Fred Teeven, óók zo’n exemplaar der mensheid waarvan ik mij afvraag welke idioot hem ooit naar voren heeft geschoven om anderen te vertegenwoordigen. Doet zijn mond weer eens open en meteen komt de, ons bekende, bagger er weer uit stromen. Dit keer heeft hij iets over kopieerheffing te mekkeren.

Wat wil het geval? Zie: http://www.automatiseringgids.nl/nieuws/2012/43/kopieerheffing-maakt-smartphone-5-euro-duurder voor het gehele artikel.

Eén ding is zeker, je kunt “De Teef” niet verwijten dat hij niet met zijn tijd meegaat. Want hij beseft heel goed dat consumenten minder mediadragers zoals DVD’s en CDR’s kopen, nu consumenten direct muziek en andere media op het geheugen van hun hardware laden. En op die “oude” mediadragers geldt een heffing om auteursrechten uit te betalen. Omdat de waard zijn gasten vertrouwt zoals hij zelf is: als IEMAND de mogelijkheid heeft om ergens illegaal verkregen media op te zetten, moeten ALLE consumenten er maar voor bloeden. Oftewel: als een kleine groep kan roven (lees: de roverheid), dan zal iedereen wel gaan roven. En dat kleine groepje rovers kent “De Teef” natuurlijk als geen ander. Hij is er per slot van rekening zélf eentje.

Maar terug naar het artikel. Wordt er op DVD’s en CDR’s 3 eurocent roverij geheven, wil “De Teef” dit binnekort uitbreiden naar andere mediadragers. Enkele voorbeelden:

 • De externe HDD-drive (waar ik bijvoorbeeld uitsluitend MIJN EIGEN bestanden en foto’s op back-up) wordt 1 euro duurder. Vreemd genoeg dan wel ongeacht de opslagcapaciteit.
 • De audio/video speler wordt afhankelijk van de capaciteit 1 of 2 euro duurder door de heffing.
 • De HDD recorder/settop-box, tablet, smartphone worden  € 2,50 of 5 euro duurder (ook afhankelijk van de opslagcapaciteit).
 • En voor een PC/laptop betaalt u straks gewoon 5 euro meer.

U ziet maar weer: als het ene potje inkomsten voor de roverheid opdroogt, boren ze gewoon een nieuw potje aan. Zoals de titel al vermeldt is het geld, per consument per aankoop, niet heel erg veel. Maar moreel slaat dit werkelijk nergens op. Want omdat de handhaving op wetten schromelijk incapabel is om de werkelijke criminelen (in de ogen van de wetgever) op te pakken, gaan ze gewoon iedere consument straffen.

Wat is het volgende onzinnige plan? Omdat iemand een ander overhoop steekt met een keukenmes, gaan alle Nederlanders straks méér betalen voor een keukenmes vanwege een extra criminaliteitsheffing?

Als je zó achterlijk de regels opstelt, kun je net zo goed de zorgtoeslag inkomensafhankelijk maken. Oh jee, *zucht* dat gaan ze ook doen.

De kopieerheffing is gepland voor een tijdsduur van 1 jaar, ingaande begin 2013, en de roverheid hoopt daar 26-30 miljoen euro’s mee af te roven. Consumenten kopen volgend jaar schijnbaar circa 14 miljoen van die apparaten.

Mijn voorstel is om vóór 2013 uw gewenste medium aan te schaffen (of deze in het buitenland te kopen), hiermee deze geplande regeling volgend jaar helemaal de mist in te laten gaan en eens kijken of de regeling dan in looptijd verlengd gaat worden. Omdat de rovers hun centen nog niet binnen hebben.

Fijn weekeinde,

MMAP

PS: er is zo’n spreuk, dat luiers en politici regelmatig verwisseld worden om dezelfde reden, namelijk dat ze vol met stront zitten. “De Teef” is daar weer een goede bevestiging van; zodra hij zijn bek opendoet, druipt het eruit.

15 REACTIES

 1. @Hub Jongen [1]:

  Er is hier geen landsbelang bij betrokken, dit is puur besloten onder druk van de auteursrechtenlobby (U weet wel, die loopjongens van de entertainmentindustrie) in de hoop dat de huidige bestuurders in de toekomst misschien wel een mooi baantje kunnen krijgen ergens bij Brein of Buma of misschien wel bij EMI of Sony Entertainment.

  Het hele auteursrecht is inmiddels allang achterhaald, mede door de techniek maar helaas weigert de entertainment maffia om haar verdienmodel aan te passen aan de moderne tijd….hetzelfde verdienmodel dat zij 100 jaar geleden al gebruikten.

  Vilseledd [11] reageerde op deze reactie.

 2. Mijn vader had het altijd over tuinkabouterbelasting: de staat ging nog eens belasting heffen over de tuinkabouters in je tuin. Jammer dat hij dood is; hij had visie.

 3. @MMAP
  Ik vind jouw artikel beneden het peil van algemeen aanvaard fatsoen. Uit vorige bijdragen van jouw hand weet ik dat je goede en zinvolle punten maakt. Je had een vergelijkbaar artikel kunnen schrijven zonder ad hominem aanval en gescheld op Teeven.
  Jammer, je haalt hiermee, althans in mijn beleving, de kracht van het woord onderuit.

  Alex [6] reageerde op deze reactie.

 4. Ik vind bovenstaand artikel eigenlijk veel te veel eer voor de doorsnee politicus die Fred Teeven eigenlijk is. Een loopjongen voor lobbypartijen die stiekem een F-U vinger naar de kiezer opsteekt als die toevallig even de andere kant opkijkt. Als hij visie had, zou deze heffing niet worden ingevoerd.

  Wat ik interessanter vind om te weten: Wat zou hij als beloning krijgen voor het snel doorjassen van deze lobbyisten-wet?

  Naam * [9] reageerde op deze reactie.

 5. Misschien ontvangt hij wel een douceurtje van de gelden die op deze achterlijke manier weer geïnd worden ten gunste van Buma-Stemra. En we weten inmiddels wel dat daar ook corruptie zit. Is bewezen. Volgende stap is natuurlijk het verhogen van deze ordinaire belasting en natuurlijk wordt er nooit meer gesproken over terugdraaien. Het geld moet blijven rollen nietwaar? Ik blijf er trouwens bij dat er stemfraude is gepleegd. Nooit konden die 2 partijen aan zoveel stemmen komen, nooit. En iedereen maar op elkaar schelden dat ze het aan zichzelf te danken hebben dat die 2 K&^%partijen hier de dienst weer mogen uitmaken vanwege het stemmen, niet wetende dat…. het de bedoeling is om Nederland naar de kloten te helpen ten gunste van die verrekte EU. Ik blijf bij fraude. Nederland is zo corrupt, we zien nog niet een duizendste hiervan. De kleintjes worden aan de schandpaal gezet als douceurtje voor de bevolking. De rest blijft (nog even) buiten schot.

 6. @Naam * [7]:
  Ik verschrijf mij weer eens:
  “Als hij visie had, zou deze heffing niet worden ingevoerd.”
  moet zijn:
  Als hij een liberaal was, zou deze heffing niet worden ingevoerd.

  Maar dat geldt natuurlijk voor de hele VVD: partij van nepliberalen. En van hele en halve pedofielen als ik de diverse media mag geloven. Hoe erg zou het zijn? Als ik Micha Kat mag geloven begint de zaak rond mede-VVD-er Joris Demmink een internationale rel te worden.

 7. “Naam”: het is, vrees ik, nog veel erger dan wij ons in onze stoutste dromen kunnen voorstellen.
  Als het de Amerikanen likt om ons Jorisje aan het praten te
  krijgen, echt aan het praten bedoel ik, dan hebben wij over een
  tijdje geen “koninkrijk”‘ der Nederlanden meer en bestaat ook het
  “Koninkrijk” Belgie niet meer. Ik denk dat Demmink eerder zelf-
  moord zal plegen dan te geen praten. Tevens ben ik benieuwd
  op welke wijze de weduwe van Amsberg haar invloed zal aanwenden. En of dat lukt.

  voor de zaterdagavond:

  http://www.capoditutticapi007.blogspot.com

 8. @Alfred E. Neuman [2]:

  Correctie: 100 jaar geleden introduceerden, waardoor rondtrekkende artiesten brodeloos werden. Dezen hebben echter de vooruitgang destijds geaccepteerd en zijn niet al 13 jaar aan het mekkeren, zoals de “entertainment industrie” nu.

 9. @Leonardo Pisano [12]: Zo lang hij in zijn functie als politicus leeft op de geroofde gelden van belastingbetalers, is het een dief. Een rover. Een immoreel en verwerpelijk stuk vreten.

  Of zijn plannen nu wél of niet doorgaan, hij verzint ze al op een onvrijwillig gesubsidieerd inkomen. Toen ik vroeger opgevoed werd, heette iemand die zich andermans geld of spullen toeëigende (zonder toestemming van de ander) gewoon een ordinaire dief.

  Maar troost u, zo denk ik niet alleen over Teeven. Ik denk zo over alle ambtenaren en politici. Dus voor uw vriend “De Teef” geldt: gedeelde smart is halve smart.

  Nee, dan blijf ik niet beleefd. Ik kan daar geen beleefdheid voor opbrengen. Alleen minachting.

  Leonardo Pisano [14] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.