Leesvoer voor gehersenspoelde eurofielen of mensen die dat graag willen worden.

Zie http://www.debezigebijantwerpen.be/aanbieding/najaar2012/guy-verhofstadt-en-daniel-cohn-bendit-voor-europa/ .

 

Saillant citaat: “Of we kiezen resoluut voor een federaal Europa, de Verenigde Staten van Europa. Of we vallen met zijn allen terug in onze nationale vergeetputten.”

Juist ja, kiezen voor een federaal Europa dat tot nu toe niets anders heeft bewezen ons te brengen naar een communistische federatie en nog niets anders heeft laten zien dat we steeds verder in de crisis zinken. Versus die “nationale vergeetputten”. Weet u nog? Toen er afzonderlijke Europese landen waren die succesvol zaken deden met elkaar in die periode dat de bomen tot de hemel groeiden.

U kunt kiezen: gehersenspoeld worden of zélf denken.

6 REACTIES

 1. ik zou graag in de Zwitserse vergeetput zitten
  Liechtenstein mag natuurlijk ook

 2. Nog een héééél eng citaat! “Vraag je niet af wat Europa voor jou betekent, maar wat jij voor Europa kunt betekenen” !!

  Er was eens, heel lang geleden, een meisje wat spannende SF- boeken las, zoals: This Perfect Day, 1984, Brave New World, Anthem. Beklemmend, maar het was fantasie en leek zich af te spelen op een andere planeet.
  Nu, jaren later, realiseert het meisje van toen zich dat we deze verhaallijnen aan het volgen zijn. We zijn het voorwoord voorbij.
  Dit wordt geen SF- maar een geschiedenisboek. Wat wordt de titel??

  Richard [4] reageerde op deze reactie.

 3. Hoe kan je nu voor of tegen een stuk landmassa genaamd Europa zijn? Het is de EU(ro) waar ik een probleem mee heb. Wat mij overigens opvalt is dat de EU(ro) fielen de EU(ro) hebben omgedoopt in Europa. Zorgwekkend. De oorspronkelijke idee van vrij reizen, vrije handel etc was geweldig namelijk en bracht veel welvaart binnen de landmassa genaamd Europa. Zoals vrijheid dat altijd doet.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Hugo [5]:

  Het woord EU heeft bij velen een negatieve image. Terecht.
  De politieke truc is om het te vervangen door het positieve “Europa”. Europa, landmassa waar wij op wonen, kan niet negatief zijn.

Comments are closed.