweest is en maken veel media zich nog druk om de “naaktfoto’s”van Kate, en in Nederland trachten de conservatieven en de socialisten samen aan de macht te komen om over u te regeren.

11 REACTIES

  1. Ach, met de banken unie is alles in een keer opgelost, ook ons spaargeld…
    Met de politieke unie komt ons pensioenpotje (POT) ook steeds dichter bij een verrekening…

  2. @J.H [2]: Begin 2012 sprak men (Spanje) officieel over 60 miljard, niet officieel in de media over 349 miljard.
    Nu spreekt men (Spanje) officieel over 300 miljard, ben benieuwd wat de werkelijke getallen gaat worden.

  3. En Nederland stemde weer massaal op al die liegende partijen die zo voor de Euro zijn en heeft geen enkele les geleerd.Word hier wel erg moe van..zucht. Alles zal en moet kapot gemaakt worden !!! Vandaag nog even de troonrede of beter gezegt de grafrede en het feest is compleet.

  4. Omdat u een individu bent waar het collectief voor garant staat. Wie moet er garant staan als het collectief 4 x het bnp verhypotheekt?

  5. @J.H [8]: Toch kregen wij op grond van ons verdienvermogen een hyp. Bij dat verdienvermogen konden vanzelfsprekend vraagtekens gezet worden, maar even zo goed. We hadden ziek kunnen worden, we hadden kunnen worden ontslagen.

  6. dan heeft de bank altijd nog je huis als onderpand, wordt jij eruit gegooid en het huis verkocht. van elementaire economie heb je weinig kaas gegeten.

Comments are closed.