In BEURSBOX constateert Tom Lassing een paar punten die ik graag gebruik om ook u te irriteren!!! Niet echt om u te irriteren, maar om te laten zien waar we naar toe groeien, Want deze paar punten zijn maar het topje van de ijsberg. Dergelijke ontwikkelingen zijn overal aan de gang. Vaak komt er een tijdje niets in het nieuws, totdat u dan plotseling verneemt dat ” de door “ons” gekozen leiders, “ons” weer een nieuwe strop om de keel gelegd hebben.”

 

Lees de opvallende punten van Tom Lassing”:

 • Het gaat mis bij de EU. Ondanks de crisis wilde Brussel meer geld. De individuele lidstaten zijn niet bereid om de EU meer geld te geven. Deze week zal het dus gaan knetteren. Anoniem zijn er al wat anti-Europa partijen die zinspelen op een uiteenvallen van de EU, maar dat lijkt me onzin. Kijk hoe veel moeite te doen om de Euro te redden. Dan gaan ze heus niet de EU uiteen laten vallen omdat de EU een paar miljard meer wil.
 • PvdA leider Samsom wil een Europese bankenunie. Blijkbaar is hij niet bang voor nog een oncontroleerbaar toezichthoudend instituut dat zelf wetten gaat uitvaardigen, controleren en handhaven. Sterker nog hij dringt er met klem op aan dat ze ondemocratische macht op de banken en de economie gaan krijgen. Het is ontluisterend hoe graag democratisch gekozen politici de democratie om zeep willen helpen.
 • IMF en EU zijn er ondertussen achter dat Griekenland het niet gaat redden met de al toegezegde steungelden. Er moet nog meer geld bij EN bestaande leningen moeten kwijtgescholden worden. Het feit is dat Griekenland het nu niet en nooit niet redt in deze EU, tenzij ze hun in de grond liggende olie en gasreserves gaan aanboren. Dat laatste wil Griekenland niet, want dat is hun appeltje voor de dorst, zouden ze ooit de EU moeten verlaten.
 • ——————

Wiens geld is het eigenlijk?

Ik ontving een brief:

Mijn moeder wilde laatst 5.000 contant geld opnemen.
Kijkt het meisje achter de balie van de bank haar aan alsof ze niet helemaal in orde is en zegt dat dat niet zomaar kan en dat hier een afspraak voor gemaakt moet worden.

Dus je staat bij 1 van de grootste groothandelsbedrijven in geld in NL aan de balie om je EIGEN geld op te nemen en dat kan dan zo maar niet.
En je wordt behandeld alsof JIJ gek bent…
Ik denk dat andere bedrijven niet lang meer zouden bestaan als ze hun klanten op deze manier behandelen.

– Waar de denkfout zit, is dat de consument denkt dat het zijn of haar geld is… U heeft uw geld echter aan de bank gegeven. Wat begrijpt u als consument niet aan die zin?
Eens gegeven blijft toch gegeven?  Dat leren we al op de kleuterschool.

Zo zien banken het ook, zo ziet de overheid het ook. Zodra u meer dan 3000 euro op komt halen of overmaakt wordt uw transactie vastgelegd en doorgegeven naar Zoetermeer. Het is dan namelijk een ‘verdachte’ transactie. In Zoetermeer zit een heel enge organisatie die van alles over ons vastlegt, waaronder onze grotere transacties.

Ze willen dus graag bij de bank vooraf weten of u een bedrag van meer dan 3000 euro komt ophalen. Ze kunnen u dan alvast in Zoetermeer aanmelden en ze kunnen wat extra geld laten komen. Banken hebben namelijk maar heel beperkt geld in kas.

Dat aanmelden is ook niet voor niets. Stel dat u een schuld of openstaande boete heeft, dan kunnen ze u via uw bank vinden. Makkelijk toch?

Scheelt de politie veel opsporingswerk. Ze worden in feite via Zoetermeer door de bank gebeld met de tip waar u wanneer zult zijn. Tevens kunnen transacties naast uw belastingaangifte gelegd worden. Als u iedere maand 3000 euro opneemt, maar volgens uw belastingopgave heeft u slechts een inkomen van 1500 euro dan zult u terecht verdacht kunnen worden van zwart geld bezit. Het punt is echter, alle grote transacties worden gecontroleerd en gemonitord, ook die van u, terwijl u (nog) niet onder verdenking staat. U bent echter wel al in beeld zodra u meer dan 3000 euro verplaatst.

Big Brother is overal aanwezig en onze overheid is niet zo vriendelijk als dat de folders ons willen doen geloven

<http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/wiens-geld-is-het-eigenlijk.html>

————————————–

Ziet nu  iedereen dergelijke ontwikkelingen? Waarom dan zo  weinig protesten??

Of sluit iedereen maar zijn ogen om vooral niet op te vallen??

9 REACTIES

 1. “Ziet nu iedereen dergelijke ontwikkelingen? Waarom dan zo weinig protesten??

  Of sluit iedereen maar zijn ogen om vooral niet op te vallen??”

  Men sluit de ogen niet, men is ziende blind. Kijk maar naa de reactie van Hein Schoneveld onder dat artikel op beursbox:

  “Banken hebben minimaal kontant geld in huis, het is dus noodzakelijk vooraf te melden dat je grotere bedragen in cash wilt hebben, jouw antwoord lijkt op stemmingmakerij, waarom?
  Bedragen boven een bepaalde limiet worden geregistreerd op verzoek van DNB, volledig geautomatiseerd; de reden hiervoor vinden we in de wet op Valutatransaktie buitenland.
  Alleen de dame aan het loket zou op een betere manier de klant moeten uitleggen dat er geen sprake is van onwil maar dat uit veiligheidsoverwegingen banken weinig geld in huis hebben.”

  Niks Big Brother, het is voor onze veiligheid. Ofzo.

 2. toeval:

  er komen halverwege 2013 nieuwe Eurobiljetten, het zal toch niet dat ze de oude biljetten waardeloos gaan verklaren?

 3. @Vic [398707]: Een groot deel van de rekeninghouders hebben al dusdanig lang een rekening lopen, dat deze gebaseerd is op voorwaarden waar deze bepaling nog niet in stond. Oftewel, de spelregels zijn tijdens het spel gewijzigd, sterker nog, door een ander, niet door jou of de bank, maar de overheid…
  Hoe onlibertarisch wil je het hebben?

  Vic [9] reageerde op deze reactie.

 4. @HoerenSloep [398708]: Daar heb je gelijk in maar je kunt nog wel bij een bank weg i.t.t. de staat. Ja kunt dus niets doen tegen de meldplicht (want staat) maar wel een bank zoeken waar je meer mag opnemen. Overigens snap ik best dat er wel een limiet is want als ik voor een feestje 100 zakken borrelnootjes nodig heb kan mijn supermarkt dat ook niet leveren.
  Zorgelijker is natuurlijk dat banken sowieso niet genoeg geld hebben om iedereen zijn geld uit te betalen.

Comments are closed.