Er is maar één groot probleem, voor zover ik dat kan overzien, het financiële beleid wat er door de politiek gevoerd wordt. Als de banken brokken maken moet de maatschappij daar  vervolgens voor opdraaien, en worden de burgers steeds meer belast. De gevolgen zijn groot!!

 

Mensen die een woning kochten bvb namen een hypotheek in de veronderstelling dat ze de rente op konden brengen, en de banken steunden dat volledig.
Nu de burgers steeds zwaarder belast worden, en  de waarde van de woningen omlaag gaat willen de banken dat er meer afgelost gaat worden. Doordat de burgers zwaarder belast worden door de overheid wordt dat moeilijk gemaakt. Maar als de mensen gewoon het overeengekomen rente bedrag betalen zou er geen probleem ontstaan, en zouden banken dat moeten accepteren en wachten op de herstel van de woningmarkt.

Uiteraard zijn er problemen door werkeloosheid en scheidingen enz. maar dat is overmacht.

Zowel in Nederland als in Europa worden politici goed betaald, en de opmerking dat men in Europa deze mensen nog beter betaalt omdat ze een betere kwaliteit bestuurder willen hebben is lariekoek. Het zijn immers allemaal mensen vanuit de landelijke politiek.

En laten wij eerlijk zijn het niveau van politici is niet geweldig en met geld omgaan kunnen ze al helemaal niet. Dat zie je wel doordat de politiek altijd meer uitgeeft dan er ontvangen wordt. Het overheidsbestuur is een put waarin alle geld van de burgers verdwijnt. Het is voor de burgers niet meer op te hoesten en ze worden ontevreden, gelijk als er nu in andere Europese landen ook gebeurt. Willen wij Europa redden dan zullen er andere bestuurders moeten komen, die beter met geld om kunnen gaan, en als dat niet gebeurt, komen er brokken van.

Het politieke systeem waarbij de politieke partijen bepalen waar je op mag stemmen is geen juiste instelling. Ook dat veel oud-politici als commissaris of i.d. in het bedrijfsleven of instellingen zitten, met top salarissen, doordat ze goed kunnen lobbyen bij de overheid, wekt bij mij argwaan op. De macht van de politiek moet doorbroken worden en de belangen van de inwoners moeten prioriteit krijgen.

Daarbij zal er een goed en verantwoord financieel beleid moeten komen.

Ingezonden door Reiny

3 REACTIES

 1. REACTIE:

  —Bedoel je niet EU ipv Europa.
  —“Willen we Europa redden, dan . . . .”
  Als je met Europa een stuk aarde bedoelt, kun je dat laten want die grond blijft er altijd wel!!
  Als je er EU mee bedoelt, dan moet dat helemaal niet want die EU moet zo snel mogelijk afgeschaft worden.

  —“de belangen van de inwoners moeten prioriteit krijgen.”
  Mee eens, en daarvoor moeten de politici weg of met hun huidige taken geprivatiseerd worden.

  reiny [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]: Hub klopt Europa was er al en blijft er ook wel, maar kan wel uiteenvallen, en zelfs dan blijft het nog europa. De Euro, dat is wat anders, en als het niet zo,n speeltje van de politiek was, dan lag hij al lang op apegapen.

 3. Zo lang wijsheid niet regeert! Gaat het verkeerd!!

  Maar zij die wijs genoeg zijn branden, er zich niet aan.

  Geloof en polikliek, kan je met redelijke argumenten
  niet verslaan.

  Domheid is het grootst maatschappelijk kwaad,
  waar door het niet goed gaat.

  We moeten leren, meer wijsheid te evolueren.
  Dan pas, zal het tij keren.

Comments are closed.