In Buitenhof zondag 18 nov. kreeg Diederik Samsom een dik half uur de tijd om hem te laten vertellen hoe goed hij wel zorgde voor de laagste inkomens. Door meer te plukken van hogere inkomensgroepen en dat te verdelen onder de lagere inkomens. Hij heeft zelfs de VVD politici en aanhangers ervan overtuigd dat nivelleren zo goed is!!

 

Samsom stelde dat hij de economie wilde versterken door het land “sterker en socialistischer te maken”. (hij gebruikte zoals altijd het woord “socialer”, maar dat is zijn bekende newsspeak”)

Het interessantste punt was de overdracht van de Nederlandse soevereiniteit aan de EU.

Onder andere door de bankenunie zal de leiding van alle (dus ook Nederlandse) banken onder controle en bevoegdheden in handen komen van een Europese Commissaris, net als de beslissingen over de Nederlandse belastingopbrengsten in handen komen een andere EU commissaris.

Tenzij “Nederland” NEE zou zeggen. En dat willen/durven de huidige machthebbers niet. In tegendeel, Diederik bevestigde heel stoer dat zij met die overdracht stap voor stap al bezig zijn.

De kiezers hebben hen daarvoor met meerderheid immers de bevoegdheid gegeven!! Arm Nederland.

Als extra sadisme komt daar nog overheen dat het meer stelen bij mensen die meer presteren “EERLIJK” is!!

Kiezers die hun mandaat aan dergelijke “eerlijke” mensen geven moeten toch ook wel verblind zijn en er rekening mee houden dat ze nog wel meer “eerlijke” maatregelen kunnen verwachten.
———————————–

Zie ook artikel en reacties bij:http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/11/113239/#comments

10 REACTIES

 1. “Als extra sadisme komt daar nog overheen dat het meer stelen bij mensen die meer presteren “EERLIJK” is!!”

  Stelen van iemand die meer presteert is nooit goed te praten, echter veel van die grootverdieners presteren weinig tot niets, de meeste grootverdieners zitten in de ambtenaren, pseudo ambtenaren en managers kliek, om niet te vergeten de banken en vastgoed penoze, als ik zie dat de directeur van een betrekkelijke kleine woningbouwvereniging ca 1000+ huizen bijna 150.000 euro per jaar vangt gaan mijn tenen krom staan, lijkt me met bv de helft minder nog goed betaald.

  Pteranodon [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Pteranodon [3]:

  “De eigenaar van de woningbouwvereniging steekt zijn eigen nek uit voor werkgelegenheid van zichzelf en van anderen”

  1 denkfout, hij is geen eigenaar die voor eigen rekening en risico handelt, hij is gewoon pseudo ambtenaar in loondienst bij de woningbouw maatschappij, u weet wel zoals in Rotterdam waar ze een paar honderd miljoen uitgeven voor een oud cruise schip en het dan moeten verkopen voor iets meer dan 20 miljoen, het enige risico dat hij loopt is de kans op een zeer royale gouden handdruk als hij het te erg verprutst, geen nood dan zorgt het old boys netwerk wel weer voor een nieuwe kans. Dit soort figuren met hun vaak waanzinnige plannen kosten ons miljarden, bovenbedoelde figuur heeft bv voor elkaar gekregen meer kantoor personeel aan te nemen terwijl de gehele financiële administratie is uitbesteed, duur betaald natuurlijk, en voor deze kantoorfiguren had hij natuurlijk weer een duur ambtenaren paleis nodig, de arme huurders worden nu doodgegooid met onzinnige onnodige brochures en vragenlijsten, tel uit je winst.

 3. Tenslotte werkt de nivellering al sinds 1950!
  De inkomsten verschillen waren nog nooit zo …. wacht, hier klopt iets niet…..
  Oh wel, maakt niet uit, nivelleren is goed, want daarvoor koop je meer stemmen.

 4. Zelf vond ik het opmerkelijkst moment, het meestzeggende moment, het moment van zwijgen en draaien van Samson op de vraag; ” waar moet de 45 plusser gaan solliciteren? Wie wil ze? Hoezo moeten ze tot 67 (of langer) werken als er geen werk is?”

  Naar mijn idee is het antwoord vrij simpel: met de open grenzen van Europa is het creeeren van banen in Nederland, hoeveel ook of hoe weinig, verworden tot het graven van een kuil in de zeebodem met de verwachting dat de zeespiegel daardoor zal dalen!

 5. Ik mis iets op de website.
  Nivelleren is niet nodig als er geen wetten en regels zijn.

  Als een dienst of produkt te duur wordt door bonussen, dure managers, etc, komt er gewoon een concurrent die goedkoper kan, omdat hij dit niet heeft.

  Extreme rijkdom kan niet voorkomen en nivelleren is niet nodig.

  M.a.w de overheid is in veel gevallen zelf de veroorzaker van extreme verschillen.
  De overheid is weer eens bezig met haar eigen veroorzaakte problemen.

  Dus gaan ze de hypocriete Robin Hood uithangen.

  ——
  B.v veel belastinggeld stoppen in voetbalclubs die voetballers
  miljonair maken en dan vervolgens deze weer willen nivelleren,
  omdat ze rijker zijn.

  Wil je de maatschappij verbeteren, dan moet je streven naar eenvoud.

  Bijna niemand overziet het geheel meer.

  HUGO VAN REIJEN [9] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.