Volgens Quest betaalt een gezin met 2 kinderen en een jaarlijks inkomen van 65 mille meer dan een miljoen aan belasting gedurende het leven. Kan de burger niet zonder de overheid of kan de overheid niet zonder de burger? We weten in ieder geval zeker dat de overheid burgers nodig heeft maar veel burgers hebben geen of weinig overheid nodig. Alleen beseffen ze het nog niet.
Quest stelt: “Van die 1,1 miljoen euro voor een gemiddeld gezin is 500.000 euro bestemd voor de premies voor volksverzekeringen, zoals de AOW, AWBZ en ANW. 30.000 euro is voor lokale voorzieningen zoals het ophalen van afval en het zuiveren van rioolwater. De rest van het afgedragen geld, 570.000 euro, wordt verdeeld over de ministeries“.
De grootste uitgave die we in ons leven doen is niet een auto en ook geen huis. Het is de prijs voor ons ingezetenschap. Een ingezetenschap dat me verbiedt dingen te consumeren die ik wellicht wel zou willen consumeren en erger nog, die me dwingt te betalen voor zaken met een abominabele service. Waar ik eigenlijk niets mee te doen zou willen hebben. De kleingeestigheid van veel overheidsfunctionarissen, in combinatie met macht, uniform en een misplaatste daadkracht, schept een hele vervelende maatschappij.
Ik heb een verzorgende tegen mijn vader deze week horen zeggen, “meneer, u heeft de grootste inco die er is, laat u alles maar rustig lopen”. Dat is hoe er met ouderen wordt omgegaan. Niet in een kapitalistische op winst gebaseerde samenleving, maar in een socialistische heilstaat als Nederland waar de zorg totaal is gecollectiviseerd. Kan een moreel failliet nog duidelijker worden aangetoond?
Dat is waar je een miljoen euro voor mag dokken, na arbeidzaam leven waarin je meer dan je steentje hebt bijgedragen, en veel meer dan een miljoen euro belasting hebt betaald, na dat leven mag je als dank een aantal jaren lang een inco volpissen en volkakken.
………………..
Ik heb moeite om mijn niveau van dankbaarheid voor deze socialistische collectivistische maatschappij onder woorden te brengen. Uiteindelijk is het systeem niets meer dan een monster dat mensen vermorzelt, mensen kansen ontneemt, en erger nog, de menselijke individualiteit en waardigheid ontkent. Omdat het collectief directief is. En niet het individu.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
(voor wie het niet door heeft, inco is de newspeak voor volwassenluier, klinkt veel prettiger maar is gewoon hetzelfde).
Helaas is het nog veel erger!
Wij dienen ook te berekenen de gederfde samengestelde rente over al het geroofde geld. Deze ligt veel hoger dan de geroofde hoofdsommen.
hugo van reijen
En natuurlijk is de prijs van belasting heffing ook de vooruitgang die we niet zien. Dus zitten we met veel minder vooruitgang dan anders.
Tja.. Dat je de quest nodig hebt om dit in te zien…Met een beetje inzet had je dit zelf ook kunnen bedenken…. Vergeet niet dat we nu in Euro’s rekenen… Als we terug rekenen naar de gulden is het nog veel erger. Fl 242.408,10 … Ohjee datmagniethoor terug rekenen…foei stout af…
Reteip [5] reageerde op deze reactie.
En om nog wat olie op het vuur te gooien: is in die 1.1 M€ ook het werkgeversdeel van de heffingen meegenomen? En de BTW en de accijns van de zaken die we aanschaffen?
MMAP [10] reageerde op deze reactie.
@Burnitall [3]:
Ik vind het sowieso wel gewaagd om dat als leukste vraag te bestempelen. Heb je op de quest site gekeken? Een voorbeeld van wat er met die 570k nog bekostigd kan worden:
– 6 meter snelweg
ZES METER! Dat is een ton per meter! In zwitserland boren ze voor dat bedrag een 4 baans autotunnel!
– 4 dagen het koningshuis bekostigen.
’s Lands grootste uitvreters. Wat een mens in een leven bijeen vergaard wordt daar in 4 dagen er doorheen verbrast.
En dan heb ik niet doorgeleerd maar kan jullie wel vertellen dat de quest er wel een procentje of 70 naast zit, het dubbele van die 1,1 M zou reëel zijn, alle BTW, accijns, enz. die we betalen is ook een belasting, die niet mee te nemen is wel erg slordig.
Een product dat word soms tot wel 5 maal belast met BTW, van producent tot consument wordt er bij elke productie of verwerkingsstap BTW op verdient, zo kost een kilo aardappelen al snel 4 tot 10 keer meer dan het de boer oplevert.
We kennen toch allemaal het voorbeeld van producten die ingekocht in china de wereld rondreizen en keer op keer subsidies, accijnzen enz. enz. opstrijken om vervolgens weer in het land van herkomst terug te keren en simpelweg worden vernietigd omdat ze het doel (het opstrijken van dit soort constructies gediend hebben) vervolgens worden ze dan als verliespost meegenomen in de afschrijving en aan de klanten van een in ons land gevestigd bedrijf worden doorberekend op producten die er helemaal niets mee te maken hebben.
Oók dat zou je mee moeten rekenen als je reëel bent.
Reteip [9] reageerde op deze reactie.
Van al dat geld dat men krijgt is men niet eens blij met de betaler. Gisteren was ik voor het eerst sinds jaren weer eens op het gemeentehuis. Ik had een nieuwe ausweis nodig. Wat een stelletje chagrijnen daar zeg.
Als je dan gewoon vrolijk blijft lijkt men niet goed te weten hoe daarop te reageren. Men verwacht chagrijnig gedrag terug of zo iets. Ik ben blij dat ik er niet werk. 1x in de paar jaar langs komen is al erg genoeg. En men lijkt niet blij met je komst, waaraan men toch hun baan dankt.
Wat wel opviel is dat men in de afgelopen tijd de afdelingsruimte luxe verbouwd had. Hoewel deze gemeente volledig failliet is dankzij faalprojecten als . Het oude interieur was smakeloos maar leek mij voldoende voor zijn functie en niet aan vervanging toe.
hugo van reijen [8] reageerde op deze reactie.
@Naam * [7]:
De overheid schroomt niet, haar werkers te laten opereren onder zo genaamde eigentijdse omstandigheden, onder het maken van een veelvoud van de kosten die een particulier voor hetzelfde werk nodig zou hebben.
hugo van reijen
@Jan Snijder [6]:
Je maakt het wel heel makkelijk hoor… dat je niet hebt doorgeleerd blijkt wel over je opmerking over BTW. Dat wordt maar 1x afgedragen. Dat heet bruto/netto prijzen. Bedrijven hanteren onderling brutoprijzen, en alleen diegene die het aan een particulier verkoopt rekent de nettoprijs.
Dat je BTW over accijns betaalt klopt dan wel weer.
MMAP [10] reageerde op deze reactie.
@MMAP [4]: EDIT: het gehele artikel gelezen (blaadje 101 vragen van Quest vanmorgen gekocht) en nu gezien dat inderdaad accijns en BTW meegenomen is in hun “berekening”. Op zich een leuk en populair gebracht artikel en misschien dat zoiets weer wat mensen wakker schudt. Al heb ik grote twijfels bij een aantal van de gepresenteerde cijfers.
@Reteip [9]: Je hebt grotendeels gelijk: de BTW wordt uiteindelijk alleen betaald door de eindconsument. Echter, de voorliggende bedrijven in de gehele keten van grondstoffen, via halffabrikaten tot eindproducten (inclusief loonkosten, opslagbedrijven en transportbedrijven) zijn wel VERPLICHT de administratie te voeren van deze BTW-roof. Bij elkaar genomen zijn dit vele salarissen van boekhouders en alle randvoorwaarden (computers, huisvesting, externe accountants, e.d.) die op zich weer een miljoenenopbrengst aan heffingen en BTW opleveren voor de roverheid.
Wat ik wil zeggen is, dat de “keten van BTW-vermeerderingen” tussen grondstof en eindproduct wél geadministreerd moet worden. En dat kost geld én levert weer op voor de roverheid.
Dus: er zijn mensen die niet alleen tijdens de verkiezingen stemmen voor hun nieuwe slavenleiders, maar ze doen heel gedwee ook nog de administratie om die slavenleiders inzicht te geven in wat zij van hun slaven kunnen afdwingen. Dit is principieel erger en meer bizar, dan in de tijd van de slaven op de katoenplantages in vroeg-Amerika.
Nico [11] reageerde op deze reactie.
@MMAP [10]:
Je hebt gelijk dat tussenliggende bedrijven in de keten ook BTW administratie moeten voeren. Omdat het voor de roverheid de 2e belangrijkste inkomstenbron is op de staatsbegroting, houdt men dat met argusogen in de gaten. Boetes voor niet tijdig of foutief indienen zijn hoog. Het is dus niet bepaald vrijwillig dat men die aangifte doet en de administratie bijhoudt!
Comments are closed.