Door het Pikmeer arrest was iedere ambtenaar en bestuurder gevrijwaard van de gevolgen van verkeerde besluiten, maar er is licht aan het einde van deze tunnel. Advocaten zoeken een uitweg om ook bestuurders met een soort plukmethode aan te vallen.

 

In een faillissement van een  vennootschap van een sociale werkplaats zijn grote fouten gemaakt, en de Wethouders van meerdere Gemeenten die in het bestuur zaten zijn gelijk vrijwillig opgestapt. Dat is de normale gang van zaken tegenwoordig. Echter de Curator gaat deze mensen nu gerechtelijk privé aanspreken voor de schulden. Het is interessant om te weten hoe dat afloopt.

Bij het faillissement van DSB wordt door de Curatoren beslag gelegd op de privé eigendommen van Dhr. Scheringa , en waarom ook niet gelijk bij de ex bestuurders van de Raad van Bestuur of de Bestuurders van de Nederlands Bank die allemaal in de fout zijn gegaan? Deze mensen zijn in feite ook mede aansprakelijk, en ook dat is afwachten wat er gaat gebeuren als bestuurders gedaagd worden door de Curatoren. Lijkt mij een goede zaak, en dan weten bestuurders dat ze aansprakelijk zijn voor de gevolgen van hun beleid.

De politici die ons land verkocht hebben aan Europa en ons land in een moeilijke situatie gebracht hebben, en de Banken kapitalen verstrekt hebben vanuit het collectieve kapitaal en daarbij grote schulden gemaakt hebben zouden ook privé verantwoordelijk gesteld moeten worden. De mensen die onterecht grote sommen geld meegekregen hebben, zouden in feite door de gezamenlijke inwoners privé aangesproken moeten worden.

Zelfs alle Kamerleden moeten voor hun daden verantwoordelijk staan en privé, gelijk als alle privé personen, ondernemers en inwoners die door de politiek kaalgeplukt zijn, gaan inleveren.
Zou er een Advocaat bereid zijn deze procedures namens alle inwoners te gaan voeren???

Een interessante gedachte ????

Ingezonden door Reiny

3 REACTIES

  1. Meest waarschijnlijke is dat gemeente dit af gaan kopen met het geld van U.

  2. Het gehele gedrocht van ‘rechtspersoonlijkheid’ zou afgeschaft moeten worden. Gebouwen kunnen geen verantwoordelijkheid nemen.

Comments are closed.