“Hebben Westerse Centrale Banken nog wel goud?” Deze belangrijke indringende vraag werd gesteld in een artikel van het bekende financiële Bureau “Sprott Asset Management”.

Bovendien sluit hun zorg bijzonder goed aan bij zorg die op de Vrijspreker al een aantal malen ter sprake kwam,. Namelijk dat ook de Nederlandse burger geen zekerheid heeft of DNB nog goud heeft, en waar het ligt, en hoe we er over kunnen beschikken.

 

Het gaat om een bijzonder  interessante studie over de goudmarkt, in het bijzonder research naar de toegenomen vraag en dat vergeleken met de productie.

Sprott komt maar tot een duidelijke conclusie: de toegenomen vraag kan enkel en alleen voldaan zijn uit de reserves van de centrale Westerse overheidsbanken.
Oftewel: de goudvoorraden die onze Centrale Banken zeggen te hebben, zijn er niet (meer).

Als u tot een andere conclusie komt op basis van deze feiten, hoor ik het graag.

Het gaat er hier om hoe de aangetoonde vraag voldaan is kunnen worden uit de bekende voorraden. En in tegenstelling tot geld, kan goud nu eenmaal niet bijgedrukt worden, oftewel het is door iets of iemand verkocht! En het gaat om dusdanige hoeveelheden dat dat enkel uit overheidskluizen geweest kan zijn.

De implicaties, als dat inderdaad zo blijkt te zijn (en waarom wordt er al jaren geen accountantscontrole in de goudkluizen toegelaten?) zijn enorm. Zowel voor de goudprijs als voor het weinige vertrouwen dat we in de overheid hadden.

Het belang van de nog lopende petitie om zeker ook in Nederland een onafhankelijke controle op DNB en onze goudvoorraad te laten doen, blijkt overduidelijk.
Als u nog niet getekend hebt, doe dat dan zo spoedig mogelijk. Het zou kunnen helpen als we veel meer dan de huidige  1.257  deelnemers hebben.

U kunt tekenen op : http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

En (voor jezelf)  toch nog maar wat meer de portefeuilles verhogen  in de richting van goud en zilver?
——————————–

Hei volledige artikel is:
http://sprottasset.com/markets-at-a-glance/do-western-central-banks-have-any-gold-left/

18 REACTIES

 1. U vroeg………Als u tot een andere conclusie komt op basis van deze feiten, hoor ik het graag.

  Waar al het goud is weet ik niet maar een klein deel van de wereld goud voorraad heb ik, sinds 1976, verzameld en in eigen beheer.

  Als goed student van mijn vaders lessons, die als lijfspreuk had dat je NOOIT op een ander kan vertrouwen, heb ik mijn over winsten omgezet in goud.

  En nu, in tegenstelling van al die veilige pensioenfondsen, zie ik mijn jaarlijks inkomen alleen maar stijgen.

  Wel, nu weet je waar JOUW goud is……..

 2. Interessant verhaal. Goede kans dus dat goudvoorraaden van Europa en Amerika zijn verhuisd naar kluizen in China, India en Rusland.

  De implosie van de westerse samenleving “as we know it” kon wel eens veranderen in een harde explosie als alle schuldpapieren gedekt blijken met lucht. Daar kan geen geldpers (Euro/Dollar/Pond) tegen op.

  Terug naar NL verwacht ik dat een aanzienlijk deel van de goudvoorraad in een Zwitserse bankkluis zit, op naam van mevrouw Amsberg en d’r familie.

  cente [13] reageerde op deze reactie.

 3. Bijna al het in 1939 aanwezige goud is naar de VS en het UK gebracht om er de kosten van ‘onze bevrijding’ van te betalen. Dus jammer, maar we hebben geen goud meer doch slechts papier, lucht en beloften.

 4. Belasting en verkeersboetes, dit moeten we niet willen metzunnalluh, magniecultuur en ontwikkelingshulp heeft evenals religie en bijbehorende politieke stromingen en partijen te maken met het verzet van de vrije geest tegen haar ketening en opbossing. Door inzet van deze dwangmiddelen wordt het organisme geleerd te gehoorzamen wegens een in het vooruitzicht gestelde beloning in het hiernamaals of het zoet na het zuur met vlaggen, fluitjes, televisieverkiezingen en hesjes glorend aan den einder, ter ener en dreigende tasjesrovers en een EU zonder licht ter andere zijde…

 5. Even wat anders dat er toch mee te maken kan hebben.
  Na eeuwenlang de hele wereld van hun goud en zelfs van hun vlieg op de neus beroofd te hebben tegen inwisseling van kraaltjes en melkflessendoppen worden we nu al decennialang onwetend teruggepakt en zitten op een berg kraaltjes, melkflessendoppen, beloftes, papier en lucht ons af te vragen waar toch ons goud is gebleven..

 6. Grote kans dat het goud weg of op is.
  Waarom zouden de CB’s het goud bewaren zonder monetaire functie? Alleen de juwelier kon er nog iets mee.
  Opslag en beveiliging is duur.
  Als zij het goud niet verkocht hebben, dan moeten wij ons terecht zorgen maken, want dan vertrouwen zij hun eigen fiatgeld niet.

 7. goud, tsja….
  geruchten gaan dat dsk, toen nog directeur van het imf, in de vs
  had ontdekt dat er niet of nauwelijks nog goud aanwezig was. men
  noemt altijd fort knox, maar er zijn nog 2 andere opslagplaatsen.
  dat zou de reden zijn geweest de de vs (ism sarkouzy) aan dsk dat
  kamermeisjeskunstje heeft geflikt. dit houdt in, dat ook ‘ons’ goud
  weg is.

  andere geruchten willen, dat de vs een tijd geleden goud aan china hebben verkocht. een baar goud wordt gemeten, gewogen en als de ijkmerken kloppen is het een baar goud. de chinezen echter hebben de baren bemonsterd en toen bleek de ‘inhoud; van de baren uit wolfraam te bestaan, gelijk aan s.g. van goud, doch iets minder waard.
  kort geleden is bij en door een vooraanstaande goudhandelaar in
  new york hetzelfde ontdekt.

  niet alleen wij kunnen dus naar ons goud fluiten, ook bijv. de
  duitsers. en dan komt het volgende aan bod: aan het begin van ww2 vieken de italianen griekenland binnen en werden er weer net zo hard uitgeschopt. dat vond hitler niet goed en kwam toen op bezoek. griekenland heeft onder ww2 meer geleden dan bijv. nl., doch dit terzijde. de duitsers verlosten griekenland van hun goudvoorraad en aan het einde van de oorlog namen de vs noet
  alleen het duitse maar ook het griekse goud mee. dat zou dan
  nu ook geheel of gedeeltelijk weg zijn. de grieken willen het graag terug, maar de duitsers, zelfs al zouden ze willen, kunnen
  het niet teruggeven.
  huidige waarde van het geroofde griekse goud zou ca.
  € 1,000 miljard zijn.

 8. De chinese filosoof Dong Mei (1854-1928) had dit al voorspeld.
  Het hebzuchtige op kapitalisme geconcentreerde Westen zal haar eigen ondergang inleiden waarvan het volk de dupe van zal zijn en daarna de machten. Hij wist destijds dat het Westen een Derde Rijk wilden stichten ten koste van alles. Ook voorspelde hij dat de belangrijkste grondstoffen zouden worden ingewisseld voor de hebzucht van waardepapieren die na verloop van tijd niet meer dan de waarde van papier zal hebben omdat de markt overspoeld zal worden met deze zgn waardedocumenten. Omdat er feitelijk met oud papier wordt gehandeld (psychologie/group-think) en het vertrouwen in de markt ondergeschikt zal zijn aan das systeem en het Westen niet meer een maak/productieland zal worden hebben de Aziaten decenia’s hun kans afgewacht en stilletjes haar eigen kapitaal opgebouwd om vervolgens op het juiste moment alle belangrijke grondstoffen op te kopen.

 9. De opkomst en ondergang van de Oud Papier Handelaars zou een passende titel voor een boek zijn @ Jerome, tegen de tijd dat we weer gezellig met z’n allen in een grot wonen en iedereen gelooft in Romp-Ui de god van de lucht.

 10. @Hugo [15]:
  Dat goud op de balans staat “klinkt” geruststellend, maar er wordt toch wel heel erg getwijfeld of het goud en ook “IS”. Waarom houden overheden een onafhankelijke controle tegen? Zowel in USA (zie Ron Paul acties) als in NL: (zie de actie met de petitie: U kunt tekenen op : http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

  @Hugo [9]:

  “Zo lang goud BTW vrij aangekocht kan worden met euro’s en weer BTW vrij verkocht is er niets aan het handje. ”

  Ik hoop het. Voorbeeld ?: WIKIPEDIA:
  Executive Order 6102 is an Executive Order signed on April 5, 1933, by U.S. President Franklin D. Roosevelt “forbidding the Hoarding of Gold Coin, Gold Bullion, and Gold Certificates within the continental United States”. The order criminalized the possession of monetary gold by any individual, partnership, association or corporation.

  Hugo [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen [16]:

  Centrale bankiers liegen over 2 dingen: rente en goud. Waar dat goud ligt doet in feite niet ter zake. Het gaat erom dat u het kunt kopen.

  De eurogebruiker bepaalt de waarde van de euro t.o.v. het goud. Worden er veel euro’s bijgedrukt dan koopt de eurogebruiker goud. Is goud overgewaardeerd dan koopt de eurogebruiker weer euro’s.

  Zo zit het systeem in elkaar alleen nagenoeg niemand die het weet.

  Die mythe van goudconfiscatie van Roosevelt moet ook maar eens afgelopen zijn.

  Bullshit…!

  1. Roosevelt confisceerde het goud niet, maar kocht het goud.
  2. Destijds was er een goudstandaard dus als iedereen z’n goud van de bank haalde (bankrun) dan was het syteem kaput..

  Waarom zou onze overheid goud confisceren als ze het gewoon kunnen kopen?

Comments are closed.