Uit Elsevier: Wiegel: “Europese Unie moet Nobelprijs weigeren”

De Europese Unie zou moeten bedanken voor de Nobelprijs voor de Vrede. ‘De Europese idealen zijn verdwenen, zeker onder de burgers.’

Wat een verschil met de huidige marionetten.

 

Oud-VVD-senator Hans Wiegel maandag schrijft dit in een opinieartikel in Trouw.

 Reagan

De vrede is niet in de eerste plaats te danken aan de Europese Unie, meent Wiegel. ‘Is het niet veeleer ook de NAVO geweest – de alliantie van de Verenigde Staten en haar Europese bondgenoten – die voor de vrede in Europa heeft gezorgd en deze heeft geborgd?’

 ‘Was het niet de Amerikaanse president Reagan die op het juiste moment aandurfde de Sovjetleiders op te roepen de Muur in Berlijn neer te halen? Waren het niet de Oost-Europese staten die, door het Russische juk af te werpen en aansluiting bij de NAVO en Europa te zoeken, een grote bijdrage hebben geleverd aan de vrede en veiligheid van Europa?’

 Vrede en verzoening

De Europese Unie kreeg vrijdag de Nobelprijs voor de Vrede omdat het meer dan zes decennia zou hebben bijgedragen aan de vooruitgang van vrede en verzoening, democratie en mensenrechten in Europa.

 Maar het Europa van nu is verzwakt, schrijft Wiegel. ‘Het heeft landen toegelaten waarvan men toen al wist dat ze hun zaken niet op orde hebben.’

 Bedanken voor de eer

De VVD’er vindt dat de Europese Unie de prijs vele jaren terug had moeten krijgen. ‘Of over een jaar of tien, als dan zou gebleken zijn dat onze staatslieden Europa weer stralend van idealisme, als een sterk, welvarend en invloedrijk deel van de wereld hadden opgebouwd. (…) Nu zou Europa moeten bedanken voor de eer.’

 Premier Mark Rutte (VVD) noemde de toekenning een ‘prachtige erkenning van de grote historische rol van de Europese Unie voor vrede, veiligheid en democratie’. PvdA-leider Diederik Samsom sprak van een ‘mooi eerbetoon’.
Door Jeroen Langelaar

Geplakt uit <http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europese-Unie/351953/Wiegel-Europese-Unie-moet-Nobelprijs-weigeren.htm?cmpid=NLC%7cElsevier%2520Dagelijkse%2520Nieuwsbrief%7c15-okt-2012%7cWiegel:%2520Europese%2520Unie%2520moet%2520Nobelprijs%2520weigeren>

——————————————

Ook tien jaar geleden was die prijs een farce voor deze geweldsinitiërende EU.

Is er iemand die naar aanleiding van deze nobelfarce een petitie wil/kan organiseren voor steun aan Hans Wiegel om “Nederland” die prijs te doen weigeren?

9 REACTIES

 1. Een petitie voor steun aan H. Wiegel? Wat is het doel daarvan? Neem die politici toch niet zo serieus, ze zijn onbetrouwbaar, liegen en het zal me niets verbazen als hij morgen weer wat anders beweert.
  Laat die politici toch met rust, negeer ze liever.

  Naam * [6] reageerde op deze reactie.

 2. Ik herinner me nog van decennia geleden dat hetgene wat de stemming maakte voor de EU die vrije handel was, het slechten van interne muren, maar dat is niet hetzelfde als de grenzen van een land overschrijden met socialistische maatregelen. Socialisme is iets heel anders dan een unie.

 3. @Egor [3]:

  Laat die politici toch met rust, negeer ze liever.

  Daar ben ik het mee eens. Ik ben dan ook benieuwd hoe lang het duurt eer Wiegel roept dat de EU de Nobelprijs toch moet accepteren omwille van de “sociale cohesie” (of willekeurig ander vaag argument).

  Ik kijk liever uit naar de tirade van Nigel Farage over dit onderwerp en de manier waarop die natte dweil dan weg kijkt tijdens het aanhoren. Farage is een van de weinige politici welke ik momenteel nog wel serieus neem. Wiegel niet; ook vroeger niet.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 4. Nobelprijs is iets waar geen waarde aan gehecht moet worden, het is een propaganda middel welke politici gebruiken. Wie can her nog serieus nemen met Obama als vredeprijs winnaar en de EU. Compleet waardeloos prijs.

 5. @Naam * [6]:

  Laat die politici toch met rust, negeer ze liever.

  ??? Laat ze rustig nieuwe wetten en voorschriften invoeren, laat zemeer belasting van je plukken, laat ze hun macht over je uitbreiden, en ….???

  Dat zal inderdaad knijp lopen, maar ze zullen dan zo sterk zijn, en er zal zo weinig weerstand zijn, dat ze toch aan de macht blijven.

  Laat ze niet met rust! Onthul hun kwade bedoelingen en daden. Wijs daar steeds meer mensen op, liefst gelijktijdig met het wijzen op een morele vrije libertarische samenleving.

  Neem dan ook een voorbeeld aan Nigel Farage!!!

  Egor [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [8]:
  Denk je werkelijk dat je het op hun speelveld (democratie, verkiezingen) kan winnen van rovende en NAP-schendende politici? Ik dacht het niet.
  Leef je eigen leven, laat politici zoveel mogelijk met rust door ze te negeren, ga vooral niet stemmen. En leef een leven waarin je zo weinig mogelijk beroofd wordt.
  Maar het geloof dat je op een democratische manier van die rovers af kan komen, is in mijn ogen naïef. Er is een leger van mensen dat leeft van de Staat, en die gaan nooit democratisch hun broodwinning (subsidies, overheidsbanen, uitkeringen) inleveren ten gunste van het libertarisme.

Comments are closed.