Als onbelangrijke en onbekende en wat oudere Nederlander heb ik altijd veel respect en waardering voor de gewone Griekse bevolking gehad. Een trotse volk, en hun strijd voor vrijheid en hun waardigheid heb ik altijd bewonderd. Het is dan ook vernederend om te zien hoe deze mensen nu door Europa worden uitgebuit en onderdrukt. De zogenaamde steun welke Griekenland vanuit Europa ontvangt is geen steun maar een vorm van onderdrukking, want op deze wijze profiteren alleen banken en beleggers doordat dit geld gebruikt wordt om deze instelling te betalen.

 

Een echte steun, waarbij geen zwaardere rente druk op het land zou komen zou zijn deze schulden af te schrijven, en gezien ze in het verleden allemaal geprofiteerd hebben van dit land zou dat redelijk zijn om iets terug te doen als steun aan dat land. Als het weer goed gaat in Griekenland  staan ze immers ook weer in de rij om geld te verdienen aan de Griekenland.

Daarnaast voel ik enige verbondenheid met de gewone Griekse burgers die gelijk als de Nederlandse burgers uitgekleed worden door de druk van de Europese Gemeenschap en de politiek democratische dictatuur in een land, waarbij de gevolgen van mismanagement in de financiële wereld op de schouders van de burgers afgewimpeld moet worden. Want uiteindelijk, als er geen maatregelen genomen worden, zal dat ook ons land, en andere landen, gelijk als Griekenland economisch  aangetast worden.

Om de Griekse bevolking te informeren dat er ook Nederlanders zijn die Griekenland een warm hart toedragen, en veel wijsheid en sterkte wensen schrijf ik mijn mening in een openbrief.

 Ingezonden door Reiny.
———
RED: Een sympathiek idee. Maar vraag hen dan wel ook om de politieke troep en politieke profiteurs in hun eigen land ook op te lossen.

18 REACTIES

 1. Deze uitleg is volslagen onjuist.
  Het is niet Europa dat Griekenland uitbuit. Het is Griekenland dat Europa aan het bestelen en uitzuigen is en daarmee tot de laatste seconde door zal gaan.
  De enige oplossing is dat Griekenland onmiddellijk uit de eurozone en liefst uit de Europese Unie gezet wordt.
  Binnen twee jaar zal de welvaart dan in Griekenland teruggekeerd zijn en zullen de meeste Grieken weer werk gevonden hebben.
  Hugo van Reijen

  Egor [4] reageerde op deze reactie.
  leo [7] reageerde op deze reactie.
  Duveltje uit een doosje [17] reageerde op deze reactie.

 2. Gisteren een berichtje in het AD. Griekse boer verduisterd 12 miljoen Euro. Een boer die zijn vruchten van arbeid wil behouden sluist zijn geld weg uit Griekenland. Kun je het hem kwalijk nemen??? De roverheid krijgt hier lucht van en stuurt de belastingmaffia op hem af, want zij willen dat geld hebben.. Nu wordt die boer gecriminaliseerd, terwijl de griekse roverheid leidt aan hebberigheid…

  hugo van reijen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Burnitall [2]:
  Iedere Griek die goed bij zijn verstand is, haalt nu al zijn rekeningen leeg, sluit bij zijn bank zoveel mogelijk leningen af en brengt het geld buitengaats in veiligheid voor het doek valt.
  En zorgt er natuurlijk voor dat hij nauw bevriend blijft met de belastinginspecteur, die hem kan helpen als de nood aan de man komt.
  Hugo van reijen

 4. @Egor [4]:
  Griekenland steelt wel.
  De mogelijkheid tot diefstal en zakkenrollerij is zelfs de voornaamste reden geweest voor Griekenland om lid te worden.
  Hier is Griekenland dan ook vanaf het eerste moment mee bezig geweest, onder meer door middel van het vervalsen van statistische gegevens.
  En Griekenland zal de zaak rekken om op het laatst mogelijke moment de euro achter zich te laten nadat het grootst aantal mogelijke euro’s uit de pot geroofd is.
  Uiteraard beschikt Griekenland over accommoderende handlangers, die ook in Nederland te vinden zijn.
  Hugo van Reijen

  Egor [6] reageerde op deze reactie.
  Johnny Feelgood [11] reageerde op deze reactie.

 5. @hugo van reijen [5]:
  Je haalt een aantal zaken door elkaar. Griekenland berooft haar eigen bevolking. Dat is duidelijk.
  Maar Griekenland besteelt de EU niet, dat is, zoals ik je al uitlegde, vergelijkbaar met een uitkeringsontvanger (G) en zeg maar de Sociale Dienst (EU).
  De EU en nog meer de lidstaten, hebben het weg te geven geld al geroofd, of gaan het straks printen.

 6. @hugo van reijen [1]:

  Neen, Hugo
  Het zijn vooral Franse en Duitse grootbanken die hun Griekse rommelkredieten sinds 2008 en masse verkochten wat ze ook grotendeels is gelukt (ontwijken CDS-contracten bij faillissement), nu nog die verdomde obligaties slijten aan het ESM en banken hebben weeral hun vel gered dankzij corrupte Europese politici. Vandaar dat getalm, niets meer dan tijd rekken. Dus hun balans is tot die tijd opgeschoond en Europese belastingbetaler zal dat dan maar MOETEN betalen. Had de burger dat vroeger geweten dan had die bank-holiday reeds lang plaatsgevonden en waren die elitaire beroepsprofiteurs bankroet, nu mogen wij collectief opdraaien… Dus artikel zit er bots op. Chapeau Reiny !!!

 7. RED: Een sympathiek idee. Maar vraag hen dan wel ook om de politieke troep en politieke profiteurs in hun eigen land ook op te lossen

  DAT gelukt ze net zo min als wij het kunnen!!!!

 8. @reiny [12]:
  Wat is Griekenland:
  is een land waar de burgers nu door de politiek uitgeperst moeten worden en straks zijn wij aan de beurt

  Maar wie is “Griekenland”? (niet: wie zijn Grieken!)

  Grieken is de collectieve benaming van de meeste slachtoffer van de EUSSR draak.
  Griekenland is de plaats waar deze mensen gevangen zitten.

 9. @Johnny Feelgood [11]:
  Een heel goede vraag.
  Het zou geen kwaad kunnen, wat scherpere definities te hanteren, zodat duidelijk is of we bedoelen de Griekse overheid, het Griekse volk of nog iets anders.
  Hugo van Reijen

 10. Als er Grieken zijn die Nederlands kunnen lezen, en ze zien mijn reactie, dan kan ik alleen maar zeggen: ik sluit me volledig bij dit artikel aan!

 11. @hugo van reijen [1]: Zo is het precies, meneer van Reijen. Die Grieken zijn helemaal geen trotse mensen maar vileine fraudeurs en oplichters van het zuiverste water, op het mediterrane af en gun hun van harte het harde lot dat ze nu ondergaan. Die Grieken dachten van: “zo nu zijn we binnen in de euro en nu gaan we het er eens goed van nemen en de rekening slaan we lekker hoofdelijk-europees om”. Wat die lui zich gepermitteerd hebben is met geen pen te beschrijven, wat betreft aantallen ambtenaren die werden aangenomen, verlaagde pensioenleeftijden en krankzinnige salarissen die werden uitgekeerd. Laat ze derhalve maar lekker een paar jaartjes sudderen.

  Maar er is wel een lichtpuntje, namelijk dat de Grieken en andere knoflookers ervoor hebben gezorgd dat de toetreding van Turkije nu financieel onmogelijk is gemaakt. Turkije heeft dat begrepen en is nu bezig met een kamikaze-aktie in Syrie, dat ze denken te kunnen oprollen en aan hun neo-Ottomaanse invloedsfeer denken te kunnen toevoegen. Het gevolg echter zal zijn dat Syrie ethnisch uit zijn hengsels gaat worden gelicht, dat de Syrische Koerden zich gaan samenvoegen met hun broeders in Irak en een nieuwe staat gaan oprichten, dat zich vervolgens gaat richten op de Koerden in Turkije. Turkije zal daardoor gedestabiliseerd worden en helemaal ongeschikt worden voor opname in de EU, hoezeer de eurocraten dat ook wensten. Zo hebben de Grieken, weliswaar geheel ongewild, Europa een gigantische dienst bewezen. Van die Turken zijn we nu voorgoed af en kan kabinetsbreker Wilders naar het bejaardentehuis.

Comments are closed.