Volgens de website van nu.nl is het uitgelekt wie de volgende Nobelprijs voor de vrede gaat krijgen: de EU. Wat voor een vaagheid is dát nu weer? Hoe kun je een politiek systeem (een concept!!!) nu een prijs overhandigen? Wie is de EU? En vooral: waaraan zou de EU dat verdiend hebben? Als u het snapt, lees ik graag uw uitleg.

22 REACTIES

 1. Hmm het zal wel om iets anders gaan dan de aanval op Libië in 2011. Ik weet het ook niet. Misschien dat het daarom maar 2 of 3 cent per inwoner waard wordt gevonden.

 2. Ik denk het principe ” Als zij dood zijn hebben wij vrede ” … Of.. ” Als wij al het geld beheren, dan hebben wij vrede ” ? of ” als alle inwoners met de rug tegen de muur staan hebben we vrede ” .. Zo iets denk ik…

 3. Mijn idee zou zijn geweest om de Nobelprijs voor de Vrede aan de Navo uit te reiken. Dankzij de paraplu van de Navo kon de EU – ik bedoel dan de EU als gemeenschappelijke markt – worden gevormd, tot groot voordeel van de inwoners van de aangesloten landen.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. waarschijnlijk omdat de EU binnenkort een belangrijke rol zal spelen in het ontketenen van de derde wereldoorlog. Bij Obama had dat comité ook al zo’n vooruitziende blik.

 5. Naar verluiden gaat het er om om de financiele beloning die bij de erkenning hoort door te sluizen naar de zuid europese landen bij wijze van steunmaatregel

 6. @Paul [3]:

  “. . . .dan de EU als gemeenschappelijke markt – . . . .tot groot voordeel van de inwoners van de aangesloten landen.
  . . “.
  Is dit en grapje? Het klinkt even serieus als de politici dat steeds beweren.
  Als je dat echt serieus bedoelt, geef dan eens een aantal van die voordelen op met de bedragen erbij.

  Die heeft nog nooit iemand me kunnen vertellen (zelfs niet de vele politici, Kamerleden, die ik er om gevraagd heb.) Ik kijk uit naar je opgave!

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 7. “Als u het snapt, lees ik graag uw uitleg.”

  Komt ’tie… We leven sinds 1945 in een periode van onafgebroken vrede en dus ongekende welvaart. Daarvoor hadden we twee wereldoorlogen, die beide werden aangezwengeld door Engeland en Frankrijk, omdat ze niet konden concurreren met ‘made in Germany’ en dus moest Duitsland vernietigd worden. De tweede keer deden de VS en USSR ook mee, omdat deze criminele globalistische vuillakken goed wisten dat ze van dit Europese conflict konden profiteren en het continent onder elkaar konden verdelen. Lees vooral de twee onderste berichten in deze link:

  http://gerard45.bloggertje.nl/note/14067/bijzonderheden-over-de-zogenaamde-nederlandse-neutraliteit.html

  Zelf de joodse Lou de Jong gaf toe dat Nederland helemaal niet neutraal was aan de vooravond van WO2, maar dat de regering zich had laten inpalmen door die oorlogshitser Churchill en dat NL zou worden gebruikt voor een Britse en Franse opmars door NL naar het Roergebied. Waarom dacht je anders dat al op dezelfde dag van de Duitse inval Franse troepen op Nederlandse bodem stonden; die waren al lang en breed gemobiliseerd voor de aanval. Voor de goede orde, het waren F en UK die D de oorlog hadden verklaard en niet omgekeerd. D moest immers in de Versailles mode teruggeramd worden. Als je je zo gedraagt dan moet je dus niet gek kijken als je havenstad aan puin wordt gebombardeerd, eigen schuld dikke bult.

  Maar goed, na de oorlog kwam met name F bij zinnen in de persoon van Charles de Gaulle en die besloot om te redden wat er te redden viel, verzoende zich met Adenauer en begon met het proces van economische eenwording, tot op de dag van vandaag. Nu hebben we een eenheid van 500 miljoen mensen, de grootste economie ter wereld en nu kunnen we dus Grote Politiek gaan bedrijven. Die bestaat vooral daarin om die Amerikanen, onze voormalige kolonie, beentje te lichten. Rustig wachten tot ze hun criminele oorlog gaan beginnen tegen Iran en ze aldus in oorlog komen met China. En aangezien de Amerikaanse losers het al niet konden winnen tegen Noord-Vietnam, zelfs niet met hulp van Zuid-Vietnam, hebben ze dus geen schijn van kans tegen China, dat 50 keer groter is en kernwapens heeft. Terwijl de oorlog lekker voortgaat, kunnen wij het rustig op een akkoordje gooien met de Russen om ervoor te zorgen dat de aanvoer van brandstof gewoon doorgaat, terwijl het MO in de hens staat. Vorige week werd de tweede pijplijn van Northstream keurig opgeleverd en worden er al plannen gesmeed om nieuwe aan te leggen. Gaat lekker zo.

 8. @Hub Jongen [6]:

  Ik lees net tot stomme verbazing dat die nobelprijs aan de EU serieus is!!

  En prompt daarna een NOS bericht. Lees dit NOS bericht hieronder.
  Dan hebt u het bewijs dat het overgrote deel van de partijen en politici dat de baas speelt over de Nederlandse inwoners niet goed snik is.
  Met dit soort regeerders, laat je bijna alle hoop varen:

  NOS
  Premier Rutte vindt de Nobelprijs “een prachtige erkenning van de grote historische rol van de Europese Unie voor vrede, veiligheid en democratie”.
  Ook PvdA-leider Samsom noemt de toekenning aan de EU een mooi eerbetoon.

  Samsom voegt er wel aan toe dat de prijs een opdracht inhoudt voor de huidige generatie politici. “Weet wat er op het spel staat,” zei hij.

  Ook minister Rosenthal is gelukkig met de toekenning van de prijs. Hij benadrukt dat de EU sinds zijn oprichting een bijdrage heeft geleverd aan het waarborgen van de vrede.

  Minister Hillen spreekt van een opsteker voor Europa. Volgens hem is de EU “van ongelooflijk groot belang geweest voor de wereldvrede.”

  VVD-Kamerlid Dijkhoff kan zich goed voorstellen dat de EU wordt geprezen voor de rol om zo veel landen in harmonie te laten samenleven. Maar hij vindt dat de EU dit jaar niet zulke bijzondere prestaties heeft geleverd dat uitgerekend nu de prijs moet worden toegekend. Zelf hecht Dijkhoff meer aan de toekenning van de vredesprijs aan een persoon.

  Ook D66-leider Pechtold, die een fervent voorstander is van de EU, vindt dat het toch meer indruk maakt als de prijs naar een persoon gaat.

  CDA-Kamerlid Omtzigt vindt het mooi dat de prijs naar de EU gaat. Hij noemt 60 jaar vrede een historisch belangrijk resultaat. “Nu moet de crisis nog worden opgelost,” zegt hij.

  PVV-leider Wilders heeft geen goed woord over voor de toekenning. Volgens hem krijgt de EU de prijs op het moment dat Brussel heel Europa in de ellende stort. “What’s next? Een Oscar voor Van Rompuy?” vraagt hij zich af.

  ——-
  Is Wilders de enige die nog een beetje verstand heeft?
  Jammer dat hij op andere gebieden zo raar doet.

  MMAP [10] reageerde op deze reactie.
  Aryan [18] reageerde op deze reactie.

 9. @irencus [9]: Die jongens van Golden Dawn, dat zijn pas echte libertariers. De Griekse overheid is finaal blut, dus wat doen de gesjochte Griekse jongens: die gaan op vrachtwagens naar het meloenenveldje voor de oogst, waarvan ze een deel mogen houden, zingen het volkslied en dromen van de Grootse Griekse Tijd en hebben een gezonden hekel aan ‘immigranten’, lees: invasielegers. En passant richten die structuren op parallel aan de staat, die dus niets meer te verdelen heeft, tot aan bloedbanken en gaarkeukens aan toe. Die Golden Dawn is goed te vergelijken met de moslim broederschap en gaan inderdaad een parallelstaat vormen. Uiteraard worden die vrije jongens door Brussel gedemoniseerd als ‘Nazi’s’, wat wel erg veel eer is voor deze Adidas-dragers.

 10. @MMAP [10]: Valt wel mee met die schoothondjes. Het was eigenlijk alleen Sarkozy/Bernard Levy die enthousiast waren om met de Amerikaanse terroristen mee te doen. Maar Sarkozy is weg en ik voorspel je dat de Amerikanen de volgende oorlog tegen Iran alleen mogen gaan uitvechten, net als tegen Irak, toen de grote landen Duitsland, Frankrijk en Rusland de middelvinger gaven tegen de VS. Nu zit de VS met een gigantisch structureel overheidstekort van 1 T$, een schuld van meer dan 100%, diverse posten als Obamacare niet meegerekend. Toch mooi gedaan van Putin, Schroeder en Chirac en staan de VS nu financieel aan de rand van de afgrond en hebben de hele wereld tegen zich. Een duwtje en ze liggen in het graf en de balkanisering van de VS kunnen gaan beginnen. Spannende tijden.

 11. @Vilseledd [14]: Volgens mij ligt Gleiwitz noch in Frankrijk noch in Engeland. Gleiwitz kwam niet uit de lucht vallen. Duitsland was gedwongen om in te grijpen omdat de Polen zich begonnen te vergrijpen aan de Duitsers die tgv Versailles in Polen terecht waren gekomen, hetgeen weer een gevolg was van het escalerende conflict om Danzig, een voor 97% duitse stad die graag terug wilde naar Duitsland maar de Polen verzetten zich daartegen. Het oorspronkelijke grondgebied waar de Polen in de meerderheid waren besloeg iets van 50% van het huidige Polen. Die moorddadige ethnische zuiveringen die de Polen na de oorlog hebben ondernomen zaten er in 1939 al aan te komen. Het Poolse leger was al half gemobiliseerd, lang voordat de Duitsers overgingen tot mobilisatie. In augustus 1939 waren al tienduizenden Duitsers uit Polen gevlucht naar Duitsland. Het was een lokaal conflict en Britten en Fransen hadden er niets mee te maken.

 12. @Pendragon [13]:

  Volgens mij versnelt zo’n belachelijke vertoning het afbraak proces alleen maar. Telkens meer burgers binnen Europa krijgen een broertje dood aan de dictatuur.

 13. Elke dictator moet een prijs krijgen voor de vrede, want ze houden al heel lang vrede in hun land.
  De Eu is geen land, maar het principe is hetzelfde.
  De leiders zijn in beide gevallen niet gekozen.

  Binnen de Eu wordt vrede (tijdelijk) gekocht met geld, want anders was er allang een burgeroorlog in Griekenland, Spanje, enz,..

 14. @Aryan [18]:

  Mooi, waardevolle bijdrage van Nigel!
  Dat maakt dan al twee politici met nog iets verstand.
  Ja, met Ron Paul zijn dat er 3, en als we verder zoeken komen we wel aan nog enkele.

  Verder zijn er meer libertariërs. De kern is aanwezig. Nu dit zaadje nog goed verzorgen en uitbreiden.

  Ik ben ervan overtuigd dat het menselijk verstand uiteindelijk zal overwinnen!!

 15. Stopt het dan nooit met schending van mensenrechten en machtsmisbruik ?
  Het moet afgelopen zijn.
  Heeft U het journaal vandaag gezien ?
  Uw PRIVACY wordt anno 2012 ernstig bedreigd.
  De CIA en FBI woelen ZONDER UW TOESTEMMING in Uw privé-gegevens.
  STOP met CLOUD-computing.
  Geen opslag meer op netwerkcomputers.
  Datzelfde doet Facebook, die ZONDER TOESTEMMING Uw privé-gegevens verkoopt.
  En wat te denken met het plan tot ZONDER UW TOESTEMMING invoeren van de RFID-chips vol privacy-gegevens en VERSTOPT in paspoorten, onder de huid etc., het volgen van Uw mobiele telefoons en RFID-chips via het Amerikaanse GPS en binnenkort het nog preciezere Europese Galileo.
  Schrikt U ook niet van het RESPECTLOOS ZONDER UW TOESTEMMING SCHENDEN van UW PRIVACY via CAMERA’S van gemeentes op OPENBARE PLAATSEN en op straten en in stads- en dorpscentra ?
  Het ZONDER UW TOESTEMMING toepassen van de TOTAL-BODY-SCAN, opgelegd uit VALSE ANGST voor zgn. terrorisme en de TASER die de politie in Nederland van plan is te gaan gebruiken is eveneens SCHANDALIG en MENSONTEREND.

  De nieuwste slimste achterbakse manier van MACHTSMISBRUIK heet : via ECONOMISCHE MACHT via een ACHTERDEUR MACHT uitoefenen.
  Mevr. Angela Merkel probeert onder AANSPORING van belanghebbende USA via Obama om de EU per se ZONDER ONZE TOESTEMMING via de STIEKEME ECONOMISCHE EU door te DRINGEN / DWINGEN naar de EU als een CENTRAAL DOOR EEN KLEIN AANTAL MACHTSHEBBERS AANGESTUURD POLITIEK EUROPA.
  Zie USA, Rusland etc. en de rest van de wereld met hun dicrtators om te zien hoe GEVAARLIJK een CENTRAAL DOOR EEN KLEINE MINDERHEID AANGESTUURDE SUOERMACHT is.
  Wilt U onderdeel uitmaken van een GECONTROLEERDE BIG BROTHER STAAT door een klein groepje machtshebbers ?
  MACHTSMISBRUIK heet dat in gewoon Nederlands.

  U bent gewaarschuwd.
  STOP digitale gegevens-opslag.
  Hoe ?
  DWING bij het kabinet Uw VETO af.
  Maak U collectief sterk richting regering.
  Hoe ?
  DWING steeds vaker REFERENDUMS af.
  PROTESTEER.
  Laat UW STEM HOREN.
  SCHREEUW.

Comments are closed.