Op Powned nieuws las ik namelijk, dat Nederlanders minder in de file staan. We staan met z’n allen (Nederlanders, dus) en samengeteld nog maar 54 miljoen uren in files en dat is 18% minder dan in 2010 terwijl we wél meer kilometers gereden hebben. Geweldig resultaat roverheid, dat jullie dat toch maar mooi voor elkaar gekregen hebben.

Maar hoe komt dat eigenlijk? Welke roverheidsmaatregelen hebben hiervoor gezorgd? Een voorzetje en ik hoop hier van u nog veel meer maatregelen te vernemen:

Nederlanders staan minder in de files, maar Polen hier in Nederland des te meer? Omdat Nederlands roverheid = EU-steun = meer import-werknemers?

Of is het omdat autorijden zó schreeuwend duur geworden , met dank aan o.a. accijns opbrandstof?

Door lastenverzwaring zijn er zo veel bedrijven failliet dat er én minder mensen naar hun werk hoeven én de rest verder weg moet werken? (want wel meer kilmeters gereden)

Het loopt parallel met de schuldencrisis?

 

Fijn weekeinde,

MMAP.

5 REACTIES

 1. Een van de weinige nuttige dingen die de overheid dus wel heeft ondernomen is MEER ASFALT. Maar ook de overheid zal daar een keer aan moeten geloven want als ze het land teveel verstikken gaat hun inkomen er op den duur ook achteruit.
  Verder is autorijden inderdaad schrikbarend duur geworden

 2. Beetje meer asfalt, maar -inderdaad- vooral veel minder bedrijvigheid: enorm veel bouw- en transportondernemingen zijn de afgelopen jaren over de kop gegaan. En deze trend zet nog steeds door.
  Dus, ja, er zijn minder files omdat er minder auto’s rijden.
  Geen verdienste van de roverheid, maar een effect van jarenlang wanbeleid, verpakt in een crisis…

 3. Dit is wel een succesje. Het is vergezocht om er iets anders van te maken. Maar goed, de roverheid MOEST ook wel. De autoslaaf moet immers blijven denken, dat er iets nuttigs gebeurt van het geld waar hij van beroofd wordt. Zolang de heersers af en toe “daadkracht” tonen op het gebied van infrastructuur, blijft de autoslaaf denken, dat hij zijn heersers nodig heeft.

 4. Hopelijk hebben we na de de crisis voldoende glasvezel gelegd.
  Hebben ze dit lange termijn voordeel al in de bezuinigingen mee laten wegen. In beginsel zal het vervroegd aanleggen van glasvezel extra werkeloosheid creëren maar op langere termijn enorme voordelen opleveren.

 5. Vaak neemt men maatregelen en weten we helemaal nergens van.

  http://xandrah.wordpress.com/2012/11/15/bilderbergers-komen-samen-in-italie/

  BILDERBERGERS KOMEN SAMEN IN ITALIË

  Bilderberg meeting en Filmfestival gelijktijdig

  Bilderbergleden en filmfestival acteurs/filmcrew in één hotel: dat wordt gezellig mingelen ,geheel tegen de traditie van geheime bilderbergmeetings in

  Bilderberggroep heeft een ontmoeting gearrangeerd in Rome, en deze lijkt zonder veel voorbereiding te zijn. De Europese pers meldt niets over de ontmoeting, maar dit is vrij normaal voor mainstream media waar dan ook. Sommige Italiaanse kranten echter, melden wel over de ontmoeting. Volgens 21stcenturywire gaat de agenda vooral over het lot van de EU-landen, met name Italië, Spanje, Griekenland. Deze drie landen zijn hard getroffen door de wereldwijde crisis en hebben strenge bezuinigingsmaatregelen opgelegd gekregen.

  Meerdere kranten in Italië melden dat er rond 80 Bilderberg leden naar Rome geroepen zijn voor een semi-geheime ontmoeting, om de gebeurtenissen rond de crisis te bespreken. De leden zijn vooral van de Bilderberg Steering Committee.

  Normaal gesproken houdt de Bilderberg Groep de bijeenkomsten strict geheim: volledige hotels worden dagenlang afgehuurd tegen nieuwsgierige aagjes, gasten mingelen niet opzichtig met elkaar. Deze keer vindt de Bilderberg meeting plaats, gelijktijdig met een ander, populair, evenement: het Rome Film Festival.

  Anders dan anders dus, de Bilderberg Groep komt openlijk samen en kan zich samenvoegen met de acteurs, producers en beroemdheden.

  Misschien betekent dit, dat het een bewuste strategie van de Bilderberger is: samenkomen gelijktijdig met het Filmfestival, om niet op te vallen voor oplettenden. Als iemand ze spot in het Hotel de Russie, kunnen ze altijd zeggen dat ze gekomen zijn om het festival bij te wonen, een kort interview doen en redelijk onopgemerkt blijven tussen alle beroemdheden. Volgens de Intel Hub, schatten de Italiaanse kranten dat de kosten van de Bilderberg meeting zo’n 100.000 euro zijn voor 80 mensen.

  De Italiaanse krant DagoSpia.com publiceerde een lijst van aanwezige Bilderbergers:
  Enrico Letta, Enrico Bondi, Mario Monti, Marlieke de Vogel, Corradino Passera, Education Minister Francesco Profumo, Paola Severino, Elsa Fornero, Guiliano Amato, Gouverneur van de European Central Bank Mario Draghi, Lilli Gruber, Chicco Mentana, “Bebe Bernabe”, Flebuccio de Bortoli, Vendeline von Bredow, Mauro Moretti van CGIL, Alberto Nagel/ CEO van Mediobanca, Angelo Gimbals/ the Chairman van Agcom, Federico Ghizzoni van Unicredito, Enrico Teaspoons van Intesa, Fulvio Conti van Enel, Anna Marion Tarantola/President van Rai, Rodolfo De Benedetti/President van CIR, en Ignazio Vis/Gouverneur van Bank of Italy.

Comments are closed.