De laatste weken hoor je regelmatig de term: “fiscal cliff”  en ik nam wel genoegen met het vage idee dat ik er over had, totdat ik vandaag een korte duidelijke verklaring las. Het betreft het grote gevaar dat er nu zoveel tegelijk gebeurt dat het Amerikaanse financiële systeem op korte termijn de afgrond in stort.

 

Die verklaring stond in een artikeltje van Jack Hoogland:
“Al gelezen over de Fiscal Cliff? Het is een serie belastingverhogingen en bezuinigingsmaatregelen die per 1 januari 2013 in de VS in werking zullen treden. En die de Amerikaanse economie naar verwachting direct in een forse recessie zullen dompelen.”

 “Obama moet nu direct aan de bak om met een stel supergefrustreerde Republikeinen een deal te sluiten, zodat deze vermaledijde Fiscal Cliff kan worden omzeild. En gezien het politieke landschap in de VS, worden de beurzen nu verlamd door de angst dat dit niet zal lukken.

Daarbij is het beeld in de eurozone ook bepaald beangstigend, vooral nu we steeds slechtere economische cijfers zien komen uit de sterke eurolanden.”

Jack verwacht roerige tijden met sterke wisselingen op de beurzen:
“Als u een een aandelenportefeuille hebt, dan hebt u nu nog de kans om uw portefeuille af te dekken en ervoor te zorgen dat u de komende tijd niet onnodig hard hoeft te lijden.

Het is vooral in roerige tijden enorm belangrijk dat u een strategie achter de hand hebt, die u helpt om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een stevige beursdaling. Met het “Super Optie Rapport” hebt u dat. Voor een vriendenprijs.
Klik hier om het direct te bestellen.  ”

Jack geeft ook een dagelijks financiële nieuwsbrief uit, “StockTradingNews”,  die u gratis kunt ontvangen: Meldt u zich hier snel aan voor een abonnement.

Stocktrading News / Jack Hoogland
http://www.stocktradingnieuws.com/beleggingsprincipes/een-fantastische-periode-is-aangebroken.html

Prentje door     http://www.flickr.com/photos/expd/8169976936/

 

8 REACTIES

 1. @Sjeek Spier [1]:
  Daar moest ik ook al aan denken. Zet het dan even boven het artikel, dan weten wij waar wij aan toe zijn.

  Amerika staat er niet beter voor dan Europa, zeker niet met Obomber aan het roer. Amerika’s grote troefkaart is dat de Dollar nog steeds de wereld’s “reserve currency” is, zolang het nog duurt.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Aggosie toch aandeeltjes die zakken, nou de tyfus voor al die ver-van-hun bed investeerders die wel graag centjes verdienen maar geen enkele verantwoordelijkheid dragen.

  Werken voor je geld, en mocht je in de bevoorrechte positie zijn om te investeren, investeer dan gewoon old skool – door geld te stekken in een ondernemer/onderneming waarmee je bekend bent.

  Institutionele beleggers zijn de parasieten die het corporatisme bevruchten, en terwijl de mensen verkracht woorden door overheid en corporatisme staan de institutionele beleggers te genieten aan de zijlijn.

  PS: Ongelooflijk irritant die half gare reactie box, niks werkt meer hierzo

 3. @Hub Jongen [4]:
  Ik heb op zich niets tegen advertorials -deze website kost ook geld- zo lang het er maar bij staat…

  Je wordt tegenwoordig een beetje doodgegooid met reclame vermomd als een artikel. Vaak op het niveau van:
  “De 7 geheimen om snel [probleem naar keuze] op te lossen”

 4. de angst regeert en terecht.
  even snel door de geschiedenis.
  Nixon verbrak de goud-dollar relatie
  Nixon zag kans om de olie in dollars af te laten rekenen.
  Irak wilde de olie niet meer in dollars afrekenen, wat deed U.S.A.
  Libie wilde de olie niet meer in dollars afrekenen, wat deed U.S.A.
  Iran wil de olie niet meer in dollars afrekenen, wat gaat U.S.A. doen?
  China denkt erover om olie niet meer in dollars af te rekenen, wat gaat U.S.A. doen?
  Wat gebeurt er als Griekenland zijn schulden met oliereuro’s gaat inlossen.
  Conclusie: de vraag naar dollars zal teruglopen en daar waar geen vraag naar is zal de prijs zakken, toch?
  Slimme zet dus van U.S.A. om juist nu het nog kan dollar bij te drukken. Maar helaas met waarschijnlijk revolutionaire gevolgen voor de wereldbevolking.

 5. Er wordt regelmatig binnen afzienbare tijd een soort “big one” ineenstorting voorspeld maar dat is niet wat je als kijker ziet gebeuren. Je gaat veel geleidelijker de afgrond in vanwege nep lapmiddelen die de slaven telkens (valse) hoop geven. Het is veel beangstiger om zoiets te lezen als dat je koopkracht in 10 jaar met de helft achteruit gaat, dan weet je dat die ineenstorting geleidelijker gaat maar dat je in een soort wansysteem zit dat dat kan veroorzaken. Er komen in die tijd ook nog wel een keer verkiezingen (mag je hopen).

Comments are closed.