In het grafiekje “Versobering” bij het artikel “Jonge generatie gaat meer klappen krijgen” van afgelopen zaterdag staat een misleidend zinnetje: “Een baby uit 2010 heeft jaarlijks 750 euro profijt van de overheid”. De werkelijkheid is iets anders:

 

Een baby uit 2012 wordt geboren met een schuld van ruim 25.344. Dat is zijn deel van de immense staatsschuld welke de overheid heeft afgesloten met toekomstige belastinginkomsten van de boreling als onderpand.

Daarnaast is het “profijt” een sigaar uit eigen doos, omdat de ouders gedwongen zijn gemiddeld meer dan de helft van hun inkomen af te dragen aan Vadertje Staat middels loonbelasting, BTW, accijns en vele tientallen andere soorten heffingen.

Een baby heeft pas profijt van de overheid als deze zich zou beperken tot justitie, politie en defensie. En de rest van het leven over zou laten aan de mensen die dat leven leven.

Met vriendelijke groet,
Ron Arends
Libertariër

6 REACTIES

  1. En waar ik nu zo nieuwsgierig naar ben.. Hoeveel komt er jaarlijks binnen aan belastingen en hoeveel gaat eruit. En dan met name wat stoppen de graaiers frauduleus in hun zakken. Want de Rijksstaat der Nederlanden geeft geen openheid over ons huishoudboekje, en hoeveel inkomsten lopen we nu mis nu de nutsbedrijven etc aan het buitenland zijn verkocht?
    Maar goed dat de opbrengst daarvan in veilige handen is van oa Provincie Noord Holland haha.

  2. Mijn kinderen hebben geen profijt van de overheid, ze hebben profijt van mij in mijn zorg voor hun, maar dit wordt juist zwaar beperkt door de overheid.

Comments are closed.