Het IMF is intussen de 65 jaar gepasseerd. En begint enige tekenen van seniliteit te vertonen. Het IMF is samen met het Bretton Woods stelsel gegrondvest. Een stelsel dat eindigde toen het gold window in augustus 1971 sloot. Hetgeen niet alleen het einde was van de indirecte goudstandaard maar eigenlijk ook een verborgen staatsbankroet betekende. Het IMF overleefde net als de US dollar het Bretton Woods systeem en wist het fiat geld systeem daarna nog ruim 40 jaar lang te laten voort duren. Voorwaar een prestatie van formaat. Niet iets om vanuit een libertarisch perspectief trots op te zijn maar opmerkelijk is het zeker. Een van de grotere vragen van libertarische historici zal zijn hoe het mogelijk was dat dit fiat systeem zolang levensvatbaar was.

Genoeg eerbetoon aan het IMF. Er zijn aanwijzingen dat deze taak de organisatie niet in de koude kleren is gaan zitten. Toen de schuldcrisis uitbrak heeft het IMF niet meteen de overheden opgeroepen om zeer stringent te bezuinigen. En ze heeft verzuimd haar andere stokpaardje, de belastingen verhogen, de vrije teugel te geven. Ze leek toen al een beetje dolende. Wellicht dat de topman van het IMF in die tijd meer aandacht had voor vrouwelijk schoon dan voor beleidsvorming.

Samenwerking en met het EFSF en ESM ging niet echt van harte. Strikte voorwaarden bleken gemakkelijk zonder negatieve consequenties ontdoken te kunnen worden door met name de Grieken. Hetgeen betekent dat de volgende ronde strikte voorwaarden weinig meer betreffen dan een rituele dans om aan de vormvoorschriften te voldoen.

Het IMF leek voor zover het de schuldencrisis betreft richting EU vooral een schaap in schaapskleren. Ze namen nauwelijks de moeite om te brullen en nog iets aan het decorum te doen. Staan we daarvoor met 3000 euro per Nederlander borg voor dit instituut? De garantstelling die de NL staat indirect via DNB afgeeft aan het IMF is niet echt besproken in de main stream media. Maar is gestegen van 10 miljard (in 2008) tot thans ruim 47 miljard euro! (bron pagina 93 miljoenen nota 2013)   Een stijging waar waarschijnlijk slechts enkele duizenden Nederlanders van op de hoogte zijn.

Voor deze 3000 euro per persoon krijgen we dan wel wat terug. De organisatie op leeftijd lijkt zich na DSK hervonden te hebben. Na geconstateerd te hebben dat de groei in de EU er wel zo’n beetje uit is, en het lange tijd zal duren voor er weer significante groei zal plaatsvinden, hebben ze het antwoord gevonden. De economische steunpilaren der EU dienen zichzelf middels  hogere inflatie te eroderen zodat er nivellering binnen de EU optreedt. In plaats van de zuidelijke landen tot discipline of exit te dwingen, wat natuurlijk niet lukt, besluiten ze een politiek moeilijk te weerstane boodschap te gaan verkondigen. De sterke landen moeten verzwakken middels inflatie. Waarom is dit politiek lastig te weerstaan? Het betekent in de praktijk waarschijnlijk centralistisch bepaalde loonstijgingen die de arbeidsproductiviteitgroei te boven gaan. Iets wat het kortzichtige slecht geïnformeerde electoraat in Duitsland en Nederland wel zal weten te waarderen.

Wat dit betekent voor de restanten van economische kracht binnen de EU is niet moeilijk te voorzien. Een kristallen bol is niet noodzakelijk. Een verdere afvlakking van de groei en economische kracht zal optreden en het Japan scenario wordt geaccepteerd als de nieuwe realiteit. Nul groei, nul rente, geen vooruitzichten. Een vorm van sterfhuis constructie voor productief Europa. Begeleid sterven aan het handje van het IMF en de eurofielen. Een continent waar de economie gebroken is en staatsdomein is geworden.

Wat is het economische model hierachter? Een situatie met 4 procent inflatie, geen rendement, en wel een vermogens rendement heffing betekent een uitholling van de vermogens met meer dan 5 procent per jaar! Stel dat de banken zoals nu bijna ongelimiteerd via LTRO achtige constructies via de ECB toegang hebben tot geld dan zal de interest die ze aan particulieren geven net als in Japan het geval was kunnen dalen tot nul procent. Volgens de wetten van de samengestelde interest betekent deze politiek dat indien het rendement op leningen voor inflatie nul is, en zelfs de inflatie niet wordt goedgemaakt, en men met 5 procent per jaar inteert op het vermogen, dat het privé vermogen in 14 jaar is gehalveerd! Een resultaat dat alleen maar als een marxistische natte droom kan worden gezien, verkondigd door nota bene het IMF!

Waar blijft dit particuliere vermogen dan? Waar blijft deze halvering van het particuliere vermogen? Vooral in staatshanden. De staatschuld zal bij een inflatie van 4 procent een veel kleiner probleem worden. Of een tekort van 4 procent van het BNP wordt opeens bij een nulgroei als stabiel en duurzaam beschouwd. Omdat in reële termen de schuld dan niet stijgt. Kortom, de Duitse en Nederlandse overheid krijgen een populistische oplossing op een presenteerblaadje aangereikt. Een oplossing om zogenaamd uit de crisis te komen. Een oplossing die in enkele decennia het particuliere vermogen zal doen verdampen. Die de staat machtiger maakt dan ooit tevoren. Voorwaar, de nieuwe voorvrouw van het IMF is geen schaap in schaapskleding. Maar een sluwe wolf. Naast haar mag Margaret Thatcher dan wel een sexsymbool lijken, ze dreigt net als de iron lady haar stempel op een decennium te drukken.

Laten we hopen dat ik een zwartkijker ben, maar dit is volgens mij een serieuze bedreiging voor eenieder die zijn waarde in euro’s heeft gestopt.

31 REACTIES

 1. Een scenario waarin “iedereen” blij is omdat hij/zij meer euro’s krijgt, blij stemt op de politici, en pas later merkt dat hijarm is geworden omdat hij met die meer euro’s steeds minder kan doen.

 2. @J.H [2]: kartels kunnen niet bestaan zonder ovetheid.
  Volgens mij is de eerstvolgende zet:Nationalisatie vam de banken. Jan lul is eitheet gestookt over de banken net als dr duitse slaven ooit over de joden. Een succesvolle bliksemafleider van de heerschers.
  Laatst weer een wet aangenomen om slechte bankiers gevangen te kunnen zetten door de heerschers.
  http://krant.spitsnieuws.nl/spits/_main_/2012/10/10/001/index.html
  Bankiers moeten de bak in
  Eat that Rothschild. The mind of the slave is the most important weapon in the rulers arsenal.
  De dieven zitten nu in de kluis.

  J.H [4] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [3]:

  De BIS is de overheid…

  Heb je het artikel gelezen?

  Artikel 3.1: The buildings or parts of buildings and surrounding land which, whoever may be the owner thereof, are used for the purposes of the Bank shall be inviolable. No agent of the Swiss public authorities may enter therein without the express consent of the Bank.
  Artikel 3.2: The archives of the Bank and, in general, all documents and any data media belonging to the Bank or in its possession, shall be inviolable at all times and in all places.
  Artikel 3.3: The Bank shall exercise supervision of and police power over its premises.

  Artikel 3 in het kort: niemand, maar dan ook niemand mag zomaar het terrein van de bank betreden (zelf de Zwitserse premier niet), alle documenten zijn onaantastbaar en op het terrein van de bank heeft zij zelfs de macht over de politie!

  Artikel 4: Immunity from jurisdiction and execution
  The Bank shall enjoy immunity from jurisdiction: (a) to the extent that such immunity is formally waived in individual cases by the President,2 the General Manager of the Bank, or their duly authorised representatives.

  Complete immuniteit dus!

  Artikel 5 gaat over de communicatie: 5.2: The Bank shall have the right to use codes for its official
  communications. It shall also have the right to send and receive correspondence, including data media, by duly identified couriers or bags enjoying the same privileges and immunities as diplomatic couriers or bags.

  Hier gelden dezelfde regels als voor diplomatieke documenten. We hebben het dus nog steeds over een bank, als u dat vergeten was

  Artikel 7 Tax exemptions 1. The Bank, its assets, income and other property shall be exempt from direct Federal, cantonal and communal taxes. With regard to buildings, however, such exemption shall apply only to those owned by the Bank and occupied by its services, and to income deriving therefrom. The Bank shall not be subject to taxation on the rent it pays for premises rented by it and occupied by its services.

  Uiteraard hoeft deze bank geen enkele belasting vorm van belasting te betalen!

  Artikel 9: Free disposal of funds and freedom to conduct operations. 1. The Bank may receive, hold, convert and transfer all funds, gold, currency, cash and other transferable securities, and dispose freely thereof, and generally carry out without any restriction all the operations permitted by its Statutes, both within Switzerland and in its relations with foreign countries.

  Ze hebben de complete beschikking over hun middelen, zonder verantwoording af te leggen. Dus geen openheid over de hoeveelheid goud en andere reserves.

  Artikel 12 gaat over de personen zelf die er werken of er besprekingen hebben. Op geen enkele wijze mogen ze aangehouden worden, ook al hebben ze een crimineel feit gepleegd. Totale immuniteit dus.

  KORTOM

  – Diplomatieke immuniteit voor instituut en werknemers
  – Geen belasting op transacties en salarissen
  – Geen inzage aan regeringen voor wat betreft de activiteiten
  – Geen enkele jurisdictie kan de BIS controleren

  De BIS is een bank voor de centrale banken, met als aandeelhouders de centrale banken. Tevens heeft het een absolute macht over de monetaire unie en is het door niemand te controleren! Zeer machtig en onbekend. Verhip!

  Overheden die zich tegen deze bankenkartel keren kunnen een verwijdering a la Ghadaffi of Saddam verwachten…

  Wie runt de WHO?
  Wie runt de Navo?
  Wie runt de BIS?
  Wie runt de IMF?
  Wie runt de wereldbank?

  Geen enkele overheid runt deze instanties, deze instanties runnen overheden…

  pcrs [5] reageerde op deze reactie.
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 4. @J.H [4]: precies, overheid dus, allemaal monopolies onder bescherming van de staatsgeweldsapparaat. Wie kan er anders immuniteit van rechtsvervolging geven dan de monopolist die de rechtsspraak regelt. Ga zelf geld drukken met een centrale bank en het mensen verplichten te gebruiken en kijk wie er bij je op de stoep staat met een pistool.
  Vermoeiend die slaven allemaal, die slaven die hun onderdrukking met een geweldsmonopolie verdedigen.

  J.H [7] reageerde op deze reactie.

 5. @J.H [4]: Hoe moeilijk is he tom te begrijpen dat een organisatie die geld drukt en voornamelijk staatsobligaties koopt, zodat overheden geld kunnen lenen dat ze normaal niet zouden hebben en dit kunnen uitgeven voor een waarde die nog niet de geldontwaarding laat zien, kortom een organisatie die de geweldsmonopolist meer macht geeft dan ze anders zouden hebben gehad, gewoon de goedkeuring van de machtswellustelingen heeft?
  Wat gaat er mis in je hoofd als je dat niet in je hersenpan kunt krijgen en maar blijft denken dat je heerschers het goed met je voorhebben ondanks dat je medewerking met pistolen wordt afgedwongen en dat ze alleen om de tuin geleid worden door slimme bankiers?
  Ik denk: opvoeding niet helemaal sjofel, rare verhouding met authoriteit, Stockholm syndroom, goedpraten van ontvoerders.

  J.H [8] reageerde op deze reactie.
  J.H [9] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [5]:

   Wat gebeurde er met Kennedy?
   Wat gebeurde er met Saddam?
   Wat gebeurde er met Ghadaffi?
   Wat gebeurde er bijna met Chavez ergens in 2002?

   Zij runden allen een overheid die een bedreiging vormde voor dit bankenkartel.

   Waar zijn deze heren nu?(op Chavez na)

   Politici die hun bek opentrekken over dit kartel maken maar een korte carrière mee als politici. Of ze belanden in een seksueel schandaal of ze worden gewoon naar een nietszeggende functie verplaatst .

   Banken gebruiken regeringen als hun wapen en wij het volk zijn de munitie…..

   Misschien kun je je deze nog herinneren:
   http://youtu.be/4sG2rML5GGU

   Jouw argument zou alleen maar kloppen in een echte onafhankelijke democratie… Zoals in IJsland bijvoorbeeld.

   pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 6. @pcrs [6]:

  Begrijp jij dit artikel eigenlijk wel:

  http://www.nu.nl/economie/2925389/stop-landopkoop-in-arme-landen.html

  Vervolgens mogen de oorspronkelijke bewoners met behulp van ” micro kredieten van Maxima” hun eigen land weer pachten en verbouwen. Wurgkredieten die hen verplicht om zaken te doen met Monsanto….

  Wie heerst er over deze mensen denk jij?

  Regeringen/Navo/WHO etc voeren exact uit wat dit banken-kartel verlangt. Je wilt niet weten hoeveel politici direct afkomstig zijn van de wereldbank,goldmannsachs en ga zo maar door…

 7. @pcrs [6]:

  Weet je wie dit gescheven heeft?:

  De jood was veel te geslepen, dan dat hij zijn gehele pers ineens had laten vallen. Nee, een gedeelte ervan had tot taak, om de rest te dekken. Terwijl de marxistische kranten op de gemeenste wijze van leer trokken tegen alles wat mensen maar heilig kon zijn, en zo staat als regering op de minderwaardigste manier aanvielen, en grote delen van het volk tegen elkaar opzetten, wisten de burgerlijk-democratische Jodenbladen zich met de stralenkrans van die roemruchte objectiviteit te sieren, meden zorgvuldig alle krachttermen, omdat ze maar al te goed wisten, dat leeghoofden nooit anders dan naar de buitenkant weten te oordelen, en nooit bij machte zijn om de diepere dingen te zien, zodat voor hen het uiterlijk van een feit bepalend is, en niet de inhoud; een menselijke zwakte, waaraan zij ook hun eigen positie te danken hebben.

 8. Stopt het dan nooit met schending van mensenrechten en machtsmisbruik ?
  Het moet afgelopen zijn.
  Heeft U het journaal vandaag gezien ?
  Uw PRIVACY wordt anno 2012 ernstig bedreigd.
  De CIA en FBI woelen ZONDER UW TOESTEMMING in Uw privé-gegevens.
  STOP met CLOUD-computing.
  Geen opslag meer op netwerkcomputers.
  Datzelfde doet Facebook, die ZONDER TOESTEMMING Uw privé-gegevens verkoopt.
  En wat te denken met het plan tot ZONDER UW TOESTEMMING invoeren van de RFID-chips vol privacy-gegevens en VERSTOPT in paspoorten, onder de huid etc., het volgen van Uw mobiele telefoons en RFID-chips via het Amerikaanse GPS en binnenkort het nog preciezere Europese Galileo.
  Schrikt U ook niet van het RESPECTLOOS ZONDER UW TOESTEMMING SCHENDEN van UW PRIVACY via CAMERA’S van gemeentes op OPENBARE PLAATSEN en op straten en in stads- en dorpscentra ?
  Het ZONDER UW TOESTEMMING toepassen van de TOTAL-BODY-SCAN, opgelegd uit VALSE ANGST voor zgn. terrorisme en de TASER die de politie in Nederland van plan is te gaan gebruiken is eveneens SCHANDALIG en MENSONTEREND.

  De nieuwste slimste achterbakse manier van MACHTSMISBRUIK heet : via ECONOMISCHE MACHT via een ACHTERDEUR MACHT uitoefenen.
  Mevr. Angela Merkel probeert onder AANSPORING van belanghebbende USA via Obama om de EU per se ZONDER ONZE TOESTEMMING via de STIEKEME ECONOMISCHE EU door te DRINGEN / DWINGEN naar de EU als een CENTRAAL DOOR EEN KLEIN AANTAL MACHTSHEBBERS AANGESTUURD POLITIEK EUROPA.
  Zie USA, Rusland etc. en de rest van de wereld met hun dicrtators om te zien hoe GEVAARLIJK een CENTRAAL DOOR EEN KLEINE MINDERHEID AANGESTUURDE SUOERMACHT is.
  Wilt U onderdeel uitmaken van een GECONTROLEERDE BIG BROTHER STAAT door een klein groepje machtshebbers ?
  MACHTSMISBRUIK heet dat in gewoon Nederlands.

  U bent gewaarschuwd.
  STOP digitale gegevens-opslag.
  Hoe ?
  DWING bij het kabinet Uw VETO af.
  Maak U collectief sterk richting regering.
  Hoe ?
  DWING steeds vaker REFERENDUMS af.
  PROTESTEER.
  Laat UW STEM HOREN.
  SCHREEUW.

 9. @J.H [7]: correltatie/=causatie
  Jammer dat je elementaire filosofie niet in gedachten houdt.
  Het waren allemaal schurken en zoals met zoveel schurken: wie het zwaard oppakt, zal door het zwaard vergaan.
  Wat een onzin verder allemaal. De machthebbers hebben de macht. Het zijn hun wetten en hun politie en hun leger en hun centrale banken. Zoals Mao zei
  alle macht van de staat komt uit de loop van een geweer.

  J.H [12] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [11]:

   In jouw redenering zou je je dus op de politieman moeten richten, of op de soldaat… Die gebruikt het geweld, de politici geeft hier opdracht toe.
   Waarom snap je het hier wel en gaat het mis zodra het over het bankenkartel gaat?
   Regeringen hebben geen enkele invloed in dit systeem….Banken maken hen corrupt en liquideren ze als ze hen ook maar iets in de weg leggen.

   Jij wilt dus de macht van de staat afpakken en de macht van de banken intact laten?
   Onkruid pak je bij de kern aan, niet bij de blaadjes…

   pcrs [13] reageerde op deze reactie.

 10. @J.H [12]: de soldaten en politie ZIJN ook de schuldigen. Zij initieren het geweld.
  Ik richt me er niet op, je moet je richten op de slaven en de verkeerde ideen die ze hebben.
  Banken hebben geen macht, geen enkele. Je kunt er zo weg, zeg je rekening op en niemand komt je bedreigen. Zeg je abonnement op de politie eens op en kijk of dat ook zo gemakkelijk gaat. Dit is echt simpel, als je dit niet begrijpt, is het vrij hopeloos.
  Er zijn natuurlijk ook zat gevallen geweest in de geschiedenis waarbij de roveheid zelf het geld uit gaf en de enig reden waarom ze dat niet doen is omdat het dan gelijk uit de hand loopt. De CB moet het vertrouwen van een soort onafhankelijkheid geven, net zoals de trias politici. Mensen moeten juist het idee krijgen dat de psychopatische oorlogsvoerende bende, niet ook de geldpersen heeft, anders is het vertrouwen direct weg.
  Je kunt het vergelijken met iemand die zegt dat de rechterlijke macht een prive bedrijf is, die stiekum alle macht hebben en dat de oplossing is deze samen te voegen met de uitvoerende en wetgevende macht.
  Het is natuurlijk niet hoe het probleem van corruptie op te lossen, het gaat zelfs de verkeerde kant op.
  Natuurlijk komen politici dom over, zoals JkdJ die zegt dat het geld dat hij van ons gestolen heeft met winst uit griekenland terug krijgt. Die domheid is alleen bedoeld om mensen zo als jij te misleiden. Het is een wolf in schaapskleren die wijst op een ander schaap als het gevaar en jij trapt er in.

  J.H [14] reageerde op deze reactie.

 11. @pcrs [13]:

  Ik geef politie en soldaten ook de schuld. Maar hier komt net het psychologisch aspect die libertariers maar niet willen begrijpen.
  Iedereen heeft een prijs. Op alle Griekse salarissen is gekort geworden met uitzondering die van de politie. Reden is dat ze zich anders weleens tegen de regering kunnen keren.
  Waarom krijgen die europarlementariers denk je zo overdreven veel salaris/pensioen/vergoedingen?

  Zeg jij je rekening maar op bij het IMF/wereldbank/bis. Laat me even weten als het je lukt want dat wil ik ook. Abonnement op politici kun je wel opzeggen, hoeveel spookburgers telt Nederland?

  Ik trap overigens nergens in…niet in politici praatjes en ook niet in bankiers praatjes. Heb ook geen woekerpolis afgesloten hoewel ik hem wel 2 keer aangeboden kreeg. Deze crisis heb ik min of meer aan zien komen en ze zal bij mij geen enkele schade aanrichten. Zou ik het dus allemaal niet snappen?

  IMF,Worldbank,BIS,Goldmann Sachs, Mario Draghi, Monti,Gerrit Zalm etc etc Wie snapt het hier niet?

  http://www.nu.nl/economie/2925389/stop-landopkoop-in-arme-landen.html

  Landopkoop door Wereldbank! Wie bezit deze wereld?

  pcrs [15] reageerde op deze reactie.

 12. @J.H [14]: Ik heb geen rekening bij IMF/wereldbank/BIS. Punt is dat politici met een geweldsapparaat een rekening bij je presenteren, zonder hun geweldsinitiatie kunnen wereldbank en IMF de pot op. Ze kunnen geen confessions of an economic hitman leningen meer slijten, want ze hebben geen cent meer.
  Soldaten en politie zijn natuurlijk wel werktuigen in de handen van politici en je zou kunnen zeggen dat je het mechanisme op verschillende punten zou kunnen aanvallen.
  Ik denk dat het zinloos is je tegen direct geweld van politie/militairen te verzetten en dat het ook zinloos is om je tegen de poltici te verzetten die de opdracht geven (de volgende schakel) om je te bestelen. Het zwakke punt in de schakel zijn de slaven, die er van overtuigd zijn dat ze geregeerd moeten worden, omdat het anders falikant misgaat.
  Bankiers zijn net als corporaties gewoon handige tooltjes om heerschappij de implementeren en in stand te houden. Er is in de geschiedenis zat geheersd zonder centrale banken en er liggen stapels lijken van veldslagen die ingezet zijn door keizers en koningen zonder centrale bank/IMF wereldbank. Dit spel is al veel ouder dan dit soort speeltjes. Een centrale bank geeft politici alleen wat meer mogelijkheden om geld nu uit te geven en de kosten pas in de toekomst op de slaven af te wentelen. Om te denken dat zo’n nieuwe speler een drijvende kracht is, is het missen van een groot stuk historische context. Het is wanhopig blijven denken dat mensen die nota bena openlijk zeggen dat ze geweld gebruiken als je ze niet gehoorzaamt, toch ergens het beste met je voorhebben. Dat is niet zo, wake up.
  Deze misvatting heeft te maken met de relatie met je ouders, om dat vadertje staat een proxy voor de overheid is, maar ik denk dat je daar helemaal nog niet aan toe bent.

  J.H [16] reageerde op deze reactie.

 13. @pcrs [15]:

  “Ik heb geen rekening bij IMF/wereldbank/BIS. Punt is dat politici met een geweldsapparaat een rekening bij je presenteren, zonder hun geweldsinitiatie kunnen wereldbank en IMF de pot op”

  Heb je wel. Lees het artikel maar over landopkoop arme landen.Dit financieren wij, heb je al 1 regering horen roepen: dat mag niet? De werknemer zegt de werkgever wat hij wel of niet mag?

  “Punt is dat de BANKENKARTEL met hun politici en politie geweldsapparaat…. Dat is de juiste volgorde”

  Wie dicteert wie? Regeringen->banken of banken-> regeringen?
  Jij geeft de kogel en het geweer de schuld van de misdaad ipv de echte opdrachtgever.
  Banken zijn oorzaak-> regeringen zijn het geweer-> en legers/politie zijn de kogels…

  “Ik denk dat het zinloos is je tegen direct geweld van politie/militairen te verzetten en dat het ook zinloos is om je tegen de poltici te verzetten die de opdracht geven (de volgende schakel) om je te bestelen”

  Juist ja, je bereikt hier hoogstens nieuwe verkiezingen mee. Nieuwe poppetjes met mooie praatjes die precies hetzelfde doen als de vorige.
  Maar verzet je eens 1 maand lang tegen banken, haal als volk al je geld van de bank. Moet je dan eens zien wat er gebeurt!

  http://youtu.be/IRcBTmRxceg

  “Er is in de geschiedenis zat geheerst zonder centrale banken en er liggen stapels lijken van veldslagen die ingezet zijn door keizers en koningen zonder centrale bank/IMF wereldbank”

  Maar nooit zonder financiele middelen! Vandaar dat dit bankenkartel de grootste uitvinding ooit is. De onzichtbare imperialisme! Niemand heeft het in de gaten maar iedereen betaald mee aan de knechting van de hele wereld. Je begrijpt dat artikel echt niet hè?
  http://www.nu.nl/economie/2925389/stop-landopkoop-in-arme-landen.html

  Volgens mij ben ik aardig wakker…nou jij nog…
  De uitkomst van alle oorlogen van de laatste 300 eeuwen werd bepaald door de financiele wereld.

  pcrs [17] reageerde op deze reactie.

 14. @J.H [16]: Nu moet het toch een keer ophouden met die fantasiewereld van je. Ik heb GEEN rekening bij IMF. Dat weet ik echt wel zeker, daar hoef ik geen artikel voor te lezen. Als je je hoofd niet uit die fantasiewereld haalt, valt er verder niet veel te bespreken.
  Wat een kul advies om al je geld van de bank te halen en in een matras te stoppen. Wordt gewoon aangevuld door de centrale bank. Inflatie zorgt gelijk dat hun geld de helft waard is van wat het was.
  Er is geen onzichtbaar imperialisme, er is zichtbaar imperialisme. Waarom ben je in hemelsnaam op zoek naar onzichtbaar imperialisme als er gewoon zichtbaar imperialisme is? Besef nu eens hoe ontzetten raar het is. Alsof je dorst hebt en een kraan vlak voor je, maar je op zoek bent naar een onzichtbare kraan.
  Fantasiegeleuter.

  J.H [18] reageerde op deze reactie.

 15. @pcrs [17]:

  Nee, jij hebt geen rekening. Ieder land ter wereld draagt geld af aan IMF en wereldbank. Jouw belastinggeld dus ook.
  Wij dragen dus ook bij aan het verdrijven van boeren met geweld. Je snapt heus wel wat ik bedoel als ik zeg dat jij ook een rekening hebt bij IMF en wereldbank….een rekening die je op geen enkele manier op kan zeggen.

  “Wat een kul advies om al je geld van de bank te halen en in een matras te stoppen. Wordt gewoon aangevuld door de centrale bank.”
  Ja ja , en jij weet waar je over spreekt?

  “Er is geen onzichtbaar imperialisme, er is zichtbaar imperialisme. Waarom ben je in hemelsnaam op zoek naar onzichtbaar imperialisme als er gewoon zichtbaar imperialisme is?”

  Staat in jouw belastingafgifte dat jij jaarlijks bijdraagt aan het verdrijven van boeren over de hele wereld?
  Staat in jouw pensioenpolis vermeld dat jouw geld waarschijnlijk in de engste wapens belegt worden?
  Die confession of an economic hitman? Zichtbaar?

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 16. @J.H [18]: en dacht je nu echt dat ik dat niet wist? Dat ik niet wist waar de werldbank/IMF mee bezig zijn? Beledig me niet.
  Punt is dat mijn geld naar die lui gaan onder dreiging van overheidsgeweld. Je zegt het zelf al :belastinggeld.
  Geld dat door politici met hun geweldsapparaat van mij wordt afgenomen. Als de slaven niet meer hun onderdrukking prijzen, of tenminste niet mijn onderdrukking, dan is het gelijk afgelopen.
  Niemand geeft vrijwillig geld aan IMF/wereldbank. Dat is de reden dat het via geweld moet. Het geweld is nodig, omdat mensen deep down weten dat het foute boel is, ook als ze confessions of an economic hitman niet gelezen hebben. Ze moeten zich er alleen bewust van worden hoe ze uitgebuit worden en dat ze zelf hun eigen uitbuiting (en die van anderen) in de hand werken door onder bepaalde omstandigheden geweldsinitiatie goed te keuren tegen onschuldige mensen.

  J.H [20] reageerde op deze reactie.
  J.H [21] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [19]:

   Goh, en waarom pakken ze het hardhandig van jou af om het aan de wereldbank en IMF te geven? Waarom geven ze het niet aan een ander?Waarom met geweld iets afpakken om het aan iemand zonder macht te geven? IMF,BIS en Wereldbank hebben toch geen wapens en geweldsmonopolie zeg jij?
   Snap je hem nu?

   “Als de slaven niet meer hun onderdrukking prijzen, of tenminste niet mijn onderdrukking, dan is het gelijk afgelopen”

   Is al vaak gelukt in het verleden, maar steeds weer voor korte duur.

   “Ze moeten zich er alleen bewust van worden hoe ze uitgebuit worden en dat ze zelf hun eigen uitbuiting (en die van anderen) in de hand werken door onder bepaalde omstandigheden geweldsinitiatie goed te keuren tegen onschuldige mensen”

   Volgens mij is dat nu al aardig voor elkaar. Maar wat gaan ze eraan doen? Boe roepen in Den Haag? Nieuwe soap verkiezingen aanvragen?

   De parasiet van deze wereld zijn de banken! Die maken alles en iedereen psychisch kapot. Alleen zij corumperen regeringen tot het bot.
   Met een onafhankelijke regering die uitsluitend bezig is in het belang van het volk is niks mis. Dit is ook wat zij beweren te doen….

   pcrs [22] reageerde op deze reactie.
   pcrs [23] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [19]:

   Ik vond je in het verleden overigens een stuk scherper dan nu. Je had betere argumenten dan nu…..Toen kon je het me nog een beetje moeilijk maken…. Ben je wel de echte pcrs?

 17. @J.H [20]: De truuk van dit soort dingen is lang bekend. Het is een vorm van roof en tegelijkertijd steun verwerven van ondernemers in eigen land die opdrachten krijgen om dingen te bouwen.
  Net als jouw geld met geweld wordt afgepakt om het aan de Surinaamse overheid te geven onder voorwaarde dat die er patrouilleschepen voor kopen bij Damen shipyards (el een hele tijd geleden). Het helpt niet je eigen overheid aan te vallen, niet de Surinaamse overheid, niet Damen shipyards.

  ” Alleen zij corumperen regeringen tot het bot.”
  Dus een elite die geweld initieert tegen onderdanen en hun inkomen afroomt als boerderijdieren, is niet corrupt zonder banken die er iets mee doen in het buitenland ?
  Mao was niet corrupt ondanks dat hij miljoenen mensen de dood injoeg, omdat er geen banken waren die hem corrumpeerden.
  Alleen zij corrumperen de goedwillende heerschers…….
  Je snapt het echt niet en gaat het niet snappen. Je zit aan een strohalm vastgeplakt van welwillende goede dwingers en geweldsinitiatoren die alleen door derden gecorrumpeerd worden, maar zonder alleen zouden moorden voor het algemeen welzijn op een niet gecorrumpeerde manier.

 18. @J.H [20]: Global warming is iets dat door wetenschappers verzonnen is, zodat politici een excuus hebben om hun onderdanen meer af te persen. Ze delen de buit met de wetenschappers.
  Net als met banken, is het vrij zinloos om wetenschappers als de grote drijvende kracht achter de overheid te zien. ‘Alleen wetenschappers corrumperen de overheid’ Zolang er slaven zijn, zullen er parasieten komen die daar op verschillende wijzes gebruik van maken. Wetenschappers, priesters, bankiers. Slavernij is een open wond waar verschillende parasieten op af komen.

  J.H [24] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [23]:

   Ga ik morgen ook proberen dan. Even iets verzinnen over UFO’s , hup naar Den Haag…En verdelen maar die buit!

   En dan ga ik meteen dezelfde rechten eisen als de BIS:

   Artikel 3 in het kort: niemand, maar dan ook niemand mag zomaar het terrein van de bank betreden (zelf de Zwitserse premier niet), alle documenten zijn onaantastbaar en op het terrein van de bank heeft zij zelfs de macht over de politie!

   Zullen ze vast niet moeilijk over doen…

   pcrs [25] reageerde op deze reactie.

 19. @J.H [24]: Je moet je iet zoveel aantrekken van wat er in allerlei documentjes staat wat er mag en wat er niet mag.
  Het gaat er om:naar wie luisteren de soldaten en politie? Naar de chain of command van de politici? Of naar de orders van een paar bankiers?
  Wat mag en wat niet mag wordt bepaald door het rechtsmonopolie van de overheid, die weten dat ze hun diensten al lang niet meer op de vrije markt kunnen slijten. Die rechters weten dat ze zwaar afhankelijk zijn van belastinginkomsten en die bankiers weten heus wel dat dit papiertje ze niet beschermt tegen een leger dat geen orders van ze aanneemt.

  De amerikaanse grondwet was ook zo’n papiertje wat bescherming moest bieden. Alleen goud en zilver als geld, geen permanent leger, geen opsluiten van onderdanen zonder proces, staten mogen zich afscheiden van de unie, etc. etc.
  Dat gelezen hebbende, zou je haast zeggen dat de burger de grote machthebber achter de schermen was.
  Onzin en onbegrip die veel mensen zich aan de verkeerde strohalm hebben doen vastgrijpen. Zij die de ‘moral narrative’ in de hoofden van de slaven controleren, controleren de slaven en het leger om ze af te persen. Dat gebeurt van jongs af aan bij kinderen.

  J.H [26] reageerde op deze reactie.

 20. @pcrs [25]:

  Hoeveel bankiers zijn er al opgepakt?

  Niet 1…

  Voor miljarden fraude plegen over de hele wereld en niet 1 is opgepakt. Moet jij eens doen!

  Politici worden daarentegen weleens vervolgd en opgepakt. Is natuurlijk zeldzaam maar ook dit laat duidelijk zien waar de werkelijke macht ligt.

  Jij denkt dat degene die dit gezegd heeft:

  .. Geef mij het beheer over het geld en het maakt mij niet uit wie de wetten maakt, … …

  Een amateur is…

  Geld is duidelijk ver verheven boven welk wet of regering ook. De Rothschild financiën zijn bepalend geweest in iedere oorlog van de laatste eeuw.

  pcrs [27] reageerde op deze reactie.
  pcrs [29] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [27]:

   Jij ook dream on. Al krijg je het voor elkaar om 25% van de bevolking te indoctrineren met libertarisme, dan nog is het een hopeloos verhaal. Volgens mij denk je dat je met een stel amateurs te maken hebt.

   Punt 1: de meesten burgers snappen het heus wel maar zitten gevangen in dit finacieel systeem
   Punt 2: Het Westen heeft zich in een situatie gewerkt waarin het oppermachtig moet blijven. Jezelf omtoveren in één of ander libertarisch systeem houd simpelweg in dat de aanval op het westen ingezet zal worden. 70% van alle landen hebben een bloedhekel aan het imperialistische westen. Er is op dit moment geen weg terug. Daar gaan Chinezen,Afrikanen,Russen etc echt niet intrappen nu ze zien dat wij alle macht aan het verliezen zijn.
   punt 3: Alsof de mensen die dit systeem al ruim 2 eeuwen aan het opbouwen zijn het zomaar op zouden geven. Ze zullen nog duizend keer liever chaos over de wereld storten dan dat ze hun spel moeten opgeven.

   Chaos is overigens hun gereedschap! Deze crisis gaat over banken en zal ook in het voordeel van banken eindigen, net als dat de plannen over een IMF,Wereldbank(bretton woods) toevallig precies na wo2 bekend werden.

 21. @J.H [26]:

  Hoeveel bankiers zijn er al opgepakt?

  Niet 1…

  Voor miljarden fraude plegen over de hele wereld en niet 1 is opgepakt.

  http://finance.yahoo.com/news/ex-goldman-director-gupta-sentenced-011822149.html
  tja aantoonbare onwaarheden verdedigen, het is een soort epidiemie.
  Maar je moet waarschijnlijk alles verbuigen om de vader of moeder figuur vrij te pleiten, ingebakken in de mens. Daarmee krijgt vadertje staat ook altijd het voordeel van de twijfel, precies de reden dat ze zich altijd als een ouder presenteren. Dan kom je overal mee weg en de slaven verdedigen je door dik en dun en desnoods ontkennen ze de realiteit.

  J.H [30] reageerde op deze reactie.
  J.H [31] reageerde op deze reactie.

  • @pcrs [29]:

   Je hebt het hier natuurlijk wel even over iets anders:

   “He was convicted in Manhattan federal court last June for leaking Goldman Sachs boardroom secrets to Raj Rajaratnam”

   EEN AANVAL OP GOLDMANN SACHS ZELF DUS!

   Hiermee krijgt vadertje bank altijd de voordeel van de twijfel, precies de reden dat ze zich altijd als een ouder presenteren: ALS DE ONRECHT ZICH EEN KEERTJE TEGEN HEN KEERT TENMINSTE!
   Dan gelden natuurlijk hele andere wetten. Kijk maar naar Jerome Kerviel of
   Kweku Aduboli. Beiden zitten vast omdat banken hier de benadeelden waren.
   -Waarom zitten die bankiers niet vast die het Nederlandse volk 7 miljoen woekerpolissen hebben aangesmeerd?
   -Waarom horen we niks meer over LIBOR?
   -Waarom zitten die bankiers die de Griekse toetreding tot Europa mogelijk hebben gemaakt dmv frauduleuze manipulaties niet vast?
   -Waarom zijn die Amerikaanse subprime hypotheek verkopers nooit aan de tand gevoeld?
   -Waarom heb ze deze hypotheken in de vorm van derivaten over de hele wereld kunnen verkopen zonder iets te riskeren?

   Deze laatste 3 punten die ik noem zijn verantwoordelijk voor de grootste roof aller tijden. Duizenden miljarden in de vorm van belastingen,pensioenroof en nog veel meer zijn het gevolg geweest van deze drie punten.
   Noem mij één bankier op die door deze daden vast zit!!!!!!!
   Daden die ondertussen miljoenen mensen in armoede storten, rellen veroorzaken, hongersnood over de hele wereld veroorzaakt etc etc.

   Als je dit allemaal ontkent ben je naief :

   “Dan kom je overal mee weg en de slaven verdedigen je door dik en dun en desnoods ontkennen ze de realiteit”

   Slaat dus meer op jezelf dan op wie dan ook….

   ….tja aantoonbare onwaarheden verdedigen, het is een soort epidiemie!!!!

Comments are closed.