Sommigen zullen na het lezen van de kop van deze column al precies weten waar ik naar toe wil. Voor diegenen die niet bekend zijn met de science fiction-serie Star Trek volgt hier een korte uitleg:

 

De Borg zijn een gemeenschap van Cyborgs. De Borg bestaan uit wezens die zijn geassimileerd in de gemeenschap; deze assimilatie vindt vrijwel nooit vrijwillig plaats, aldus Wiki. Het doel van de Borg is om ieder ras dat waardevol is te assimileren zodat de kennis en kunde ook wordt opgenomen. Tezamen vormen de Borg een collectief dat onder leiding staat van een koningin die wel een eigen wil heeft. Haar visie is er een die stelt dat het vormen van een collectief de enige manier is om bovenaan de voedselketen te belanden. De mens als individu is dus het tegenovergestelde van de Borg. Waar de mens haar sterkte vindt in verscheidenheid, persoonlijke intelligentie en sociale vaardigheden zien de Borg dat toch anders. De mens is als zodanig niet de vijand van de Borg maar wordt gezien als een interessant ras (door kennis en technologie) dat zwak is en vraagt om geassimileerd te worden. Als ze een ras interessant vinden dan sturen de Borg er een paar teams op af.

Recent heeft de fotograaf Pieter Huizinga, die normaal wat pikantere subjecten fotografeert, onderstaande foto genomen van de voorhoede.

Resistance is futile
Een van de eerste zinnen van de Borg is dat verzet geen zin heeft. Van Rompuy en zijn Borgs in de Europese Unie (EU) hebben dan ook herhaaldelijk gezegd dat de EU en de euro onomkeerbaar zijn en dat er maar één weg is en die is vooruit.

Dat vooruit betekent meer centralisatie (collectief) en minder individu (burger en natiestaat worden opgeheven). De scouts van de Borg zullen alles in het werk stellen om de missie van volledige assimilatie te volbrengen.

Zo viel laatst in het Financiële Dagblad te lezen dat de proreferendumpartij bij uitstek, D66, geen referendum wil over de aanpak van de eurocrisis. Dat is net zoiets geks als het hoofd van de Klu Klux Klan die ineens gaat rappen als een gangsta bij de voice of Holland.

Maar de Borg hebben invloed, veel invloed en die laten ze steeds meer gelden. Het nieuwste bewijs daarvan ligt bij de kern van onze ongezonde kredietgedreven maatschappij (zie De corrupte drie-eenheid) (Staat, Banken, Toezichthouder) de financiële sector.

Piramidespel
De EU wil namelijk dat deze sector nu bewaakt gaat worden door de Europese Centrale Bank (ECB). Normaal zou dit niet eens zo slecht zijn geweest, maar sinds de ECB is overgenomen door de Italiaanse Borgs zoals Draghi sta ik er niet bepaald om te juichen (zie Bundesbank in oorlog).

Deze Borgs zijn de ECB nu aan het hermodelleren van Europese Centrale Bank naar Europese Centrale Geldprinter. Het oneindig printen van geld zal uiteindelijk niet alleen onze financiële sector maar ook de gehele economie laten imploderen en de rest van de wereld meesleuren in haar neergang.

Ons piramidespel wat wij een maatschappij noemen was rijp om geplukt te worden en de Borg hebben het gezien. “Wij zijn de Borg. Wij zullen uw biologische en technologische eigenschappen aan de onze toevoegen. Uw samenleving wordt aangepast om de onze te dienen. Verzet is zinloos.”

Oh ja, en Seven of Nine is mine, dat u het weet…

Ingezonden door Alexander Sassen van Elsloo op 4 sep 2012 in IEX.nl
Alexander Sassen van Elsloo is de oprichter van de Sassen Research & Consultancy Company. Deze column is geschreven op persoonlijke titel en is bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten. Alexander is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo.

10 REACTIES

 1. -onderstaande foto genomen van de voorhoede.-

  Waar staat de foto dan?

 2. ASvE is een van de weinige MSM columnisten die het begrijpt en hij schrijft doorgaans echt hele goede en inzichtelijke columns maar deze column is eigenlijk een beetje een misser. Een beetje kinderachtig

 3. Hilarisch vergelijk, mooi gefotoshopt! MAAR!: Borg assimileren enkel levensvormen die voor hen interessant zijn / iets toe kunnen voegen. Maar Van Rompuy IS GEEN INTERESSANTE LEVENSVORM EN TOEVOEGEN DOET HIJ AL EVENMIN IETS!

 4. Misschien is dit een manier om de doelgroep van de “Trekkies” aan te spreken. Alleen willen die waarschijnlijk ook 7 of 9 hebben ;).

  Al met al een leuk artikel, hoewel sommige dit inderdaad als kinderachtig zullen zien (maar dat zijn dan ook geen trekkies).

 5. Zo viel laatst in het Financiële Dagblad te lezen dat de proreferendumpartij bij uitstek, D66, geen referendum wil over de aanpak van de eurocrisis. Dat is net zoiets geks als het hoofd van de Klu Klux Klan die ineens gaat rappen als een gangsta bij de voice of Holland.
  Nee hoor, helemaal niet gek. Want “Duivels 666” opperhoofd Pechtold is samen met landverraders Beatrix en Rutte bij de Bilderbergconferentie geweest. En daar heeft hij waarschijnlijk zijn orders ontvangen. Want wat moest hij daar eigenlijk, een lijsttrekker van een nietszeggend oppositiepartijtje in een klein landje als Nederland? Wat moest hij daar, landverrader Pechtold, tussen de zichzelf benoemde elite van de wereld?

  (Trouwens, ik snap in het geheel niet waarom dit triootje landverraders daar aanwezig moesten zijn, maar goed, dat terzijde).

  Terug on-topic: ik voorspel (ja ja, risicovol) verborgen agenda’s en in de nabije toekomst een mee-regerende D66 óf een goede baan “for life” bij de EU voor die landverrader Alexander P. (hmmm, klinkt al lekker crimineel: Alexander P.)

  daniel [8] reageerde op deze reactie.

 6. Maak Nederland wakker

  TERUG NAAR DE WERKELIJKE SOCIALE DEMOCRATIE.

  VECHT VOOR OPNAME VAN HET RECHT TOT HET TEN ALLEN TIJDE STARTEN VAN EEN REFERENDUM DOOR IEDERE WILLEKEURIGE VRIJE BURGER IN NEDERLAND.
  \
  VECHT VOOR EEN AUTONOME POLITIEKE ZEGGENSCHAP VAN DE NEDERLANDSE BURGER IN EEN ËCHTE SOCIALE DEMOCRATIE.

  HET VOLK MOET BEPALEN.

  DE REGERING MOET SLECHTS UITVOEREN WAT DE MEERDERHEID VAN HET NEDERLANDSE VOLK WIL.

  De banken hebben ons bedrogen en in de Eurocrisis gesleept.
  De bedrijven bepalen vanuit monopolies door lobbies en druk de Nederlandse en Europese politiek.
  De nieuwe manier van politiek onderdrukken in Europa is heel SLINKS INDIRECT via ECONOMISCHE DWANG en CONTROLE.

  HET NIEUWE MIDDEL OM ONS BLIJKBAAR TE WILLEN MISLEIDEN EN ONDERDRUKKEN IS HET INSTALLEREN VAN EEN CENTRAAL AANGESTUURDE POLITIEKE MACHT IN EUROPA.
  Dat idee lancert mevr. Merkel, aangestuurd door belanghebbende USA, DIE VAN EUROPA EEN WILLOZE VERLENGDE VAZALSTAAT WIL MAKEN.
  Makkelijk toch, Europa als slaaf van Amerika ?
  Dan hoeft de president van de USA toekomstig slechts met één centraal gestuurde Europese macht te overleggen i.p.v. met de diverse AUTONOME LIDSTATEN met EIGEN POLITIEK ONAFHANKELIJKE MACHT EN BESLISSINGSRECHT IN EIGEN LAND.

  GEVAARLIJK ! ! !

  De VVD liegt en heeft ons bedrogen.
  Dhr. Rutte heeft de 3 %-norm voor het begrotingstekort ZÓNDER TOESTEMMING van alle Nederlanders getekend.
  Schandalig.
  U steunt toch niet zo’n partij, die slechts de elite beschermt ?

  Het CDA heeft ons verrraden TEGEN ONZE WIL in de EU gedwongen, toen Nededrland MASSAAL TÉGEN toetreding tot de EU had gestemd.
  Schandalig

  Het is een LEUGEN dat Nederland duurder en slechter af is als ze uit EU en EURO stappen.
  De Eurocrisis sleept ons mee de afgrond in.
  Engeland is wijzer en doet van het begin af aan datgene wat Nederland allang had moeten doen en nog steds kan doen als het op tijd wakker wordt.

  Het Kunduz-akkoord is een nieuwe leugen om ons in een bep. politiek-economisch gemotiveerde richting te dwingen.

  Bent U een twijfelaar of nog erger een willoos volger en laat U zich een rad voor ogen draaien.
  Of kiest U bewust zèlf ?

  Nederland moet terug naar de echte sociale democratie van Willem Drees.

  Nederland moet UÍT de Europese Unie en de EURO stappen.

Comments are closed.