Altijd een dankbaar onderwerp op feestjes. De mate van dienstverlening van onze politie. Ik heb de afgelopen maanden enige foto’s gemaakt die ik met u wens te delen.

Allereerst dit bord:

Hier wordt de burger opgeroepen niet op straat te telefoneren omdat hij anders zijn mobieltje kan kwijtraken aan een crimineel. Voorwaar een zeer nuttige besteding van gemeenschapsgeld. Dit is het ultieme bukken voor de criminaliteit, de politie verzoekt de burger vriendelijk om de crimineel niet in verleiding te brengen tot diefstal van zijn telefoon.

Verder heb ik deze foto van het gevaarlijkste aanhangertje van Amsterdam. Ziet u deze staan bij de Beneluxbaan, Wibautstraat, Kennedylaan of elders in de stad, bereid u voor op spontante remacties van weggebruikers:

Vaak gaat deze vergezeld van dit zwarte autootje dat zichzelf intussen door boetes vele malen heeft terugverdiend:

Soms geraak je in dit land in een file:

En staat bij de kop van de file naast een spontane aanrijding een agent middels flitsen dienstverlenend te zijn:

Een vaste hangplek van onze flitsende diender is langs de A4 onder het viaduct van de A5 bij knooppunt de Hoek richting Amsterdam, let ook op de verkeersveiligheid bevorderende remactie:

Hier het setje onder het betreffende viaduct, excuses voor de vage foto

 

Op flitsservice kunt u alle vele honderden vaak niet als politie auto herkenbare voertuigen zien die door de staat zijn aangeschaft voor toezicht op de burger. De regio teams verkeersveiligheid hebben een stuk of 170 auto’s en motoren rondrijden, de VROS teams rond de 130. Verkeershandhaving is big business geworden. Controleer het maar op flitsservice, van de meeste auto’s hebben oplettende burgers foto’s gemaakt (klik op kenteken voor foto). Honderden voertuigen loeren dagelijks op de snelheidsovertreders.

Mijn familie is meerdere keren bedreigd maar toen gaf de politie niet thuis. “Wij doen niet aan persoonsbeveiliging meneer”. En “wij geven u ook geen toestemming een vuurwapen of een ander wapen aan te schaffen”. I just love our cops!

3 REACTIES

 1. Ik vind ze vooral leuk bij mij in de buurt. Waar ik ze meer dan eens heb zien wegrijden bij pizza of andere afhaalvreettent. Uiteraard rijdt men dan weg met sirene en zwaailicht. Stel je voor dat de pizza koud wordt…
  Verder valt politie hier in de buurt op door spookrijden, fietsen op de stoep en gevaarlijk verkeersgedrag in het algemeen.

  Ik moet bekennen dat ik een geval weet van een beroving en dat men daadwerkelijk de rover heeft opgepakt en spullen heeft teruggegeven. Dit lijkt mij de spreekwoordelijke uitzondering.

  Politie/justitie zijn in het bijzonder symbolisch voor het morele verval van het bestuur van dit land.

 2. @Reteip [2]:
  Om nog maar te zwijgen van dodelijke filefuiken die door de KLPD worden opgezet als een automobilist “vergeet” te betalen voor zijn benzine 😀

  Een dag, lang geleden, was mijn schuur opengebroken. Fietsen gejat. Politie gebeld: “Een schuur? Sorry, dan komen we wegens gebrek aan mankracht niet voor langs. Komt u maar langs voor een procesverbaal, dan is het verder verzekeringswerk”.

  Toen ik terug kwam van het bureau stonden ze op de hoek van mijn straat met 5 man snelheid te controleren. Hoezo: “geen mankracht”?

  Dat was het moment waarop ik het vertrouwen in de politie voor 100% ben kwijt geraakt.

Comments are closed.