Als de Duitse Bondsdag al zo eenvoudig door de knieën gaat, kun je dan van het Nederlandse parlementje nog iets verwachten???

 

NOS:  Bondsdag achter steun aan Grieken

De Duitse Bondsdag heeft ingestemd met aanvullende Europese steun aan Griekenland. Zoals verwacht stemde een ruime meerderheid van het Duitse parlement voor.
De instemming was nodig omdat het Constitutionele Hof in Karlsruhe eerder dit jaar heeft bepaald dat de Duitse regering alle beslissingen over de bestrijding van de eurocrisis aan het parlement moet voorleggen.

Ook nog te bedenken dat veel van die politici heel goed weten dat dat geld niet terugkomt. En toch stemmen ze vóór omdat ze denken dat dit het beste is VOOR HENZELF bij de verkiezingen het volgend jaar. Het kiezersbedrog teert dus ook daar welig!

ZIE citaat uit Euobserver, voor volledig klik hier.

” “It is only a matter of time. Already today it is clear that Greece will not be able to pay back its debt,” Carsten Schneider, the SPD’s finance expert, said after his group’s meeting.

German central bank chief Jens Weidmann on Thursday also pointed out that what finance ministers have agreed earlier in the week – a debt-buyback scheme and eurozone governments returning about €10 billion worth of profits from the Greek loans over the next decades – is only buying some time, but not solving the debt problem.

“Monday’s decisions have avoided a debt restructuring for the moment,” Weidmann said in a speech in Berlin.

Within Merkel’s own coalition the number of backbenchers rejecting any bailout-linked decisions is growing. A head count on Wednesday night in the CDU/CSU parliamentary group already had 15 say they would vote No.

In the most recent flip-flop, Schaeuble last week during a budget debate in the Bundestag vowed that there will be “no cost” at all for the German taxpayer from the Greek deal. This week, he conceded in a paper sent to the SPD that the German budget will lose some €2.7 billion over the next decades as part of the €10 billion in profits on the Greek loans that the European Central Bank has agreed to give back to Greece.

Speaking to foreign journalists on Thursday, Free University Berlin researcher Gero Neugebauer said that “Merkel’s credibility is crumbling away with all these demands from the opposition to tell the truth.”

Wolfgang Munchau, a well-respected commentator meanwhile wrote in Der Spiegel that Merkel’s “sausage-slicing” method is too costly and the opposition should stop backing it.

8 REACTIES

 1. “Als de Duitse Bondsdag al zo eenvoudig door de knieën gaat, kun je dan van het Nederlandse parlementje nog iets verwachten?”

  Niets natuurlijk, maar dat weten we al jaren. Ze roepen hier, dat ze het hard zullen spelen, maar in Europa zijn onze politici niet meer dan de bibberende rector van Beavis & Butt-head. De volgende keren zal het ook weer zo gaan. Ze zouden eens “De moeder van David S.” moeten lezen, maar dan alsof het een allegorie is.

 2. Het zal wel moeten, hoe komen de cabal Yanks i.s.m. Godman Sachs anders aan hun roofgeld??

 3. @reiny [1]:

  Ja, dat voel/zie ik ook.

  Maar er is een essentieel verschil:
  –In 1940 werden wij geconfronteerd met een geweldige militaire overmacht.

  –Maar nu gaan onze politici onze soevereiniteit op een presenteer blaadje (vrijwillig) aanbieden.
  Terwijl ze gewoon rationeel NEEN kunnen zeggen.

  Dit is de grote schande voor deze generatie.

 4. Wij hebben geen enkele keuze zolang wij de dictatuur van de politiek accepteren of het ondersteunen van de dictatuur van de democratie door alles te maar aan te nemen en geloven in wat zpolitici beloven.

 5. Hadden jullie iets anders dan een goedkeuring verwacht?
  Dat ze erover getwijfeld hebben is allemaal show.
  De Europese trein moet door!
  De veewagens hangen er al achter.

 6. De Europa trein raast inderdaad verder maar niet bodemloos, voorop gesteld dat het bericht in Bloomberg inderdaad correct is

  http://www.bloomberg.com/news/2012-10-09/greece-welcomes-gold-miners-to-rank-first-in-europe-commodities.html

  Naar het zich laat aanzien, zit er dusdanig veel in Griekenlands grond dat de vraag moet worden gesteld: qui bono, van deze ontwikkelingen.

  Dan is het natuurlijk alleen maar logisch om de schuld positie omhoog te krikken zodat de waarde overdracht naar Europa verzekerd blijft.

  Wordt er door Europa niet een viezer spelletje gespeeld dan tot nog toe gedacht? Zoals gewoonlijk: hoe dieper in de schuld, des te makkelijker te controleren/ sturen.

 7. Inderdaad heeft Griekenland nog veel bodemschatten zoals gas olie enz. De Grieken weten dat ook wel en zullen dat vasthouden zolang als mogelijk is.En europa moet eerst de schulden kwijtschelden, want alles wat ze kunnen krijgen pakken ze, dat is een goede gewoonte waar Nederlanders nog van kunnen leren. Zelfs het gas verkocht Nederland voor een centekraam aan andere landen en de inwoners moesten het veel duurder kopen.

Comments are closed.