Er zal niets vernield worden, de M.E. kan thuisblijven, maar de stad zal oplichten! Deze maandagavond, 3 september 2012 om 22,45 uur, houdt de Libertarische Partij een spectaculaire demonstratie bij het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Hiermee wil de partij duidelijk maken dat de centrale bank tot de hoofdschuldigen van de crisis behoort. LP-Lijsttrekker Toine Manders: ‘Wij gaan DNB vanavond op een leuke manier failliet verklaren.’ De Libertarische Partij nodigt geïnteresseerde journalisten van harte uit om de actie bij te wonen.

 

Oorzaak van de crisis

Met de actie hoopt de Libertarische Partij, met nog een ruime week te gaan tot de verkiezingen, toch nog een kentering in de publieke opinie op gang te brengen. Toine Manders: ‘De vrije markt krijgt steeds de schuld van de crisis, terwijl er door de macht van instellingen als De Nederlandsche Bank helemaal geen vrije markt bestaat. De staatsregulering van het bank- en muntwezen is juist een van de primaire oorzaken van de crisis. We hopen dat de kiezers daar nog even over nadenken voordat ze hun keuze maken.’

Nobelprijs voor oplossing van de crisis
Friedrich Hayek heeft de Nobelprijs voor Economie gewonnen, mede voor zijn werk op het gebied van de conjunctuurtheorie van de Oostenrijkse School, een stroming van vrije-markteconomen die de crisis ruim voor 2007 al hebben voorspeld. Hij heeft met deze theorie het ontstaan van economische recessies en depressies verklaard. Zijn oplossing is kort gezegd:

De scheiding van staat en economie

De scheiding van staat en bankwezen

Free banking: Volledig vrije concurrentie tussen banken zonder overheidsinterventie.

De Libertarische Partij onderschrijft de theorie en de oplossing van de Oostenrijkse School, en zal zich inzetten voor de realisatie hiervan. Een eerste stap is om alle beperkingen die de staat oplegt aan het gebruiken van goud en zilver als betaalmiddel (waaronder het heffen van BTW op zilver) op te heffen.

Tijd en locatie actie Libertarische Partij

Tijdstip: maandag 3 september om 22.45 uur

Locatie: DNB, Frederiksplein/Westeinde, Amsterdam.

Mogelijkheid om vragen te stellen vanaf 21.00 uur

Voorafgaand aan de actie zijn de organisatoren van de actie en lijsttrekker Toine Manders van de LP beschikbaar om vragen van journalisten te beantwoorden.
Tijd: vanaf 21.00 uur
Locatie: Café Kale, Weteringschans 267 Amsterdam (nabij het Fredriksplein)

De Libertarische Partij doet mee aan de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen met de slogan ‘de overheid is het probleem, niet de oplossing’. De partij staat voor meer vrijheid, minder overheid, en minimale belastingen en regeldruk.

5 REACTIES

  1. Jammer, dat dit soort nieuws nooit de landelijke media haalt. Ik heb de site van de Telegraaf en de Volkskrant weer geraadpleegd en het nieuws bereikt deze media niet….

  2. @Ferry Smoothie [2]:

    “Friedrich Hayek heeft een nobel punt. Het proleem is echter dat het bankwezen de staat, economie en politiek beheersen. Daar weet ik vooralsnog geen oplossing voor. Iemand wel?”

    Die oplossing is er inderdaad niet. Een munt met een gouden standaard zou een oplossing kunnen zijn, maar bedrijven zullen hem niet vrijwillig accepteren, zolang de andere landen een euro hebben… En gedwongen invoering gaat niet samen met het libertarisme.

Comments are closed.