Tenminste…, dat denk ik. Na het lezen van het volgende stuk kunt u daar misschien beter zelf over oordelen. Schreef ik 2 weken geleden al een stukje over Carla Peijs, de Zeeuwse commissaris van de koningin, nu meld ik u nog een stukje “goedheid van de Zeeuwse roverheid”. Want wat is het geval?

Welnu, de Provincie Zeeland heeft het allemaal erg goed voor met haar werknemers en vooral natuurlijk met de moreel verantwoorde manier om het geroofde belastinggeld uit te geven. Een deel van dat van u geroofde belastinggeld komt namelijk in een studiepot. En maar liefst elke werknemer spaart in een aantal jaren een studiepotje bij elkaar. Van uw en mijn centen welteverstaan, die nota bene afgedwongen worden. Of doneert u uit vrije wil al die afdrachten?

Wanneer het studiepotje vol is, dus wanneer er niet onlangs cursussen uit betaald zijn, bedraagt dit potje € 1500,- maximaal. Per werknemer. Om onze onderdanen/dienaren (want WIJ betalen HEN tenslotte, zij het gedwongen) dan in ieder geval wat slimmer te maken. Vroeger werd er van uw en mijn centen veel over de balk gegooid, zoals destijds nog toegestaan was met PC-privé projecten of dat men een fiets kon krijgen en dat allemaal met één of ander bruto = netto verhaal met betrekking tot de belastingen. Maar dat mag niet meer. Niemand mag nog een PC-privé projectje beginnen. Vindt de belastingdienst niet goed meer. En wat de belastingdienst niet goed vindt…, is strafbaar. Toch? Ook voor ambtenaren. Toch?

Nu hebben de (nu nog resterende, want naderende re-organisatie) 669 provincieambtenaren een mogelijkheid aangeboden gekregen om een bloedstollend moeilijke en lange cursus te volgen. Jawel, een prachtige cursus “i-Pad” welteverstaan. Toe maar, dáár worden die ambtenaren slim van, dát is nuttig voor ons burgers. En die cursus duurt maar liefst TWEE HELE….. UREN!!!

Daar leren de ambtenaren hoe je een account aan moet maken, Apps moet aanschaffen en nog meer nuttige zaken die écht nodig zijn om de burger beter te dienen. Maar het onding is niet nodig om het werk uit te voeren, mag gewoon thuis gebruikt worden en sterker nog, de IT-afdeling van de Provincie Zeeland ondersteunt het speeltje niet eens; bij problemen gaan ze maar naar zo’n i-Center of hoe die speelgoedwinkel heet. De dichtstbijzijnde vanuit Zeeland is… Tilburg!

Het hele geintje, dat is “cursus” + een gloednieuwe Apple i-Pad, wordt betaald uit het cursuspotje. Nu wil het geval dat mijn partner bij dat immorele instituut werkzaam is (heerlijke bron van inside-informatie) en mijn partner nam de papieren van dat aanbod mee. De duurste versie die te koop was (eeeuh, die bij de “cursus” te verkrijgen was), is de “New i-Pad” met 64 GB geheugen en 4G netwerkmogelijkheden om met SIM-kaart te internetten. Oh ja, ze krijgen ook allemaal een i-Tunes tegoedbon van € 15,- om van die nuttige (?) overheids-apps (?) te kopen. Kosten voor dat hele zwikkie, inclusief een bruto-netto belastingverhaal bedragen € 1515,- voor het meest uitgebreide apparaat van maximaal 800 euro, tenminste dat was toen de duurste die ik op internet kon vinden.

En mijn partner, de bofkont, had een vol studiepotje. Dus, beste lezer, voor een bijbetaling van een luttele 15 eurootjes is mijn partner nu in bezit van de nieuwste en meest uitgebreid geconfigureerde “New i-Pad”.

Twee weken geleden melde ik u in dat artikeltje over Peijs, dat er ruim 160 mensen weg-gebonjourd worden en er nog maar 500 overblijven vanaf aanstaande januari. Die NAR57+ regeling, weet u nog? Vanaf je 57e tot aan je pensioen de zak krijgen met 70% van je loon doorbetaald en de mogelijkheid bij te mogen verdienen. En dan nu nog de mogelijkheid om het studiepotje even leeg te roven met een “New i-Pad”. Nogmaals mevrouwtje Peijs: u weet niet wat gezinsdrama’s zijn.

De i-Pad actie zorgde voor 560 aanmeldingen. U mag zelf het rekenwerk doen, maar in het ongunstigste geval (iedereen zijn maximale studiepotje beschikbaar) kost dit de belastingbetalers totaal 560 x € 1500,- = € 840.000,-. En natuurlijk is het roven van geld om daar ambtenaren en onvrijwillige “diensten” en vooral belemmeringen te verstrekken al fout, maar voor die 840k hadden ze ook andere dingen in Zeeland kunnen doen. Vooral als u bedenkt, dat de wegens re-organisatie vertrekkende ambtenaren niet alleen 70% van hun loon behouden, maar ook nog eens het studiepotje konden verzilveren in de vorm van de i-Pad.

Onder het voorwendsel van een 2 uur durende flutcursus is dit gewoon een illegaal PC-privé project. Maar ja, we kunnen de belastingdienst wel wakker schudden hierover, en stel dat de Provincie Zeeland dan een boete zou krijgen…, waar komt dát geld voor die boete dan vandaan, denkt u?

Conclusie: mijn partner kijkt even of ze met het Apple speeltje wil spelen en anders verkopen we dat ding voor een dikke winst; 400-500 euro is een leuke prijs voor een splinternieuwe gadget. Ik moet die snijplank niet want ik vind het een onding en heb er totaal geen functie voor en werk liever op een laptop of PC.

Fijn weekeinde nog, en denk nog eens na als u weer naar de stembus gaat om (op welk niveau dan ook: gemeente, Provinciale Staten of landelijk) die “vreselijk eerlijke, goedbedoelende en morele” mensen weer te verkiezen. Want het roverheidstuig denkt alleen aan zichzelf, beslist niet aan u.

MMAP.

 

PS: Het gebruikte Apple logo is een geregistreerd beeldmerk van de firma Apple, maar vrij verkrijgbaar op internet, dus daarom hier gebruikt. Zit ik nog reclame te maken voor die club ook.

7 REACTIES

 1. Wat dacht je hiervan :

  Voor de Facilitair bedrijf van de Universiteit Groningen moest ik een week lang naar Remco Claassen in Brabant.
  Op deze “Leiderschapstraining” moest ik een beetje met balletjes gooien en mijn eigen dood in scene te zetten of te wel “na te spelen”.
  In meerdere groepen gaan de medewerkers met de bus heen.
  Kosten 200.000 Euro.

 2. Hoe zit het ook al weer met provincie-ambtenaren die belastinggeld ‘gebruiken’ om aan ontwikkelingshulp te doen? Zo’n provincie-ambtenaar wil zich toch ook een beetje Moeder Theresa voelen… Doen ze nog wel eens wat aan dijken verstevigen, daar in reserve-België?

  Over beerput gesproken. Ik hoor al jaren verhalen over ambtenaren die stukken duingrond (natuurgebied) kopen voor symbolische bedragen. Inlcusief vergunning om er een villa op neer te zetten. Vooral in gemeentes waar de VVD de lakens uitdeelt.

 3. Jeugdzorg plundert de verzekeringen, en hevelt dat geld over naar haar filialen in CURAÇAO dit geld is voor de behandeling van kinderen in Nederland, let op de vele reizen van politici en ambtenaren naar Curaçao follow the moneybelt
  http://tinyurl.com/9s3fosa

  Mario

 4. @Jhon [3]: 🙂 En dan zijn er nog zoveel dingen waar ik van mijn partner niet over mag schrijven. Die hele organisatie is zo rot als maar zijn kan en alles bruist daar van eigenbelang en hypocrisie.

 5. Je zet je partner wel goed in ‘de etalage’ bij haar collega’s !
  Ik denk niet dat haar ‘superieuren’ hier zo blij mee zijn.
  Voorheen en nu ook weer, die ‘haat’ naar ambtenaren toe en hoe walgelijk tot deze mensen wel niet zijn. En dan moet ik nu lezen dat je partner zelf ambtenaar is !
  Ik heb al 2 waarschuwingen alhier gekregen, omdat ik de WAARHEID schrijf. Jammer dat de ‘Vrijspreker’ het laatste half jaar artikelen vol met ‘haat’ als leidraad van beleid heeft.
  Dit zal wel reden zijn voor de derde waarschuwing.
  Als ik zo een artikel zou schrijven, dan zou ik er geen derde personen, die daardoor benadeeld kunnen worden, betrekken.

  MMAP [7] reageerde op deze reactie.

 6. @W.H.J. Reiss [6]: Ten eerste schrijf jij beslist niet altijd de waarheid, want jouw reacties zitten vol met aannames en onwaarheden. Zo ook deze weer.

  En als je zo ontzettend van de artikelen van Vrijspreker baalt, blijf dan gewoon weg. Je bent VRIJ om hier NIET te lezen.

  En ja, groepen mensen die anderen tot 70-80% van hun verdiensten afroven, dat soort mensen haat ik.

  Hoe mijn partner zich verhoudt tot het immorele instituut waar zij werkt is voor jou een vraag, voor mij een weet. Dit artikel heb ik vooraf overlegd met mijn partner. Trouwens: 560 ambtenaren die lopen te paraderen met hun (van ons geld) gestolen i-Pad vallen echt wel op hoor, dat blijft niet binnenskamers.

  Wel jammer, dat ik juist wél de waarheid schrijf, door zo’n bron van informatie. Dat jij je zo op je pik getrapt voelt, komt JUIST omdat ik de WAARHEID schrijf, want ik houd me aan de feiten. En daar heb jij flink de pest in. Hahaha.

Comments are closed.