Sinds eind september protesteert een groep jonge ondernemers in Frankrijk tegen geplande belastingverhogingen met de slogan “Wij zijn de duiven”. De vogels kunnen al snel meer dan een last worden voor Hollande, schrijft Françoise Fressoz op haar blog ‘Les 19 heurs’: “Voor François Hollande zullen de duiven snel zijn als Alfred Hitchcock’s Birds; dieren die op het eerste gezicht onschuldig lijken en dan plotseling massaal aanvallen… via het internet zijn ze in Frankrijk een opstand begonnen tegen het taboe op geld en succes. het is een zeer politieke strijd, een die het parlement volledig omzeilt en wordt uitgespeeld via alle moderne communicatiemogelijkheden. het woord ‘duif ‘is belangrijk en bijzonder goed gekozen, omdat het doet denken aan een onschuldig dier dat geplukt en naakt wordt geserveerd op een schotel, terwijl alles wat het zoekt harmonie is en ’t niets meer vraagt dan gerechtigheid.”

Les Pigeons zijn te vinden op Facebook.

Hieronder een aantal andere artikelen uit de Intenationale pers;

Angry pigeons (Economist)

How France’s Government Screwed Its Entrepreneurs So Hard They Became Pigeons (Tech Crunch)

Pigeon power: French startups force government into retreat over equity tax (Gigaom)

1 REACTIE

  1. Leuk zo’n kleine winkeliers opstand maar ik denk dat het niet veel uit zal maken. Een paar vage beloften en dan sterft zo’n beweging langzaam en in de zelfde tijd worden ze gepakt met een andere heffing of belasting.

    Ik denk dat een “duif” met een Kalashnikov meer indruk maakt dan een ondergescheten Arc de Triomphe.

Comments are closed.