De afgelopen week werd er een rapport door de commissie Dijkhuizen gepresenteerd. Hierin word uiteengezet hoe de belastingbetaler nog beter en makkelijker kan worden leeggezogen.

Ik heb het niet gelezen, maar de highlights zijn wel opvallend.

Twee tarieven; 37% (hiermee wordt bij 93% van de totale populatie de beurs leeggeroofd) en 49% ( voor de hogere inkomens). Nou dat is leuk zult u zeggen, maar wacht even….
We hebben de BTW verhoging van 19% naar 21% nog niet verwerkt of in dit rapport wordt voorgesteld om de BTW met nog maar eens 2% te verhogen. Het wordt nog leuker.

Vooral voor ZZPérs. Die mogen namelijk hun zelfstandigenaftrek en startersaftrek inleveren. Leuk he om ondernemer in NL te zijn?

Voor de snelle rekenaars:

Van elke 100 euro die u verdient brengt u 37 euro naar de dieven in Den Haag.
U houdt maar liefst 63 euro over. Bofkont.

Nou niet meer zeuren hoor en braaf doen wat de regering u voorkauwt.
Dus kopuh, kopuh, kopuh, immers van elke euro die u uitgeeft pakt de belastingdienst ook nog eens 23%

U geeft dus 63 euro uit en 23% daarvan gaat ook naar Den Haag. Afgerond is dat 14,50 euro.
37 euro plus 14,50 euro is 51,50 euro die u braaf afdraagt aan de Haagsche belastinginners.

Vlaktax is naar mijn mening best verdedigbaar. Het invullen van je belastingformulier wordt er mogelijk wat eenvoudiger door. Nu nog de HRA opheffen en de IB naar beneden.

Beetje minder geld rondpompen en wat ambtenaren naar huis sturen om echt werk te gaan zoeken.

Ik ben benieuwd naar de reacties

Wees lief voor uw dierbaren
Pendragon

13 REACTIES

 1. jawel, maar van die 51,50 die je overhield, koop je spullen als suiker en benzine, die ook nog eens stijf staan van de accijnzen!
  Dus blijft netto nog minder dan € 40 over.
  Trouwens het gros van de spullen die je koopt ligt in winkels waar min. loon, millieuvergunning etc betaald moet worden (en een salaris waardoor er na belasting misschien nog wat overblijft) weer een tientje aan onnodige kosten, dus € 30 over; al is ’t maar de bijdrage aan EU en Griekenland; dus uiteindelijk zijn die bijstandstrekkers veel slimmer dan de werkenden.
  En voor diegenen die dat weer zielig vinden, ja vanaf de 63 hebben de bijstanders ook al die kosten. dat moet simpeler kunnen.

  Pascal Dolleman [11] reageerde op deze reactie.

 2. Een vlaktax is inderdaad minder bureaucratisch en wel ietsje redelijker. Maar ik wordt er niet bepaald enthousiast van (tenzij het een vlaktax van bijvoorbeeld 10% is). Het blijft inderdaad nog steeds evenveel diefstal. Alleen anders verdeelde diefstal. Mocht de LP ooit iets in de melk te brokkelen krijgen, dan hoop ik, dat ze EISEN dat de overheidsuitgaven EN belastingen OMLAAG gaan. Op een andere manier stelen vind ik toch nauwelijks vooruitgang. Terwijl je er ook mensen mee in het harnas jaagt, die dan meer bestolen worden… Kortom geen andere diefstal, maar minder of het liefst geen diefstal.

  Spie [13] reageerde op deze reactie.

 3. Om de burocratische rompslomp (lees overheadkosten) te drukken stel ik i.g.v. vlaktaks voor dat die niet zou worden geind bij het verdienen van geld maar bij het (al dan niet uitgesteld) uitgeven ervan, dus door consumptie te belasten. He, wacht, dat hebben we al: dat heef btw! Goed, nu dus nog het tarief omlaag en de verder dus totaal overbodige IB afschaffen…

 4. @Leonardo Pisano [5]:Mee eens, kleinere overheid, minder ambtenaren, minder salaris, openheid van onkosten, minder snoepreisjes, minder declaraties. Onnodige vergaderingen, wat veel kosten met zich mee brengt. Eerlijke en rechtvaardiger regeren. Komt alle inwoners ten goede.

 5. Er wordt veel geld van de inwoners geeist, redenen;
  1 miljoen medewerkers om ons land te besturen
  100.000 ambtenaren met 3 dubbel salaris in Brussel om europa om zeep te brengen.Daarbij allemaal nevenfuncties voor huidige en oud bestuurders, het kan niet op!!!

  • Als de regering nou gewoon hun werk naar behoren zou doen tegen een rechtvaardiger loon en nevenfuctie”s beperken, zou het al veel beter zijn. Vooral als ze het werk zouden doen waarvoor ze betaald krijgen en waarvoor ze zijn gekozen. Dat is in dienst van alle inwoners van Nederland. Nog liever vandaag dan morgen, mogen ze wat mij betreft naar huis gestuurd worden zonder wachtgeld uiteraard.

 6. Dag Vrienden Hardstikke slim toch van Her Proffessor von Zijkbuizen zo worden de rijken weer rijker en de armen weer armer , maar ik zou zeggen altijd blijven lachen ….! Vriendelijke groetjes Frank Wijers

 7. @Rechtse Rakker [3]:
  En een vlaktax van 10% is best mogelijk. Die hebben ze in Bulgarije en van die 10% (van gemiddeld aanzienlijk lagere inkomens!) kunnen ze blijkaar de staat laten draaien, dus zou dat hier ook moeten kunnen!

Comments are closed.