In  2012 ging Griekenland failliet met de grootste schuld die  ooit geaccumuleerd werd  ( bron Steve Hanke, OMFIF rapport). Het ging om een bedrag tussen  de  350  en 400 miljard euro.

Het faillissement van Argentinië was hierbij vergeleken kinderspel. Hier ging het om het equivalent van slechts  62 miljard euro, ondanks het feit dat  Argentinië meer   dan drie keer zoveel inwoners had. Dit  komt neer op een bedrag  per Griek dat circa ruim  20   keer het Argentijnse  pro capita bedrag  is.

400 miljard is 36.000  euro per persoon, 144.000 euro per gezin van   vier personen: zelfs maar een fractie van  dit bedrag   zal nooit terugbetaald zal worden. Het is allemaal door de Griekse Hades verzwolgen.

Waar is al  dit geld gebleven? Het is ontvreemd  door zoals men dat in Griekenland  noemt, een groot aantal combines uit te voeren, waarbij op effectieve wijze  Europees geld verduisterd werd.

Men moet bewondering hebben voor de  enorme effectiviteit van de Griekse  roofactiviteiten met de resultaten waarvan  velen hun bankrekeningen of    bankkluizen  hebben kunnen spekken.

Hoewel  roof altijd de voornaamste drijfveer is geweest van Griekenland om lid te worden van de Europese Unie, had niemand- ook de Grieken zelf niet –  verwacht, dat het  resultaat zo denderend   zou zijn.

De ECB , de Europese politici  de IMF en anderen accommoderen en collaboreren.

De   roof gaat nog steeds door:  de vrachtvliegtuigen  met de in Duitsland gedrukte euro’s   landen nog steeds op Hellenikon,  waarna  de inhoud direct opgenomen wordt en opgeborgen  op Atheense zolders ofteruggevlogen wordt naar Noord- Europa in de koffers van individuele Grieken die de bedragen   in Noord-Europa deponeren.

Ook is er nogal wat geld in onroerend goed omgezet, met name in Londen.

Dit zal zo doorgaan  tot  de laatste seconde dat het mogelijk is en  totdat de  laatste euro uit de Europese pot gezogen zal zijn.

De Noord-Europese  belastingbetaler is nu pro capita  recordhouder van alle wereldburgers die ooit  beroofd zijn.

Hoe komt het dat van deze roof zo weinig doorsijpelt in de Nederlandse media?

Het wordt de hoogste tijd, dat dit  circus   gestopt wordt en de bedrijvers van al dit kwaad, inclusief de directeuren van de ECB en de  collaborerende politici voor een Europees tribunaal berecht worden,  teneinde daarna tewerkgesteld te worden op  Leros, het eiland waar eens de Griekse junta  haar  politieke gevangenen opborg.

Hugo van Reijen

17 REACTIES

 1. Als de signalen kloppen, kan de Griekse zwendel nog wel eens overtroffen worden door de Spaanse. Van de Eurofielen hebben de burgers van EU-landen niets goeds te verwachten. Wat dat betreft: begin met consuminderen, behalve met je goud en zilverconsumptie.

 2. Het is feitelijk heel simpel, onze politici en bestuurders, verenigd in de EU verplichten de brave belastingbetaler de risico’s, die de banken (gokpaleizen) bewust genomen hebben, nu ‘eventjes’ af te dekken. De burgers, en de instortende economie, zijn slechts ‘collateral damage’ voor dit tuig, en onder tuig verstaat ik onze politici, bestuurders en bankiers! Mijn vertrouwen is volledig weg, wij betalen hier in dit land al krankzinnig veel belasting en zoasl het er nu naar uitziet werk je straks volledig voor het tuig!

 3. @R. Reuvekamp [2]:

  Je vergeet gemakshalve dat wanneer dat geld omgezet wordt in goederen, het niet meer confisqueerbaar is. Tenzij je aan kan tonen hoe ze aan dat geld zijn gekomen.
  Anderzijds, wanneer de inflatie komt, inflateren die goederen grotendeels mee. Goud helemaal, vastgoed is dan nog afhankelijk van de interne markt.

 4. Zo is het inderdaad, ongehoorde diefstal. Mogelijk gemaakt door al die corrupte eurofielen, die maar niet willen begrijpen dat een muntunie onzin is. Economische samenwerking is prima, maar niet meer dan dat. En dat geneuzel dat de Euro ons zoveel goeds heeft gebracht (o.a. Wientjes, Kroes, Knot, de Jager, Rutte, Samson) is al een net zo’n grote leugen. Dankzij de Euro wordt Noord Europa nu leeggezogen. Kijk naar die waanzinnige “bezuinigingen” die we in NL voor de kiezen krijgen. Landen als Noorwegen, Zweden en Zwitserland hebben geen Euro en doen het echt niet slechter dan de eurolanden. Hoe dom zijn mensen geweest om op 12 september op VVD, PvdA, D66, CDA en andere pro Europa partijen te hebben gestemd. Een dure les.

 5. @mario [6]:
  Toch is Griekenland failliet.
  De definitie van failliet is namelijk heel simpel:
  “Ïemand die zijn schulden niet kan betalen.”
  Grieken zijn inderdaad een voor een allemaal aardige mensen,
  maar het geheel is afschuwelijk.
  Hugo

 6. @mario [6]:

  Nee, normaliter kan een land niet failliet gaan, want een land kan altijd geld bijdrukken en daarmer zijn schulden betalen.
  Een stad , een dorp of een provincie kunnen wel failliet gaan, omdat zij dit niet kunnen doen.
  Zodra Griekenland ge-euroficeerd werd, geraakte Griekenland in dezelfde toestand als een stad of een dorp, want Griekenland is voor haar euro’s afhankelijk van andere landen. En daardoor is Griekenland failliet geraakt.
  hugo van reijen

 7. @mario [6]: persoonlijk vind ik dat moreel gezien de meerderheid van de bevolking verantwoordelijk is, aangezien de meerderheid keer op keer weer voor dezelfde corrupte politiekers gekozen hebben.
  als je een stem uitbrengt op een partij dan vind ik dat je mede verantwoordelijk bent, zeker als je er meerdere keren op gestemt hebt.
  de griekse situatie is niet in een paar jaar veroorzaakt, er zijn meerdere ambtstermijnen over gegaan.
  de echte slachtoffers zijn degene die niet op de desbetreffende partijen hebben gestemd en dus niet achter het destructief beleid stonden maar dit is dus de minderheid van de bevolking.

  Philosoof G&R Eigenwijs [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Philosoof G&R Eigenwijs [10]:
  Nee, goed wijs zijn wij niet, want wij accommoderen de situatie in Griekenland en gaan voort, Nederland voor Griekenland slavenarbeid te laten verrichten, opdat de ECB- helicopter kan doorgaan geld te blijven uitstrooien boven Griekenland.
  Je zou ook Beatrix kunnen sturen om uit de Gouden Koets links en rechts geld te strooien, zoals de Sultan van Oman voor zijn volk placht te doen.
  Het effect is hetzelfde: onverdiend geld wordt opgeraapt en men leeft er mee boven zijn stand.
  Iedere Nederlander zou inmiddels riant een paar maanden met vacantie kunnen van al het uitgedeelde geld. Kan het nog gekker?
  Hugo van Reijen

  Philosoof G&R Eigenwijs [12] reageerde op deze reactie.

 9. Wat zal de klap hier meedogenloos zijn voor de comaschaapjes die nog steeds ver weg wijzen naar Zuid Europa als corrupte mensen.
  Hoezo naïef zijn en naïef blijven? Hoezo je kop in het zand steken?

  “Waar is al dit geld gebleven?”

  Gewoon in dezelfde zakken als hier in Nederland:

  http://www.bnr.nl/topic/politiek/698660-1210/boekhoudige-bende-bij-gemeente-amsterdam

  1 gemeente in 1 jaar: 600 miljoen onrechtmatig besteed!

  -Tel daarbij de grondspeculaties van provincies op die ons nog miljarden gaan kosten
  -Kijk naar gevallen als Vestia met 18,5 miljard derivaten waar het volk via huurverhogingen voor op moet draaien.

  Nogmaals: de ECHTE waarheid over de situatie van Griekenland komt nu pas sinds een jaartje naar buiten. De waarheid over Nederland zal ook pas naar buiten komen als we de echte krimp mee gaan maken.
  Scholen,ziekenhuizen,provincies,gemeentes,banken etc staan er allen precies hetzelfde voor als Griekenland….

  Straks kunnen al deze instanties zeggen dat het door zuid Europa is gekomen dat zij kopje onder zijn gegaan….en de comaschaapjes zullen dit natuurlijk gewoon geloven.

 10. Er is in dit alles slecht één schuldige aan te wijzen: DE POLITIEKE MACHTHEBBERS.

  En dat geld ook zéker voor ons eigen landje, wat zijn ze toch ineens dikke vrienden die VVD en de PvdA, het duurt ook niet zo heel lang meer voordat de VVD bekend zal maken geen kabinet te kunnen vormen met de PvdA die dan maar beter zijn naam kan gaan wijzigen in de Partij van de Armoedigen.

  Armoe zal ons deel zijn en de gaarkeukens keren weldra terug gevolgt door een algehele burgeroorlog in geheel Europa.

  Of misschien toch nog nét niet ? wie gaat dat kunnen voorkomen ?

Comments are closed.