Op http://www.nu.nl/binnenland/2942892/rotterdammers-geven-geen-geld-vluchtelingen.html lees ik dat 98% van de Rotterdammers geen geld wil geven voor vluchtelingenopvang. Want (citaat uit artikel): “dat moet de overheid maar doen” (einde citaat). Ik dacht dat Rotterdammers bekend stonden als nuchtere mensen, maar dit staaltje hersenkronkel slaat werkelijk alles. Is 98% van de Rotterdammers al zó murw gebeukt door roverheidspropaganda, dat zij de werkelijkheid uit het oog verloren is? Wie financiert (verplicht) die overheid, domme Rotterdammers?

3 REACTIES

 1. u haalt autochtone en import-rotterdammers door elkaar.
  hoeveel autochtone rotterdammers zouden er nog in rotterdam
  wonen?
  de rest leeft waarschijnlijk voor een groot deel “van de overheid”,
  dus vindt dat al het overige dan ook maar van diezelfde overheid
  moet komen, o.a. van verhuisde rotterdammers.

 2. Zelf denk ik daar anders over. Ten eerste zitten wij in een regressie wat de economie betreft. Veel mensen worden ontslagen en kunnen moeilijk een baan vinden. Of mensen worden ontslagen en moeten weer in dienst tegen een lagere loon, voor het zelfde werk. Onvrede over bezuinigingen, onvrede over steeds meer eigen bijdragen. Onvrede tegen de overheid die steeds meer mensen buiten spel zetten. De kiezers misbruiken en bedriegen. De overheid die zich zelf voorzien van vette salarissen. De overheid beslissingen nemen en de mensen niet serieus nemen. De overheid die ook nog corrupt is. Onvrede over de graaiers in zorginstellingen, onvrede over bankiers die mensen bedriegen en bestelen en er ook nog mee weg komen. Het zijn omstandigheden waarom mensen minder bereid zijn anderen te helpen en/of niet kunnen. Waarom zou je bereid zijn te geven als de overheid dit veroorzaakt, laten ze het dan ook zelf oplossen. Je moet steeds meer, er wordt steeds meer van je verwacht. Daar komt bovenop dat je steeds meer wordt beperkt.

Comments are closed.