Vrijspreker: U had wat moeite met een nieuwe digitale spiegelreflex camera die U gekocht had?

Opperdienaar: Ja, ik had hem eigenlijk speciaal gekocht omdat er ook een goede filmfunctie op zat. Dat is vaak een ondergeschoven kindje in speigelreflex camera’s omdat de spiegel omhoog klapt tijdens de opname en dan eigenlijk de scherpstel functie tijdelijk stil komt te liggen. Voor filmen is dat vervelend als de zwart werkende onderdaan die je wil vastleggen dichterbij of verder weg komt te staan.

Vrijspreker: Werkte de techniek onvoldoende om dit op te vangen?

Opperdienaar: De techniek was niet zo zeer het probleem, maar het lukte maar niet om filmpjes te maken langer dan 29 minuten. Ik had al van alles geprobeerd zoals een lagere resolutie of een ander opslagformaat, maar het bleef begrensd tot 29 minuten.

Vrijspreker: Ja, dat komt omdat de EU heeft bepaald dat alle camera’s die een half uur of langer kunnen filmen, eigenlijk film camera’s zijn die daarmee onder een ander invoertarief vallen. De fabrikant heeft hiertoe de opnametijd kunstmatig tot 29 minuten begrensd.

Opperdienaar: Wel verdorie, dat is de bedoeling niet. Het is de bedoeling dat we er meer geld mee binnenhalen, niet dat we er last van hebben. Zeker de heerschers diene geen last te hebben van de beperkingen die voor de onderdanen bedoeld zijn. Ik heb deze camera voor mijn werk nodig om propaganda films te kunnen maken en allerlei wetsovertreders te kunnen betrappen. Dat kan soms meer dan 29 minuten duren.

Vrijspreker: Waarom zo moeilijk doen met propaganda en zwartwerkers filmen om de onderdanen daarna te bestelen. Kan die moeite niet bespaard worden door ze zonder al die poespas te bestelen?

Opperdienaar: Nee, dat kan niet. Die poespas is nodig om de onderdaan een schuldgevoel te geven als ik het geld uit hun zak klop. Zonder dat schuldgevoel zou hij gaan nadenken over waarom hij mij dat geld moet geven, dan komt hij vroeg of laat in verzet en is het afgelopen.

12 REACTIES

 1. Hmm.. Heb ook een camera die kan filmen…. Wist dit niet… Trouwens ..Ik heb de camera funktie niet nodig..

 2. @PCRS In je stukken ga je er altijd vanuit, dat heersers per definitie hun macht verliezen, zodra de meerderheid van het volk het er niet meer mee eens is. Maar is dat wel zo? Kan het niet zo zijn, dat een minderheid zo sterk bewapend is (bommenwerpers, tanks etc. etc.), dat de meerderheid daar nooit tegenop kan?

  Daarnaast kan een meerderheid ook iedere meerderheid zijn. In het geval van een Europese superstaat (als Nederland niets meer te zeggen heeft) kan dat ook een meerderheid van de Europese burgers zijn… Wat te doen als het project van Rutte afgerond is en alle macht in Brussel is met bijbehorend Europees leger? En als de meeste inwoners van andere landen Nederlanders graag dwang opleggen. Is er dan nog een ontsnappingsroute mogelijk? Doet het er dan nog toe hoe de meerderheid van ons volk denkt?

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Rechtse Rakker [2]:
  goed punt. Ik denk dat dat zeker voor de wat langere termijn onmogelijk te handhaven is. Net zo als het voor een virus of bacterie essentieel is dat deze niet herkend wordt als indringer en het immuunsysteem over zich heen krijgt, is het voor de professionele wolf in schaapskleren, belangrijk dat zijn cover gehandhaafd blijft. Je heerscher zorgt ervoor dat je brandweer, wegen, onderwijs, armenzorg en bescherming hebt (waarvoor een sterk leger nodig is en hoge hekken) en dat is onmogelijk anders te regelen.
  De onderdaan die roept dat de overheid een pistool heeft en feitelijk zegt dat er een wolf onder de schaapskleren zit, moet hard uitgelachen worden door de andere schapen als een alu hoedje. Als de heerscher echt zijn pistool uit de holster haalt en begint te plunderen, is het alsof hij de schaapskleren afwerpt. Dit ontketent een immuunsysteem reaktie die langdurige plundering door de wolf onmogelijk maakt. De schapen zullen alle kanten oprennen. Hoewel een wolf nog 1 schaap te pakken kan nemen als hij dichtbij genoeg geslopen is, heeft een professioneel parasiet het probleem dat het bij onderdanen niet gaat om een onderdaan goed te pakken te nemen, maar om een blijvende situatie van ’te pakken nemen’. Volgende maand moeten de rekeningen immers weer betaald worden en je wilt dat hij blijft produceren, zodat je hem kunt blijven afromen. Hiertoe moet hij denken dat hij vrij is. De pistolen moeten verborgen blijven, de hekken onzichtbaar.
  Hoewel de roverheid vreselijk inefficient lijkt en geen OV chipkaart systeem ingevoerd kan krijgen zonder schandelen en problemen, is diezelfde roverheid als parasiet heel efficient. Er zit geen gram vet aan. Onderwijs, kunst, media licensering en subsidies, zijn dan ook absoluut geen vet en broodnodig voor uitbuiting.
  Vergeet niet dat government bestaat uit 2 delen:
  ‘govern’ …. controleren
  ‘ment’ …. mentaal … hersenen
  Het gaat dus primair om het controleren van de hersenen van de onderdanen.

  Rechtse Rakker [4] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [3]:

  Stel dat in Nederland het libertarisme voet aan de grond krijgt en ruim de helft van de mensen ziet de agressieve inborst van de roverheid in (nog een hele weg te gaan tot dat punt, maar dat terzijde…). Denk je dan dat de EU-machthebbers Nederland vrij zullen laten, omdat het masker in Nederland in ieder geval grotendeels afgevallen is……

  Kan het dan niet alsnog aantrekkelijk zijn voor de EU-heersers en hun volgelingen in andere landen om de 40/45% in Nederland die wel in de roverheid gelooft uit te melken…

  Igor [5] reageerde op deze reactie.
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Rechtse Rakker [4]:
  Voor het zowel komt zullen ze de volgzame meerderheid aanzetten tot geweld om zichzelf weer “nodig” te maken, heeft de opperdienaar toch vaak genoeg uitgelegd; als er geen probleem is dan maken ze er wel een.

 6. .@Rechtse Rakker [4]: Ik denk dat ze dat wel willen, net zo als JkdJ de Idiase onderdanen ook wel zou willen belasten. De vraag is of ze het kunnen. De EU heeft geen leger. Dat is denk ik een eerste prioriteit en zal gaan volgens het falen=succes principe. Er zijn nu nieuwe reguleringen en wetten doorgevoerd die de piggs landen in toom moeten houden. Deze regels zullen genegeerd worden net als het verdrag van Maastricht genegeerd werd. Er zal dan geroepen worden dat je dat eigenlijk wel aan had kunnen zien komen zonder EU handhavingsapparaat (leger). Net zo als nu geroepen wordt dat het falen van de monetaire unie te voorzien was zonder politiek/fiscale unie. Falen wordt zo een hefboom voor succes om zo ‘de teugels strakker aan te halen’. Van Rompuy zal te zwak genoemd worden en er moeten een sterkere man komen zoals Maoist Barosso.
  Pas met een heus leger, zal er afgedwongen worden, wat tegen die tijd als goed gezien wordt, omdat het allemaal veel te vrijblijvend was en dat is de reden dat het uit de hand gelopen is.
  45% is denk ik niet houdbaar. Als vrijheid doorbreekt, dan is het alles of niets, ik denk momenteel de meeste kans op niets. Net als met slavernij of vrouwenrechten, verwacht ik dat als het omgaat, het vooraf ondenkbaar is om geen slaven te hebben en achteraf ondenkbaar dat ze er ooit wel waren. De overgang zal compleet zijn, 45% is onhoudbaar. Asl het ooit 45% wordt, wordt het alles.

 7. “Als vrijheid doorbreekt, dan is het alles of niets, ik denk momenteel de meeste kans op niets.”

  Is er niet een kans, dat in het proces van groei van het libertarisme er een tussenvorm ontstaat. Bijvoorbeeld een klassiek liberale staat?

  “De overgang zal compleet zijn, 45% is onhoudbaar. Asl het ooit 45% wordt, wordt het alles.”

  Omdat dan heel duidelijk wordt dat het ene deel van Nederland (of de EU) het andere deel beroofd? En het geweld dus heel zichtbaar moet worden? Of bedoel je dat niet?

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Rechtse Rakker [7]: half/half zou een enorme burgeroorlog betekenen, dat kan niet lang duren. De vrijen zouden snel winnen aangezien alle parasitairen zich bij de roverheid aansluiten en met bijstandsmoeders/wajongers is het slecht vechten. Hun leger staakt gelijk voor een algemeen bindend verklarende CAO en schiet geen kogel af voordat er een verantwoorde pensioenregeling is. Niemand produceert er wat zinnigs, hun toegevoegde waarde is stempels weerhouden. Zo’n gevecht is gewoon ‘drowning puppies’. Daarom zal zo’n gevecht nooit plaatsvinden. Niemand stelt zijn leven in de waagschaal, voor een verloren zaak, niemand levert ze wapens, niemand grondstoffen. Er wordt nu alleen aan de staat geleverd, omdat de staat de hersenen van de produktieven controleert en deze als onderpand kan gebruiken.
  Een klassiek liberale staat zoals de VS begon, zou evt kunnen. Het zou weer een enorme economische boom geven, gevolgd door een enorm empire en een ineenstortende politiestaat. Eigenlijk zijn alle empires uit een minarchistisch begin begonnen. UK -> kleine staat, industriele revolutie op de hielen van Adam Smith/Newton/Locke -> empire -> politiestaat met NHS.
  Ik verwacht echter dat na de komende ineenstorting er een flinke slachting komt, de onderdanen zullen om een sterkere leider vragen die de misstanden opruimt. Na die slachting zal men weer verbaasd terugkijken naar de geschiedenis. Marginaal komen bij die slachtingen meer goedgelovige mensen om het leven. Op den duur delft goedgelovigheid en authoriteitsgevoeligheid evolutionair het onderspit.
  Iedereen die dan met een boek komt aanzetten waar de regels voor iedereen instaan en die macht over mensen wil hebben om zijn heilstaat in te voeren, zal gelijk met pek en veren de stad worden uitgejaagd. Er wordt net zo tegen aangekeken als nu tegen iemand die het gebruik van slaven bepleit om katoen te plukken.
  Een andere mogelijkheid is dat goede ideeen zich verspreiden via het internet en er bij het failliessement van de staat een vreedzamere wereld ontstaat omdat mensen het vanwege sociale media steeds absurder zijn gaan vinden dat sommige twitteraars recht hebben op het salaris van andere twitteraars.

  Rechtse Rakker [9] reageerde op deze reactie.

 9. @pcrs [8]:

  “Er wordt nu alleen aan de staat geleverd, omdat de staat de hersenen van de produktieven controleert en deze als onderpand kan gebruiken.”

  Maar zolang de staat de hersenen van de productieven in de rest van Europa controleert kunnen ze die 50% in Nederland toch ook in bedwang houden. De middelen voor oorlogsvoering verkrijgen ze dan uit de rest van de EU.

  “Een klassiek liberale staat zoals de VS begon, zou evt kunnen. Het zou weer een enorme economische boom geven, gevolgd door een enorm empire en een ineenstortende politiestaat.”

  Je hebt gelijk, dat een klassiek liberale staat in het verleden altijd fors gegroeid is. Maar zou klassiek liberalisme niet ook kunnen ombuigen naar anarchokapitalisme. Zelf was ik vroeger klassiek liberaal (in de brede zin) en tegenwoordig anarchokapitalist. Als ik als individu die stap kan maken, zou je toch denken, dat een hele maatschappij ook die stap kan maken? Of kan dat niet?

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Rechtse Rakker [9]: Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de ontwikkelingen in de hersenen van nederlanders en andere europeanen sterk uiteen gaan lopen. Er is teveel contact tussen deze onderdanen. Ze zullen grofweg hetzelfde denken. Iedereen kijkt continu truuks bij elkaar af. Er bestaat geen IP bij heersers, ze gebruiken allemaal dezelfde truukjes.
  Dan zou de verhouding allemaal 50% worden en dan gaan ze verliezen. Het lijkt me zelfs sterk dat je een samenleving kunt hebben waarbij 50% helemaal begrepen heeft dat ze uitgebuit worden en 50% totaal niet dat het uitbuiters zijn. Zelfs in Noord Korea denk ik dat de meeste onderdanen zich gelukkig wanen met hun uitbuiter. Het is kunstmatig gecreeerd, maar het is er wel.
  Ik denk idd dat de meest mensen vanuit de huidige situatie eerst klassiek liberaal worden voordat ze doorgaan. In een samenleving waar 50% KL is, zullen ook al behoorlijk wat anarcho kapitalisten zitten. Het is een denkpijplijn die gevuld is en er zit geen stop meer op, het intellectuele hak en breekwerk is gedaan itt tot de vroeg amerikaanse situatie van KL. De doorstroming is niet te stoppen lijkt me.

  Rechtse Rakker [11] reageerde op deze reactie.

 11. @pcrs [10]:

  Dat klinkt op zich logisch.

  Maar iets anders. Hoe houd jij het vol? Het verspreiden van het libertarisme kost toch tijd. De verspreiding gaat langzaam. (zo’n 4200 libertariers als we afgaan op het aantal stemmen voor de LP). Ergens heb ik wel hoop, maar het blijft toch wel de erg lange termijn…

  pcrs [12] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.