In de loop  der jaren heb ik voorstellen gezien om te beleggen in:

–          Diamanten

–          Tropisch  hout

–          Struisvogels

–          Whiskey

–          Schilderijen

–          Munten

–          Postzegels

De  voorstellen worden altijd vergezeld door statistieken, grafieken en extrapolaties die zonder uitzondering enorme winsten laten zien.  Vervolgens krijg je een uitnodiging om geld te storten en deel te nemen.

Vaak ook komt er een invitatie voor een bijeenkomst, waar de drank rijkelijk vloeit.

Op zo’n bijeenkomst is de bedoeling je verder  klaar  te  stomen voor  deelneming in een van deze bijzonder aantrekkelijke beleggingsschema’s.

De  geprojecteerde   winsten  zijn zodanig, dat je wel gek moet zijn om niet mee te doen, want je verdient veel meer dan met welke andere belegging dan ook.

Al deze schema’s hebben een ding gemeen: na een aantal jaren heb je een groot deel van je geld of al je geld verloren, hetzij  omdat de betreffende firma failliet is, hetzij  omdat  je fascinerende belegging, gecorrigeerd voor inflatie, slechts een fractie waard blijkt te zijn van het oorspronkelijk gestorte bedrag.

Voor al deze  aanbiedingen geldt hetzelfde: als het te mooi lijkt om waar te zijn,  is het niet mooi en niet waar.

De  slachtoffers zijn te vinden onder alle lagen van de bevolking, maar vooral artsen zijn alijd een gewillige prooi.  Zij   zijn immers opgeleid tot geldfabriek, maar hebben van  geldbeheer meestal  weinig verstand.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. In de loop der jaren zijn we gedwongen om te beleggen in:

  – Griekenland
  – staatsobligaties van brakke landen (via ECB en pensioenfondsen)

  De onwaarheden worden altijd vergezeld door leugens die zonder uitzondering enorme winsten laten zien (‘ we krijgen ons geld terug met rente’ ) . Vervolgens krijg je een pistool tegen je hoofd om geld te storten en deel te nemen.

  Vaak ook komt er een uitnodiging voor een decennia lange scholing. Op zo’n bijeenkomst is het de bedoeling je verder klaar te stomen voor deelname aan een van deze bijzonder aantrekkelijke Ponzi schema’s.

  De propaganda is zodanig, dat je wel gek moet zijn om niet mee te doen.

  Al deze schema’s hebben een ding gemeen: na een aantal jaren ben je een groot deel van je geld of al je geld verloren, hetzij omdat de betreffende Staat failliet is, hetzij omdat je fascinerende belegging, gecorrigeerd voor inflatie (veroorzaakt door de geldfabriek van dezelfde leugenaars) , slechts een fractie waard blijkt te zijn van het oorspronkelijk gestorte bedrag.
  Voor al deze dwingelandij geldt hetzelfde: als men geweld moet gebruiken om het te slijten, dan is het per definitie een slechte belegging.

  De slachtoffers zijn te vinden onder alle lagen van de bevolking, maar vooral gewone mensen zijn altijd een gewillige prooi. Zij zijn immers niet goed opgeleid door de eigenaars van de geldfabriek en hebben van geldbeheer meestal weinig verstand.

  hugo van reijen [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Sjeek Spier [1]:
  Inderdaad, het geld voor Griekenland cum suis RAAKT niet weg, maar IS al weg op het moment dat het in de beerput gestort wordt.
  Het geld is daarna natuurlijk nog wel ergens, maar niet op een plaats waar we er ooit nog bij zullen kunnen.
  En dat is ook de bedoeling, zoals iedere politicus wel weet, maar niet zegt.
  hugo van reijen

 3. @Sjeek Spier [1]:
  @Pendragon [3]:

  Klopt helemaal, alleen is het nog erger. Immers deze voorbeelden zijn onderdeel van de grote EU zwendel.
  Daarvan vertellen alle politici, ambtenaren en zelfs topmensen van grote corporatieve multinationals dat de EU ” ons zo enorm veel heeft opgeleverd en dat we er niet uit kunnen want dat is helemaal niet te betalen!”

  Ik heb echter nog nooit een exacte cijfers daarvan gezien.
  Als ikzelf wat getallen van de EU-kosten op een rijtje probeer te zetten tegenover “opbrengsten” dan overschaduwen de kosten de opbrengsten enorm.
  Tel alleen maar al die miljarden aan contributie, aan Griekenland en andere landen, aan ESM en andere reddingsfondsen, aan Brusselse ambtenaren, en niet te vergeten al die EU wetten en voorschriften.

  Is er iemand die een opzet voor een dergelijk overzicht zou kunnen/willen proberen te maken. Er zullen dan beslist meer Vrijspreker-vrienden willen helpen.

 4. Het gaat nog veel ‘leuker’ worden. Landen als Griekenland zullen worden gedwongen om grond en bodemschatten af te staan aan schuldeisers. Deze schuldeisers zijn gaan landen in Noord Europa maar eerder banken in Londen en NYC.

  Enigszins off topic: Ik ben ook zeer benieuwd hoe het arsenaal aan huurwoningen in de sociale/gesubsidieerde- sector (in Nederland) verkwanseld gaat worden aan buitenlandse banken. En wie (welke families) zijn de aandeelhouders van deze banken?

Comments are closed.