Nee nee, we hebben er nog niet meteen een nieuwe rubriek bij, hier op Vrijspreker. Maar één bepaalde volzin boeide me dermate, dat ik hem toch met bovenstaande titel heb benoemd. Ik was geboeid op de manier dat iemand van GeenStijl in één enkele zin eigenlijk geweldig goed kon verwoorden wat er nu aan de hand was.

Het artikel met de volzin is te vinden op http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/11/live_beatrix_beedigt_kabinet_p.html#comments en het is de eerste zin van het stukje.

Voor de zekerheid citeer ik de zin hier nog even onder:

(begin citaat) Omdat een stelletje bonusgeile tuigbankiers woekerpolissen verkocht aan cijferanalfabete laagmodaaltokkies met een voortuinwens, waarop Woutertje Bos (van die zonnebril ) miljarden aan belastinggeld moest uitgeven om diezelfde banken te redden en als dank een boekhoudersbaantje van 400K per jaar kreeg bij KPMG, alwaar Wout tijdelijk iets met de gezondheidszorg ging doen, hebben we nu een nivellerend feestkabinet van rancuneuze aan Brussel overgeleverde kleinburgers met een kapotte brug, die door een fopstaatshoofd beëdigd gaan worden. (einde citaat)

Geweldig, wát een prachtzin. Zó veel waarheid in 1 enkele (zij het lange) zin.

3 REACTIES

  1. Niet kernachtig genoeg. “Soekman spekt Rijkman” vond ik een betere.

  2. Geenstijl heeft nog wel eens een helder moment, verder vind ik het erg afgegleden sinds de oude garde daar, omroep-ambtenaar werd en de nieuwe lichting meer bezig lijkt met de vorm dan met de inhoud van hun stukkies. Dat krijg je zeker van al dat fappen…

Comments are closed.