“Eurocrisis kan binnen 2 jaar voorbij zijn”
Dat zegt het hoofd van het tijdelijke Europese noodfonds EFSF, de Duitser Klaus Regling. ”Zonder ons zouden Portugal en Ierland waarschijnlijk geen deel meer uitmaken van de eurozone”, zei hij.

Alle burgers in Europa zouden hem en zijn collega’s moeten bedanken. Dankzij hun gulheid en strategische beslissingen voor het herverdelen van belastinggeld is een mogelijk financieel rampscenario in Europa afgewend.

Klaus Regling is momenteel directeur van het ESFS. Het is de bedoeling dat het EFSF snel plaatsmaakt voor het permanente noodfonds ESM, waar Regling 324.000 euro belastingvrij gaat verdienen. Dat is toch best een bescheiden bedrag voor zon verantwoordelijke functie.

*Sarcasm off*

“Bedrijven ‘adopteren’ Brabantse rotondes”
Vorig jaar zomer begon de Rotondespecialist uit Zeist met de dienst in een gemeente. Inmiddels heeft het bedrijf al 17 lokale overheden als klant en is het in gesprek met 42 lokale overheden.

Libertariërs zijn overwegend voor het privatiseren van het wegennet. Het laten exploiteren van rotondes door bedrijven is dus een stap in de goede richting. De specialist onderhoud de rotondes en het laat zich sponsoren door bedrijven die in ruil daarvoor reclamebordjes kunnen plaatsen. Goed initiatief en wie weet worden op deze manier in de toekomst meer wegdelen geprivatieseerd.

Er moet wel opgemerkt worden dat de gemeenten hierdoor geld gaan besparen, maar deze besparingen niet ten goede komen aan de burger in de vorm van bijvoorbeeld belastingverlagingen. Dus in principe krijgt de burger hierdoor minder voor zijn belastinggeld en betaald het nu dubbel voor deze rotondes via deze bedrijven.

1 REACTIE

  1. Plantjes in het perkje en de naam van de hovenier op het bord.
    Knap hoor en straks nog van het contract af zien te komen.

Comments are closed.