Australis Goud Compagnie, geschreven door Klaas Pool verhaalt over het ontstaan van Australië en de opzet, beursgang en uitwerking van een goudmijnbedrijf. Ook het opzetten van een nieuwe staat komt aan de orde. Vlot geschreven krijgt u een duidelijke uitleg wat er komt kijken om in de 17de eeuw (en nu) een bedrijf op te zetten en naar de beurs te brengen. En hier in het bijzonder wat er komt kijken om een goudmijn op te zetten en te runnen.

 

Die heldere uitleg maakt het voor leken én professionals een leuk leesbaar boekje. Waarbij ook nog eens verteld wordt wat er gebeurd zou zijn als Australië niet door de Engelsen gekoloniseerd was, maar er doorgegaan was met een ‘vrije staat’. Dus ook degenen die een free country zoeken, zullen dit een interessant boek vinden.

De positieve benadering om een onderneming op te zetten, in plaats van nu steeds maar weer te moeten herverdelen, maken het een aangenaam boekje voor de donkere dagen voor Kerstmis en crisis.

De schrijver Klaas Pool heeft jarenlang als aandelen- en mijnbouw analist in Australië en Amsterdam gewoond en heeft zijn ervaring op een zeer toegankelijke manier in een lekker leesbaar boekje gestopt: Australis Goud Compagnie, Klaas Pool, ISBN 978-94-6206-433-1 of gewoon bij www.boekscout.nl bestellen.

5 REACTIES

 1. Bedankt voor deze positieve boekbespreking.
  Dit stimuleert om verder te gaan met deel twee, waarin de fictieve staat Australis ondanks geopolitieke bedreigingen zijn uiteindelijke vorm krijgt.
  Klaas Pool

 2. Toen ik 17 jaar geleden naar Canada verhuisde had ik geen vermoeden hoe mijn avonturen daar zouden verlopen. Na verschillende ondernemingen om in ons bestaan in de Rockies van BC te overleven, raakte ik geobsedeerd door de economische illusie van onze decadente welvaart. Dat was het begin van een ontdekkingsreis in de wereld van bankgeheim, goud en geld.
  Vlak voor de kredietcrisis in 2007 losbarstte – iets dat ik had zien aankomen en waarvoor ik mijn familie en vrienden in Nederland al jaren waarschuwde – verkochten we ons huis en investeerde ik de opbrengst in goud.Dat heeft ons totzover gen windeieren opgeleverd…
  Over die ontdekkingstocht en leerproces heb ik een boek geschreven, ‘ Achter m’n gat vergaat de wereld’, dat inmiddels wordt uitgegeven via uitgeverij ‘Boekenbent’
  Dit boek beschrijft mijn transformatie tot goldbug en geeft een logische en simpele uitleg van de huidige economische crisis. Ideaal voor diegenen, die meer willen weten over het historische belang van goud, en de gevolgen voor de toekomst. Het leest als een avonturenroman, en is daarmee ook heel geschikt als introductie voor sceptische familieleden of kennissen!

  http://shop.boekenbent.com/product_info.php?products_id=657

 3. @Klaas Pool [3]:

  Hallo Klaas,

  Bedankt voor de belangstelling! Het boek is ook verkrijgbaar bij andere (online)verkopers, zoals bruna, bol.com, enz. Mocht het ook daar niet lukken, dan laat ik tegen verzendkosten wel een exemplaar vanuit Nederland opsturen door mijn zus. Geef in dat geval even je adres door. Blijkbaar zitten we op dezelfde golflengte… misschien kunnen we onze boek(en) ruilen!?
  Groeten uit Canada, Jan

  • Bedankt Jan,
   Ik zal het bestellen bij bol.com Die verzenden ook naar Australie.
   Klaas
   ps
   Mijn adres in Australie is,
   1 Sefton Court
   Silver Sands 6210 WA

Comments are closed.