Overdreven? Ja, maar deze tekst zegt wel heel precies waar een democratie  allemaal op uitdraait..

13 REACTIES

 1. Democratie draait uit op corruptie…
  Communisme draait uit op corruptie

  en libertarisme zeker niet?

  Zijn jullie een nieuw soort of zo? Speciaal DNA?

  Laat me niet lachen….Ook libertariers hebben hun prijs, net als die zogenaamde democraten en communisten….iets zegt me zelfs dat die prijs bij libertariers heel laag ligt…Ze vinden hebzucht namelijk heel gezond ….zolang het maar niet de mensen boven hen zijn die deze ziekte hebben….hebzuchtige politici zijn een zonde…hebzuchtige ondernemers is een zege….Tuurlijk!

  Wat een filosofie! Eigenbelang filosofie heet dat.

  Klinkt net als moorden voor allah is slecht maar moorden voor democratie is goed. Jatten met een stropdas om is ok, jattende junks zijn niet ok.

  Wat een intelligentie zeg…

  Moorden is moorden
  Jatten is jatten
  Hebzucht is hebzucht

  Hier woorden als stropdassen,democratieën,allah,politici of libertariers voor plaatsen verandert echt niks aan deze daden….

  Seneca [4] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [6] reageerde op deze reactie.
  Frits [9] reageerde op deze reactie.
  Mario Aandewiel [11] reageerde op deze reactie.

 2. @J.H [3]: Uw standpunt heeft u verschillende malen kenbaar gemaakt. Weet u al wat u verder hiermee wilt ? Wat uw uiteindelijke doel is ? Denkt u dat u hiermee iets kunt bereiken ? Het komt bij mij namelijk over als een 8 jarige jongen die op het schoolplein staat te brullen: ‘Ik vind jullie allemaal heel erg stom ! ‘ Voor u en uw gezondheid zou het goed zijn om te overwegen; ‘ach, die libertariërs met hun hebzucht, daar valt niets meer aan te repareren’. Vervolgens eens een ontspannen boswandeling te maken en te genieten van de herfstkleuren.

  J.H [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Seneca [4]:

  Bedankt voor de tip. Die boswandeling had ik al gemaakt maar toch bedankt…

  “Het komt bij mij namelijk over als een 8 jarige jongen die op het schoolplein staat te brullen: ‘Ik vind jullie allemaal heel erg stom !”

  Oh? Dus jullie zijn allemaal 8 jaar? Jullie brullen namelijk dagelijks over democratie en politici….

  Wat ik wil bereiken? Ik zal niet veel bereiken, het maakt mij alleen maar misselijk als ik bedenk dat straks libertariers aan het roer staan van ons voedsel keten. Hebzuchtige mensen die voeding gaan maken is een slechte mix!

 4. @Frits [9]:

  Goh, zo praten ze in Den Haag en Brussel ook, die waarschuwen ons ook dagelijks voor vijanden en voor slechte dingen….Daar trapt deze dwaas dus niet in…

  Als ik zo uit mijn nek was aan het kletsen zou jij niet zo op je teentjes getrapt zijn. Zeg tegen een politici dat hij zijn zakken aan het vullen is en dat hij er alleen voor zijn eigen belang zit en hij noemt je ook een dwaas en begint vervolgens op te sommen dat hij wegen en scholen voor jou laat bouwen. Hij zorgt voor jouw gezondheid, voor jou veiligheid en nog meer van die blablabla onzin….

  Jullie gebruiken dezelfde tactiek….maar jullie zijn nog gevaarlijker met jullie hebzucht en met jullie rare filosofie die bepaald dat de slimste onder ons het recht hebben op de grondstoffen van deze wereld. Volgens mij leven wij al in zo een wereld….jullie probleem nu is dat jullie net niet de slimste zijn en dat die grondstoffen nu dus niet van jullie zijn!

 5. @J.H [3]: U heeft veel commentaar, maar ik zie geen alternatieven. Alles is slecht in uw ogen. Ook het libertarische gedachten goed wat toch uit gaat van het Non Agressie Principe. u wilt niets met politiek te maken hebben, ongeacht welke stroming. Dat is toch excact waar de libertariers voor staan!. Het elementaire mensen recht om met rust gelaten te worden en naasten liefde vrijwillig en niet gedwongen te uit te oefenen. Met daarnaast het in acht nemen van de natuurlijke mensenrechten.
  Uw logica ontgaat me als u stel “hebzuchtige mensen die voeding maken” De bakker bakt geen brood uit altruisme, hij wil er een goede boterham aan verdienen. Dat geldt ook voor de lasger, de kruidenier, de supermarkt. Door die “hebzucht” heeft u te eten. En kunt u uw mening via dit medium verspreiden

  J.H [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Mario Aandewiel [11]:

  “De bakker bakt geen brood uit altruisme, hij wil er een goede boterham aan verdienen”

  Precies ja! En dat wilt die politici ook, die wapenproducent ook, die bankier ook, die big pharma ook, monsanto ook,philips ook.

  Allen willen hetzelfde! Een dikkere boterham hebben dan de buurman en als het effe kan veel machtiger worden dan de buurman…. Zo begint die hebzucht namelijk. En het eindigt in corporaties,omkopingen,oorlogen en vernielingen….Zolang je maar groot genoeg wordt is alles geoorloofd. Bedrijven die niet aan deze ratrace meedoen zijn binnen de kortste keren failliet omdat ze hier simpelweg niet tegenop kunnen.

  Zoals ik al zei: in dat wereldje leven wij al!

  En dat is ook de kern van het probleem. Het doel van mensen is geld ipv kwaliteit leveren aan zijn medemens.

  -Auto’s produceren die kapot moeten gaan
  -Tv’s zo bouwen dat ze binnen enkele jaren stuk gaan
  -Een chip in printers inbouwen die ervoor zorgt dat die het na x aantal kopietjes niks meer doet.

  Die lijst kan ik oneindig lang maken….

  Die vrije markt waarin concurrentie alles moet regelen is een illusie! Anders waren de hierboven genoemde punten wel onmogelijk geweest.

  -De Bijbel staat vol ethische waarden: Wat deed de kerk daarmee?
  -Definitie van democratie = het volk kiest zijn toekomst, wat doen politici met dit recht?
  Libertariers roepen NAP en vrije markt, waarom zouden zij wel doen wat ze zeggen?

  De mens doet nooit wat hij zegt, dat is de realiteit…

  Seneca [13] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.