Een weinig opmerkelijk artikel is te vinden op FOK!. Eén op de vijf rijschoolhouders geeft niet braaf al zijn inkomsten op aan de belasting. Deze doortrapte schelmen hebben de euvele moed om het bedrag dat een klant voor zijn lessen betaalt volledig in eigen zak te steken in plaats van de helft eerst in de bodemloze put te werpen. Schande!

Het gedrag van deze eerzame rijschoolhouders is natuurlijk bijzonder begrijpelijk. Iemand die een dienst aanbiedt voor zeg €50 per uur steekt liever €50 in zijn achterzak dan €30 of zelfs nog minder. Helaas is dat in dit vooruitstrevende land niet mogelijk. Iemand die geld verdient mag schokken, veel meer dan bijvoorbeeld iemand die andermans tanden uitslaat.

De belastingdienst zal deze eerzame hardwerkende burgers dan ook met argusogen volgen teneinde hun geld af te kunnen nemen. Hun taak is feitelijk te vergelijken met die van de politie. De politie jaagt op burgers die zich misdragen om relatief lage boetes af te nemen, de belastingdienst jaagt op burgers die hard werken om veel hogere bedragen van hen af te nemen. Dat is meer te vergelijken met de maffia, die jaagt immers ook op ondernemers teneinde hen centen af te persen.

Opmerkelijk is de reactie van de branche-organisatie van rijschoolhouders Bovag. Die vinden het prima dat zwartwerkende rij-instructeurs aangepakt worden omdat ze ‘de markt verpesten’. Inderdaad kunnen ze onder de prijs werken en en passant kan hun geld niet meer worden gebruikt om de bevolking te onderdrukken. De meeste rijschoolhouders zijn bepaald geen kapitalistische zwijnen maar verdienen gewoon modaal. Ik wil de Bovag dan ook aanbevelen om voor een belastingverlaging te pleiten zodat het verschil tussen wit- en zwartwerken verdwijnt. Witwerkers houden dan precies evenveel over als zwartwerkers en het probleem is uit de wereld. Voordeel is gelijk dat een handvol belastinginspecteurs over de drempel gemanoeuvreerd kan worden zodat ze wat zinnigs kunnen gaan doen. Dit mes snijdt aan twee kanten!

Mensen erop aankijken omdat ze te weinig belasting betalen doet me denken aan het China van Mao, de Grote Roerganger. Tientallen miljoenen zijn daar afgemaakt omdat ze te weinig aan het collectief bijdroegen. Zij die dat wel deden hadden zelf niets meer te eten. Belasting is diefstal, niets meer en niets minder! Hulde aan de zwartwerker!

4 REACTIES

 1. @Que Sera Sera [1]:
  Interessant punt. Hoe veel van de Vrijsprekers doen zelf aan belastingontwijking? Al is dat niet iets dat je aan de grote klok hangt. De plunderaars lezen mee.

  Welk land was jij ook al weer naar toe verhuisd? Ik ben mij een beetje aan het orienteren op interessante buitenlanden en heb interesse in tips. Als het niet te doen is om geld, dan is het wel om het klimaat hier wat mij de keel uithangt zo tussen september en april.

  MMAP [4] reageerde op deze reactie.
  keuleniscool [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik hoorde laatst een aardige gedachte:
  Blijf onder de radar. Verdien modaal op papier en de rest zwart.

  Je blijft dan onzichtbaar voor de blauwe enveloppen maffia en je hebt een aangenaam leven met cash op zak.

  MMAP [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Pendragon [3]: En zo is dat!!!

  @Naam * [2]: En dat is ook correct. Schreeuwerds als QSS (reactie 1) zijn blijkbaar niet slim genoeg om te bedenken dat mensen die inderdaad belastingen ontwijken en ontduiken dat niet in detail op Vrijspreker gaan schrijven.

  @Que Sera Sera [1]: Dus QSS, er wordt door veel Vrijsprekers méér geDAAN dan alleen maar schrijven.

Comments are closed.