Misschien een tip voor mensen die meer willen weten over geld en goud en de achtergronden daar van is het nieuwe boek van Willem Middelkoop: “Goud en het geheim van geld”. Nu al verkrijgbaar bij www.amsterdamgold.nl en binnenkort ook elders. Middelkoop heeft al meer boeken in deze serie geschreven en de boeken zijn tot nu toe steeds erg goed leesbaar gebleken.

8 REACTIES

 1. @MMAP [2]:

  Goed idee 🙂
  Een tip: probeer eerst te begrijpen wat hij schrijft.
  En pas daarna om je eigen denkbeelden daarmee te vergelijken.

 2. FOFOA is alleen te begrijpen als je de moeite wilt doen om 4 jaar aan informatie wilt doorspitten. het is zeker waard te lezen maar ga niet beginnen met zijn laatste artikelen door te lezen, begin bij het begin.

  Het is handig om eerst de volgende autheurs te lezen (te vinden op FOFOA SITE), Another, Blondie, Aristole. FOFOA heeft sommige aspecten van free gold van uitgebouwd.

  Ook kan ik de Red Barron’s LBMA expose aanbevelen.

  Als leestip geef ik The ethics of Liberty van Murray Rothbard! Het gaat overl de Natuurlijke wetten (natural laws) en vrijhreid.

  Wil je meer weten over de Economie in zijn geheel

  beginners
  Economics in one lesson Henry Hazlitt

  gevorderden
  Man, Economy and the State, Murray Rothbard

 3. “Goud = Geld
  Geld moet waardevast zijn, deelbaar, gemakkelijk te transporteren en bovenal niet te vervalsen. Goud heeft die functie al meer dan 5000 jaar vervuld. Samen met zilver is het de enige vorm van duurzaam, eerlijk geld. De waarde wordt bepaald door de moeite die het kost om het te produceren. De potentïele energie die is opgeslagen in een gouden munt, bepaalt dus de transactiewaarde. Die is door de geschiedenis constant gebleken. In de tijd van de Romeinen kon voor een ounce goud een kostuum worden gekocht. Dat is nu nog steeds het geval. Het banksyndicaat is zich daar zeer van bewust, maar kan geen goud drukken, vandaar dat het er alles aan doet, samen met hun handlangers in de politiek, om het volk wijs te maken dat papiergeld waarde heeft. Dat is ze in het Westen heel aardig gelukt, maar in landen in het Midden-Oosten en in India bijvoorbeeld is nog een diep respect voor de functie van goud als geld. Nu de gelddrukkerij van de banken zulke absurde vormen heeft aangenomen dat een hyperinflatie dreigt, zal de rol van goud om kapitaal te beschermen opnieuw worden ontdekt.”

  “Het banksysteem is bedrog
  Meer hoef je niet te weten… Dit systeem, zwendel beter gezegd, dateert uit de 17e eeuw toen in Engeland door de goudsmeden meer certificaten werden verstrekt dan het goud dat ze in bewaring hadden vertegenwoordigde. Daarmee werd het systeem van fractional reserve banking geboren. Dat is uiterst lucratief voor de banken want die kunnen daarmee rente vragen
  voor geld dat ze uitlenen, zonder tegenprestatie te leveren. Om dit systeem goed te laten fungeren hadden banken de medewerking van regeringen nodig. Die leenden dan geld voor hun oorlogen, socialistische plannen, of paleizen, en gebruikten hun macht om via belastingen de rente aan de centrale bank te voldoen. Die leningen worden nooit afgelost en dat is ook niet de bedoeling. Integendeel, door de schulden alsmaar te laten groeien krijgen de banken steeds meer macht en inkomsten uit de rente. Uiteindelijk wordt iedereen een slaaf van de bank.
  Daarnaast is er de constante inflatie die banken veroorzaken. Daarmee zorgen ze dat de basis voor nieuwe leningen blijft toenemen. Inflatie is eigenlijk een vorm van onzichtbare belasting, die de zwakkeren onevenredig treft. De geldproducenten (banken) en de eerste ontvangers (regeringen) profiteren van de geldontwaarding omdat ze het onmiddellijk kunnen uitgeven. Tegen de tijd dat inflatie is doorgesijpeld in de kosten van levensonderhoud, zijn het verband tussen stijgende prijzen en (bewuste) geldcreatie niet meer zichtbaar, maar wordt de schuld elders gezocht. Inflatie is een bewuste strategie van de banken, die ze proberen te controleren door middel van rentemanipulatie. Het is een sluipende vorm van diefstal, die wordt verkocht als een onvermijdelijk gevolg van vraag en aanbod. Over dit onderwerp valt heel wat te zeggen en wie er het fijne van wil weten, moet het boek The Creature of Jekyll Island maar eens lezen. Het is echter eenvoudig te zien: kijk om je heen waar de grootste winsten worden gemaakt en wie er heeft geprofiteerd van de ‘crisis’.”

  Bovenstaand citaat uit het boek ‘Achter m’n gat vergaat de wereld’. Een avontuurlijke ontdekkingreis naar goud, geld en banksysteem

  http://shop.boekenbent.com/product_info.php?products_id=657

 4. Die FOFOA blog is voor mij echt bijzonder geestverruimend, ik vond zowel goud en fiat altijd zo zijn plussen en minnen maar hierdoor dit helpt mij weer een stuk verder.

 5. “Middelkoop heeft al meer boeken in deze serie geschreven en de boeken zijn tot nu toe steeds erg goed leesbaar gebleken.”

  Dat komt, doordat het vlugschriften zijn, en Willem vooral geld wil verdienen met opnieuw hetzelfde verhaal oprakelen.

Comments are closed.