Een ondernemer start in samenwerking met zijn medewerkers een bedrijf en de verstandhouding is goed. Dan komen er overheidsmaatregelen en vakbonden en Banken om de hoek kijken. De ondernemer wordt daardoor in zijn vrijheid van zakendoen beperkt en ziet de goede verstandsverhouding met zijn medewerkers verdwijnen en is niet meer zo gemotiveerd.

 

Hij benoemt een Directeur, die dan een aantal Managers binnenhaalt en de medewerkers raken steeds minder gemotiveerd. Als ze geluk hebben blijft het bedrijf bestaan maar vaak gaat het niet goed en worden de medewerkers het slachtoffer, en de oprichter is vertrokken. Zomaar een willekeurig voorbeeld Wientjes, nu de bestuurder van een werkgeversorganisatie.

De gemeenten werden bestuurd door Gemeenteraad bestaande uit vrijwilligers, vaak  met behoud van een uitkering of baan elders doordat het niet goed betaald werd. De Gemeente werd ondergeschikt aan het provinciebestuur en moest daar verantwoording afleggen.

De Provincie moest het beleid van de overheid uitvoeren. Alle instanties belasten de inwoners en een totaal overzicht loopt vaak mank.

De overheid gaat verplichtingen aan met Europa en wordt daar in feite ondergeschikt aan.

Het vreemde is in feite als er een kanaal is, bouwt men daar één brug over om het verkeer en de scheepvaart een vrije doorgang te verlenen. Bij het besturen van het land bouwt men meerdere bestuur obstakels op en is het onbestuurbaar geworden en worden de belangen van de inwoners benadeeld met bureaucratie, en moeten ze overal belastingen en heffingen voor betalen.

Op de 6 miljoen werkenden zijn nu al meer dan een miljoen ambtenaren nodig en alle instanties gooien het geld van de inwoners over de balk.

Het wordt tijd dat daar verandering in komt en de inwoners niet steeds meer onnodig belast worden alleen om het land te besturen.

En dan hebben wij het nog niet over steunen aan Banken en andere landen.

 Ingezonden door Reiny
———————————————–

RED: Inderdaad, het wordt tijd dat daar verandering in komt.
De Redactie nodigt lezers uit om ideeën over wat er kan gebeuren in te dienen.

13 REACTIES

  1. Alle instituten gaande van scholen, ziekenhuizen, wooncorporaties, gemeenten, provincies, staten, pensioenfondsen… lieten zich financieren via AAA-derivaten… The free lunch-easy money. Dat is eigenlijk het werkelijke geheim achter de tekorten op hun balans, de vereffening op verliezen dient nu via belastingen en inflatie opgehaald te worden. De doorsnee politieker verkondigt die leugens onder vergrijzing van de bevolking, franchise op de ziekenhuisfactuur, voorschotten op pensioensparen… Legio oorzaken en schijnoplossingen die de burger sussen maar confronteer die profiteurs van het systeem eens met hun verleden van casino-kapitalisme. Vrijspreker, een artikel ??? Speel klokkenluider

    Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

  2. Er is maar een belang ,jou werk in de vorm van geld, gratis
    in een ander zijn zak.

    Als we geld zouden afschaffen, en een ieder die werkt, verkrijgt daar mee het recht, te nemen wat er nodig is, niet meer!
    En we doen alle maal gewoon ons dagelijks werk.
    Dan gaat alles gewoon verder zoals altijd, echter het afromen
    van jou arbeid word dan een moeizame bezigheid.

    En wie niet werkt! Zal niet meedelen in de door de anderen
    verrichte arbeid, zwakken en zieken uitgezonderd.

    Onzinnig werk verdwijnt, ook is er dan geen over productie meer.
    We kunnen allemaal vroeg naar huis en genieten van de vrijgekomen tijd.

    Geld lijkt een mooie op lossing, maar het blijkt een groot kwaad!!

    In plaats van geld zou regulering van zaken, een veel betere
    maatschappelijke oplossing kunnen zijn.

    Igor [6] reageerde op deze reactie.
    Leonardo Pisano [13] reageerde op deze reactie.

  3. @Philosoof G&R Eigenwijs [5]:
    Regulering van zaken…..ik stel me zo voor dat de mensen die als taak hebben het reguleren ook wordt gezien als werken, maar die produceren niks dus wellicht dat overproductie toch beter is want dat kan je meestal opslaan om dan later weer te gebruiken, in tegenstelling tot die mensen die reguleren als taak hebben, die productie/tijd ben je gewoon kwijt.

    Het tweede punt is dat systemen die het aanbod precies afstemmen op de vraag tot nog toe niet hebben gewerkt, er zijn wel tal van voorbeelden waarbij het heeft geleid tot een tekort aan dingen maar succesverhalen, ik ken ze niet, jij wel?

    Spiritueel gezien vindt ik het een mooie visie die wellicht “ooit” werkelijkheid kan woorden, vroeger waren er Dino’s en misschien in de toekomst een utopische samenleving in complete harmonie met zichzelf en het universum, maar dat is evolutie, niet een plan waar je iets mee kan in de komende 100 jaar.

    Philosoof G&R Eigenwijs. [7] reageerde op deze reactie.

  4. @Philosoof G&R Eigenwijs. [7]:

    Je zou een dergelijk initiatief uit kunnen proberen met gelijkgestemden die daar op vrijwillige basis aan mee doen (de “we” uit jouw verhaal). Volledig libertarisch: vrijheid van handelen zolang je een ander geen geweld aandoet.

    Merk op dat in jouw verhaal de diensten en goederen die worden gebarterd vormen van geld zijn. Je zult ook gaan zien dat er een goed en/of een dienst naar boven zal drijven die het meest voor uitruil wordt gebruikt (= het populairste is). Kortom: geld krijg je niet afgeschaft.

    Philosoof G&R Eigenwijs [9] reageerde op deze reactie.

  5. @Andre NI [8]:

    Een dienst of een product zal nooit de universele status behalen
    zoals geld nu heeft, en daar zit volgens mij de verandering in maatschappelijke opbouw ook in.

    Wat betreft heffingen over goederen en werk.
    Dat is wat ons niet bevalt!
    Zullen wegens het ontbreken van een universeel ruilmiddel
    ernstig belemmert worden.

    Andre NI [10] reageerde op deze reactie.

  6. @Philosoof G&R Eigenwijs [9]:

    “Een dienst of een product zal nooit de universele status behalen
    zoals geld nu heeft”

    Ook in een vrije maatschappij zal er een dienst of product zijn dat het meest populair is als uitruilmiddel. Dat is een kenmerk van geld. De verandering die je voor ogen hebt is een illusie.

    “maatschappelijke opbouw”
    De nederlandse taal kent als een van de weinigen het verschil tussen maatschappij (een vorm van samenleving) en het begrip samenleving. Een maatschappij pretendeert dat er afspraken zijn gemaakt. Welke zijn dat precies ? Hoe ziet die opbouw er uit ?

    “Wat betreft heffingen over goederen en werk.
    Dat is wat ons niet bevalt!”
    Wie zijn “ons” ?

    “Zullen wegens het ontbreken van een universeel ruilmiddel
    ernstig belemmert worden.”
    Onderschat niet de macht van de overheid om angst te zaaien onder de onderdanen en ze van hun spullen te beroven. Wat doe jij als je een pistool tegen je voorhoofd krijgt en je voor de keuze wordt gesteld om te luisteren of een kogel te krijgen ? En wat denk je dat anderen gaan doen ?

    Philosoof G&R Eigenwijs [11] reageerde op deze reactie.

  7. @Andre NI [10]:

    Als je je gedachten niet verwoord zullen zij een illusie blijven.

    Ons, zijn de mede standers aan deze illusie.

    En verder is het altijd verstandig, om de meest juiste beslissing
    te nemen op elk moment dat dit nodig is.

    Wat de anderen gaan doen is aan de anderen.

    Waarschijnlijk lezen zij dit, en vormen er zich een mening over.

    Andre NI [12] reageerde op deze reactie.

  8. @Philosoof G&R Eigenwijs [11]:

    “Als je je gedachten niet verwoord zullen zij een illusie blijven.”

    Alles is een illusie, inclusief de woorden die anderen spreken. Meer dan 90% van de communicatie is non-verbaal. Verwoorden van gedachten is dus niet zaligmakend.

    “En verder is het altijd verstandig, om de meest juiste beslissing
    te nemen op elk moment dat dit nodig is. ”

    Dat doet iedere individu impliciet, ook al kunnen anderen een andere mening hebben over het “juistheidsgehalte” van een indivuduele beslissing.

    “Wat de anderen gaan doen is aan de anderen.
    Waarschijnlijk lezen zij dit, en vormen er zich een mening over.”

    Zeker en vast.

  9. @Philosoof G&R Eigenwijs [5]:

    Geld op zich is niet het probleem, en heeft vele voordelen omdat het de waarde van onderlinge handel uitdrukt.
    Het probleem is dat geld wordt gereguleerd/bijgedrukt/etc door een elite die daarmee economieën manipuleren. Hoe groter het gebied dat zij met hun geldsysteem “besturen” des te enger is het (gevaar van centralisatie). Daarom is de Euro zo slecht voor ons: meer centralisatie = minder vrijheid voor het individu.

Comments are closed.