De EU is intussen veel meer dan de EG ooit was. Afgelopen week had ik een WTF momentje toen ik langs een vitrine kast liep. Deze foto’s maken volgens mij meer duidelijk dan een lang betoog.

We zien hieronder een vitrine in de entree een zorgcentrum. Breiende en hakende bejaarden maken sjaals, mutsen, sokken en andere producten. En verkopen deze voor een paar euro. De EU heeft dit programma gesponsord, en een vitrine helpen aanschaffen. Is dit een zorgzame EU of een alles verstikkend monster dat overal zijn tentakels uit aan het spreiden is?

 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Dit is te zot en te zoet voor woorden. Ik zal wel een minderheid zijn die dit een heel gevaarlijke ontwikkeling vindt. Dit programma is het Europees sociaal fonds, 75 miljard wordt besteed aan dit soort projecten. Ik zie hier niets goeds in maar een oprukkende dwangorganisatie waar niet aan te ontkomen valt. Hoe men in godsnaam meent dat men dit soort lokale initiatieven het beste via een agentschap aangestuurd vanuit Brussel kan opstarten is mij een raadsel. Als we nog een paar jaar wachten prijkt de moderne versie van hamer en sikkel overal……….

Dit is een foto die me nogal beangstigd. De contouren van het toekomstige besturingsmodel van Europa worden duidelijker. Brussel zaait de nodige uitvoeringsorganisaties / lokale agentschappen uit over Europa. Welke volgens centraal in Brussel vastgelegde normen zelfs de kleinste details van ons leven, zoals vitrinekasten in verzorgingstehuizen, gaan regelen.

Daarnaast wordt ik ook kwaad, ik zie dit als een lage vorm van propaganda.

NB: foto’s zijn van slechte kwaliteit maar stel ik wel beschikbaar aan het publieke domein (rechtenvrij)

8 REACTIES

 1. Ik heb dit soort bordjes al eens eerder gezien. Eigenlijk vind ik het wel goed. Het maakt zichtbaar aan wat voor nutteloze onzin belastinggeld wordt besteed.

  Hebben de oudjes werkelijk gesubsidieerde wol nodig? Was het geld voor wol op vanwege het plundersalaris+bonus van de tehuis-directie (ook EU subsidie??)?

  Of Brussel of Den Haag zich bemoeit met de kleinste details van ons leven maakt mij weinig uit. Beide zijn mij even lief als de aankomende griep-golf.

  En mocht je je afvragen waar het heen gaat met je eigen pensioen, dan lijkt Californie het voorbeeld te geven:
  http://dollarvigilante.com/blog/2012/11/13/obama-retirement-care.html

  Raymond Viester [7] reageerde op deze reactie.

 2. Zo, het nederlandse systeem toegepast in het buitenland waar het ook op instorten staat. Surprise! Overheidsregulering werkt niet…

 3. “Goede wijn behoeft geen etiket”, weet je nog? In het verlengde: hoe meer de bevolking met het etiket van de Europese vallende sterren wordt geconfronteerd, hoe duidelijker het eenieder wordt dat het is afgelopen. Over en uit!

 4. Het kan nog leuker….
  Wij hebben een winkelcentrum dat door de EU is gesponsord…. Het staat bijna leeg. Lachen he? Betalen jij en ik….

  Of wat te denken van die prachtige snelweg in Griekenland. Er rijden per week 50 autos overheen. prachtige 6 baans autoweg. Leeg… Er groeien alweer plantjes door het asfalt.

  Of die van dat viaduct in Polen…. Gaat nergens heen. Er groeit wel een eik of zo….

  Kost niks. Is gewoon leuk om te doen.

  Ach waar is die goeie ouwe tijd dat EUROgekkies druk waren met de kromming van bananen en komkommers???

 5. Ik ben nog veel banger dat de werkelijke achtergrond van dit soort projecten er een zal zijn van: Zo nu kan je voor je eigen onderhoud gaan breien en je eigen geld gaan verdienen, wij trekken onze financiƫle steun aan de ouderen huizen terug.

  Heb je daar wel eens aan gedacht ? vergaande Liberalisering ? Het is overal duidelijk zichtbaar aan het worden dat de maatschappij niet langer wenst op te komen voor de zwakkeren en nog langer weigert om bijvoorbeeld de dagopvang nog langer te financieren.

  Nee ik vind dit en zorgelijke ontwikkeling, maar dan wel om een andere reden.

 6. Typisch nederlands die reacties!
  EN WAT DOE JE ER ZELF AAN?
  ja-maar-ja-maar-ja-maar-huilie-huilie

  Niets of niemand houd je tegen om de EU te verlaten! Ga weg, naar het andere eind van de wereld, dan subsidieer je de EU waanzin ook niet meer met je belastingcenten!

  Jan Snijder [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Naam * [1]:

  Hebben de oudjes werkelijk gesubsidieerde wol nodig?

  Neen……wel in inkomensafhankelijke krentenbol.

  Markus (k)-R-utte….aka….Lapdog.

Comments are closed.