Er is in TEXAS een petitie gestart om dit doel te verwezenlijken:

We petition the Obama administration to:
Peacefully grant the State of Texas to withdraw from the United States of America and create its own NEW government.

 

En dit wordt nader toegelicht door:

The US continues to suffer economic difficulties stemming from the federal government’s neglect to reform domestic and foreign spending. The citizens of the US suffer from blatant abuses of their rights such as the NDAA, the TSA, etc.
Given that the state of Texas maintains a balanced budget and is the 15th largest economy in the world, it is practically feasible for Texas to withdraw from the union, and to do so would protect it’s citizens’ standard of living and re-secure their rights and liberties in accordance with the original ideas and beliefs of our founding fathers which are no longer being reflected by the federal government.
Created: Nov 09, 2012

Deze recht toe recht aan tekst zullen we desgewenst nog vertalen. Maar het lijkt ons een eenvoudig en excellent voorbeeld voor de Nederlandse burgers om ook hun soevereiniteit terug te eisen. De Nederlandse argumenten om weer vrij te worden van de EU zijn  immers minstens zo sterk.

Al die samenvoegingen van oorspronkelijk zelfstandige landen lijken op den duur tot grote fiasco’s en ellende te leiden.

Het uit elkaar vallen van de dictatoriale Sovjet Unie werd dan ook wereldwijd toegejuicht. In Europa zie je ook allerlei pogingen om vrij te komen van een centrale bureaucratie. Kijk eens naar Vlaanderen dat los wil van Wallonië/België, Catalonie en Baskenland die zelfstandig willen van Spanje, Schotland dat los wil van het Verenigd Koninkrijk, en al die Balkanlanden die vrij geworden zijn of er nog mee bezig zijn. En als we nog eens nauwkeurig gaan kijken, zullen er nog meer zijn.

Alleen een aantal Europese politici zien kans om ook in Nederland nog veel mensen ervan te overtuigen dat ze profiteren van de EU en dat ze ten onder zullen gaan zonder lid van de EU.

Bijna alles met drogredeneringen zoals dat “we” zoveel handel in de EU doen. Dat doen we namelijk al eeuwen. En niemand koopt bvb een Duits product omdat Duitsland ook in de EU zit!!! En Duitsers kopen geen Nederlandse producten OMDAT Nederland in de EU zit!
Over het betalen, weggooien van Nederlandse belastingmiljarden zeggen die lieden liever niets.
Er wordt nu zelfs duidelijk dat ze liegen door te vertellen dat we er aan zouden verdienen!! (JanKees de Jager/Marx Rutte)

Het opzetten van een organisatie om de scheiding te verwezenlijken en voorbereiding te bedenken voor de nieuwe vrije toekomst zou dan ook zeer nuttig zijn.

——————–

P.S. Het is niet alleen Texas maar meer Amerikaanse Staten willen los van de USA. Zo zie ik net een nieuw bericht over Vermont: En:

Secession petitions now filed for all 50 states
 Petitions signed by hundreds of thousands of Americans seeking permission for their states to peacefully secede from the union have now been filed for all 50 states on the White House website.

Al die secessie petities hebben bij elkaar al meer dan 700.000 ondersteuningen!!!

The secession petition push began last week on the site’s We The People section after a Slidell, La., man filed a petition on Nov. 7 to allow Louisiana to secede. Residents from other states followed suit.

http://www.zerohedge.com/news/2012-11-14/over-100000-supporting-texas-secession-ron-paul-weighs

Ook interessant stukje in ZeroHedge:
What does it mean over 100,000 supporting Texas secession support

11 REACTIES

 1. Goed, en dan ben je vrij als Texas of Schotland? Wat ga je doen als de olie op is? Je zal toch gewoon weer aan het werk moeten. Voor Baskenland, Catalonië en Vlaanderen ligt het wat anders. Maar ook zij zullen na een aanvankelijke roes weer gewoon aan de slag moeten. Wellicht gaat er wat minder geld naar een strooppot in het zuiden, maar die pot zal snel vervangen worden door een andere stommiteit. Hoe vaak heeft Nederland rekeningrijden laten onderzoeken? Dat geld hadden we gewoon cadeau kunnen geven aan Sint Eustatius (ik noem maar een zijstraat)

  Waar het om gaat is in hoeverre je in staat bent je eigen wereld stukje te beïnvloeden. De omvang van het totale ‘rijk’ is daarbij niet zo relevant. Er zijn voorbeelden van goed en slecht functionerende kleine en grote landen.
  Volgens mij is het gewoon verlies van tijd. Hervorm de instellingen waar je onder valt in plaats van opnieuw te beginnen.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [8] reageerde op deze reactie.

 2. Overigens koop je een Duitse auto omdat die geïmporteerd mag worden. Chinese auto’s mogen dat ook tegen hoge import tarieven.
  Als je de motorkap van je Duitse auto open doet zal je zien dat 49 procent buiten Europa is gemaakt (bedrading en kleine onderdelen), zodat het nog net als Europees product kan worden aangemerkt. Maar ook de Japanners maken auto’s deels hier (Carisma tot voor kort in Born) zodat het als Europees product wordt aangemerkt. De industrie heeft zich optimaal aangepast aan deze regels, overal. Ook ‘onze’ merken doen hetzelfde in Japan.

  Het geeft maar weer aan dat het ‘hebben’ van een land, of een unie, hoogstens leidt tot specifieke aanpassingen, optimalisering in de industrie. Maar goed je mag je eigen vlag zwaaien, een volkslied zingen en leuteren dat het buurvolk sukkels zijn. Het is maar wat je belangrijk vindt.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  Gustav [10] reageerde op deze reactie.

 3. @A de jager [397143]:
  “Hervorm de instellingen waar je onder valt in plaats van opnieuw te beginnen.

  Ik denk dat dat dat een verkeerd begrip is.
  Helemaal niets “hervormen” maar gewoon AFSCHAFFEN en de ondernemer vrij laten om te kopen waar hij wil.

  @A de jager [397144]:

  “Overigens koop je een Duitse auto omdat die geïmporteerd mag worden. Chinese auto’s mogen dat ook tegen hoge import tarieven.”

  Wel in de vrije maatschappij zijn er HELEMAAL geen staatsinvloeden die je geld afpersen als jij een Chinese auto koopt.

 4. Heer Jongen, in uw artikel schetst u weer mooie libertarische vergezichten, waar ik het principe mee eens ben, maar laten we wel wezen: de LP heeft bij de laatste TK verkiezingen nog niet eens 1 zetel behaald (op die ene had ik overigens wel gerekend).
  De praktijk is (helaas) dat “we” slechts uit de € kunnen stappen als
  Duitsland besluit dit te doen. Doen we dit op eigen houtje, dan zullen de internationale banksters er echt wel voor zorgen dat NL helemaal en totaal naar de galamiezen wordt geholpen.
  Dan noemt u een aantal van 700,000 amerikanen die een petitie
  hebben getekend. Weet u wel hoeveel mensen er in de VS wonen?
  Als we op die manier te werk gaan in Europa, komen we ongeveer uit bij de indeling welke Alfred Heineken ooit heeft gemaakt. Wel min of meer romantisch, maar niet echt werkbaar.

  Vervolgens vind ik dat inderdaad het project € moet worden gestopt en de EU minimaal terug moet naar de EEG. Maar vrees
  tegelijkertijd dat hier krachten aan het werk zijn, die zich niet
  makkelijk zullen laten bedwingen.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @ergo [397146]:

  Mee eens.
  Die 700.000 handtekeningen is nog maar peanuts; Sterker is dat in Texas in 6 dagen tijd er 102.000 binnen kwamen.
  En……je moet ergens beginnen.

  Resultaat LP inderdaad een fiasco. Maar ook zij”moeten het nog leren en dan blijkt dat “Altijd is alles moeilijker dan je denkt!”
  Dus Ënde despereert niet” en blijf zoeken naar alternatieve wegen om je doel te bereiken.

  “…Doen we dit op eigen houtje, dan zullen de internationale banksters er echt wel voor zorgen dat NL helemaal en totaal naar de galamiezen wordt geholpen…”

  Is dat zo? Waarom”? Wat is het belang van die banksters?
  Ik denk dat hun belang ligt in het zaken doen met bloeiende Nederlandse ondernemers.

  Dus: wat zullen we verder gaan DOEN?

 6. @A de jager [397143]:

  “Goed, en dan ben je vrij als Texas of Schotland? Wat ga je doen als de olie op is?”

  Hopen, dat scholen nog lang de verouderde rekenmachines van Texas Instruments verplicht stellen.

 7. vraagje: waarom zijn de meeste Texanen gewoon gaan stemmen als ze onafhankelijk willen zijn? en door wie/wat is dit verzoek eigenlijk ingediend?

 8. @A de jager [397144]:

  Daarbij dient ook nog onderscheid gemaakt te worden dat EU ‘in stilte’ regionale verschillen promoot. Scheiden die stukken zich vervolgens af, dan zal de resterende natiestaat zwakker staan en het kleine stukje zal zich alleen afscheiden indien het geld krijgt uit Europa en dus ‘onderhorig’ zijn aan de EU. Dat is geen secessie, dat is machtsverplaatsing. Boventoon in de schotse onafhankelijksopwelling is toch ook voornamelijk aansluiting bij de EU en niet werkelijke zelfstandigheid.

  @Rien [397141]:

  Secessie doe je of doe je niet. Daar vraag je inderdaad geen toestemming voor. Dat is erkenning van degene aan wie je toestemming vraagt en dat is bij uitstek degene van wie je besloten hebt dat deze geen gezag meer over je heeft. Overigens zijn de proclamaties van secessie voorafgaand aan de Amerikaanse Burgeroorlog erg interessant om te lezen. Die opbouw kan nog steeds al blauwdruk fungeren voor welke secessie dan ook.

 9. Over Nederland uit de EU: Van belang is vooraleer dat er een wijdverbreid netwerk is van mensen die zich bewust zijn van de consquenties en valkuilen van een dergelijke stap. Dat zijn mensen die niet beïnvloedt zijn door het centrum, maar die juist aan de rand staan. Verder zullen zij zich als leiders in hun omgeving dienen op te stellen. Een ware leider herkent men. Die hoeft niet gekozen te worden. Nederland uit de EU? Nu beginnen met argumenteren, petities schrijven, mensen betrekken en enthousiasmeren. Doe dat 10 jaar lang. Wijdt er je leven aan in vriendschap en vrolijkheid en oogst dan wellicht de vruchten die je gezaaid hebt.
  Vergeet niet, aan de afscheiding van de staten die later de Republiek der Verenigde Nederlanden gingen vormen gingen enige decennia vooraf. Want hoewel religie uiteindelijk de vonk gaf, was het toch vooral een fiscale kwestie. De afscheidende koloniën op het Amerikaanse Continent hadden een traject van een jaar of 100 voor het echt te gortig werd. Ook daar was het een fiscale kwestie.
  Maar al het werk dat al die mensen vrijwillig in hun doel gestoken hebben en er nooit de vruchten van hebben geplukt hebben ooit een dag de eerste stap moeten zetten.

Comments are closed.