Franse president Hollande eist politieke unie met Parijs en Berlijn als leiders
-Duitsers willen vetorecht landen opheffen.
-“Nederland” (= Nederlandse politici) smeekt om ons vetorecht op te heffen. Laat anderen over ons beslissen!

De rede van Vaclac Klaus lag klaar om hier te publiceren.  Maar toen ik vanochtend op Beursplaza dit Nederlandse stuk zag, vond ik dat onze lezers daardoor sneller de essentie zouden hebben:

 

President Tsjechië: Vernietiging democratie Europa in laatste fase

Vaclav Klaus constateert tot zijn grote spijt dat hij in politiek Europa bijna de enige is die nog opkomt voor het behoud van de democratie en dat de rest hard bezig is de soevereiniteit van de lidstaten te vernietigen.

De Tsjechische President Vaclav Klaus heeft in een interview vernietigend uitgehaald naar de Europese Unie en naar alle ‘huichelachtige’ Europese politici die de democratie verwoesten en massaal kiezersbedrog plegen doordat de ze deur hebben opengezet voor de vorming van een Europese superstaat.

Aan het front van de creatie van een federale Europese Unie, compleet met eigen president en leger, staan de Franse president Francois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Gisteren kwamen beide regeringsleiders in Ludwigsburg bijeen om te praten over verdere Europese integratie. Hollande verklaarde dat Parijs en Berlijn de verantwoordelijkheid hebben om alle andere lidstaten ‘mee te trekken’ en van de EU een sociale en politieke unie te maken (2).

President Vaclav Klaus ziet deze ontwikkeling met afgrijzen aan. ‘We moeten juist nadenken over hoe we onze staten en onze soevereiniteit kunnen herstellen. Dat is onmogelijk in een federatie. De EU moet juist een tegenovergestelde koers volgen.’

 Openlijk naar een federaal Europa

Afgelopen week riepen Duitsland, Frankrijk en negen andere Europese landen waaronder Nederland op om een einde te maken aan het vetorecht van de lidstaten over het defensiebeleid. De Duitse minister Guido Westerwelle zei dat ??n land niet langer de macht moet hebben bepaalde initiatieven te blokkeren. Daarbij dacht hij ongetwijfeld aan Groot Brittannië tot nu toe een groot struikelblok voor de vorming van een Verenigde Staten van Europa. Tevens pleitte hij voor een direct gekozen EU president ‘die persoonlijk de leden van zijn Europese regering benoemt’.

Na Westerwelle hield de president van de Europese Commissie, Jos? Manuel Barroso, in zijn jaarlijkse beleidstoespraak voor het Europese parlement een pleidooi om al in 2014 een volledige Europese federatie op te richten. ‘Laten we niet bang zijn voor dat woord,’ zei Barroso, die volgens een recente opiniepeiling in Spanje samen met EU president Herman van Rompuy de meest gewantrouwde Brusselse leider is.

 Europese concept wordt vernietigd

De 71 jarige Klaus, ook wel de ‘Margaret Thatcher’ van centraal Europa genoemd, beschouwt deze oproep van Barroso als een keerpunt. ‘Dit is de eerste keer dat hij de ware ambities van de huidige voorvechters van verdere Europese integratie heeft erkend. Tot nu toe hielden mensen zoals hij deze ambities geheim voor het Europese publiek. Ik ben bang dat Barroso het gevoel had dat de tijd rijp was om zo’n absoluut verkeerde ontwikkeling aan te kondigen. Zij denken namelijk dat ze het Europese concept afmaken, maar ik denk dat ze het vernietigen.’

Klaus stond als president onder enorme internationale druk om Tsjechië te laten toetreden tot de EU, iets dat in 2004 gebeurde. Vijf jaar later was hij het laatste staatshoofd dat -nadat alle weerstand was uitgeput- het Verdrag van Lissabon tekende. ‘We traden toe tot de EU, niet tot een federatie waarin wij een betekenisloze provincie zouden worden,’ bekritiseert hij de plannen van de huidige leiders van Europa.

‘Fatale fouten en leugens aan de basis van de EU’

Tot zijn ‘grote spijt’ constateert Klaus dat hij te midden van deze leiders ??n van de zeldzame voorvechters van de democratie in Europa is. ‘Wat de politieke elite betreft ben ik inderdaad geïsoleerd. Vooral na onze ervaringen met het communisme weten wij heel goed, waarschijnlijk beter dan de mensen in West Europa, dat het proces van democratie belangrijker is dan het resultaat. Het is de ironie van de geschiedenis dat ik in 1989 nooit had kunnen bedenken dat het mijn rol zou worden de waarden van de democratie te promoten.’

‘De opstellers van het concept van Europese integratie zijn erin geslaagd de gedachten van de mensen te kortsluiten door een link te leggen tussen Hitlers agressieve nationalisme (wat totaal negatief was) en de traditionele natie-staat, waarmee ze het complete bestaan van (onafhankelijke) natie-staten in twijfel trokken. Van de vele fatale fouten en leugens waarmee de ontwikkeling van de EU werd versterkt is dit ??n van de ergste.’

Verbijsterd over ‘verwoestende mentaliteit’

Na zijn bezoek aan Italië vorige week zegt Klaus ronduit verbijsterd te zijn over de ‘verwoestende mentaliteit’ van de Italiaanse politici die de eurozone crisis gebruiken om de democratie op te geven en de verantwoordelijkheid om hun land te leiden te ontlopen. ‘Het was echt heel deprimerend dat veel leidende Italiaanse politici lieten blijken het nodig te vinden om bevoegdheden van Italië aan Brussel over te dragen… Ze kunnen nu het excuus of het alibi gebruiken dat ze ‘gedwongen werden’. Zo expliciet en direct heb ik het nog nooit eerder gehoord.’

Democratie opgegeven

‘Dit is het wegvluchten van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. Ze hebben de rol en het belang van de democratie opgegeven. Dat is het uiteindelijke en waarlijk tragische gevolg.’ Klaus steunt daarom ‘veel van de idee?n’ van de Britse Onafhankelijkheidspartij van Nigel Farrage, de bekende -of beruchte- kritische Europarlementariër die regelmatig geen spaan heel laat van de fascistische plannen van Van Rompuy, Barroso en hun mede samenzweerders in Brussel en de andere Europese hoofdsteden. (1)

——————————————
Xander
(1) Telegraph
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

uit  Beursplaza<http://www.beursplaza.com/web_nieuwsplaza.asp?id=78524&bron=291>

4 REACTIES

  1. Voorzover ik het goed begrijp, is de geniale Klaus geen oud-President, maar President.
    Hugo van Reijen

Comments are closed.