10 REACTIES

 1. Als je kijkt naar het beleid in de praktijk, is het onvermijdelijk dat de een-partij-staat wordt ingevoerd. Het beleid is al een. Dus dat bespaart een hoop kosten aan verkiezingen en zo.

  De VVD is een karikatuur van zichzelf geworden. Wie er op stemt is gek.

  Robert [4] reageerde op deze reactie.

 2. Rutte zat niet voor niets samen met Pechtold bij de laatste Bilderberg bijeenkomst…..

 3. Met dank aan de liberale `vrije markt` kunnen we straks zeggen, kijk die verergerde kankergezwellen op mijn longen heb ik omdat ik hard heb gewerkt en veel heb betaald.

  De rijken met dezelfde problemen hebben zich dan allang verzekerd van medische hulp in het buitenland en daarnaast nog de kans gekregen hun kapitaal weg te loodsen naar curacau of zo.

  Lekker Libertarisch toch ? Ikke Ikke Ikke ?

  Mavado [6] reageerde op deze reactie.

 4. I was just looking for this info for some time. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative websites in top of the list. Usually the top web sites are full of garbage.

 5. @J. Snijder [3]:
  Jij verwijt mensen dus dat ze hun bezit veiligstellen? Jij doet toch ook je voordeur op slot en je geld op de bank om je niet te laten bestelen?
  Er emigreren (vluchten) jaarlijks zo’n 100 duizend mensen. Jaar in jaar uit.
  Dit zijn hoogopgeleide en/of rijke mensen. Anders kom je bijv Canada of Australië niet eens in.
  Logisch, je hebt hard gestudeerd, werkt hard en je bent 60% van je inkomen kwijt.
  Helaas hoor ik niet bij deze groep.
  Wanneer het belastingklimaat gunstiger zou zijn en deze mensen hier bleven, werd het geld hier uitgegeven aan mooie huizen dure spullen enz. Dát zou de economie pas helpen.
  Naast het feit dat deze mensen enorm zouden bijdragen aan de kwaliteit van de economie.Eigen zaak, kennis enz.
  Dat deze emigratie bijna volledig wordt gecompenseerd door nieuwkomers die vaak laag of niet opgeleid zijn maakt de zaak er niet bepaald beter op.
  Je moet de schuld niet bij de bestolene leggen, maar bij de dief.

  • Ik doe mijn voordeur niet op slot, waarom niet ? als ze het willen stelen kunnen ze beter zonder extra schade de boel meenemen, ik leg geen tot weinig waarde op materiële zaken, blijkbaar in tegenstelling tot vele anderen op deze site.

   Dat hoogopgeleiden vluchten uit dit land lijkt me vrij logisch, immers als je probeert hier je kop boven het maaiveld uitsteekt wordt die er direct afgemaaid, maar dat heeft niets te maken met hard werken maar meer met het Ikke Ikke denken in onze maatschappij.

   U moet wel erg naïef zijn als u niet doorheeft dat in ons land de rijken regeren (overigens in elk land tegenwoordig) en er van een democratisch gekozen volksvertegenwoordiging allang geen sprake meer is.

   Uw argument dat wanneer de hoog opgeleiden hier zouden blijven zij hun geld hier zouden uitgeven zou ten dele waar kunnen zijn ware het niet dat dat blijkens de meest recente onderzoeken niet gebeurd en deze hun geld massaal stallen in belasting paradijzen verdeeld over de wereld, juist opdat onze fiscus er zijn vingers niet achter krijgt.

   Als je dan zo redeneert, zou je dan niet ook gewoon eerlijk belasting bijdragen zodat er van jouw geld ook HIER nuttige dingen gedaan kunnen worden ?

   Die nieuwkomers hebben wij hier niet omdat de “geleerde hardwerkende Nederlander wegtrekt maar omdat onze “liberale” regering die arme donders binnenhaalt met loze beloften zodat hun vriendjes, de uitvreters onder de bedrijven op die manier lekker goedkope arbeidsslaven kunnen in dienst nemen en voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en als het even lukt óók nog eens hun bedrijf verplaatsen naar lage lonen landen omdat dat zo lekker gemakkelijk gemaakt woord door diezelfde regering waar we zo blij mee zijn.

   Kijk, ik ben ook niet voor overheids bemoeienis en leef het liefst een vrij leven zonder dat iemand voor mij bepaald aan welke onverzadigbare put ik mijn geld nu weer moet doneren maar daar schiet ik echt niks mee op, zolang ik alleen sta en tegen de windmolens moet vechten maak ik alleen mezelf gek.

   Ik kan dan toch beter zorgen dat ik en mijn naaste omgeving (medemens) er redelijk vanaf komt en genoeg te eten hebben, die vrijheid zijn we allang kwijt en gaat nooit meer terug komen.

   We stevenen gestaag af op een één partij stelsel en zullen in de nabije toekomst geregeerd worden door dezelfde liberale inhalige hufters als diegenen die nu de koers bepalen, ik probeer dan wél nog zoveel als mogelijk iedereen zijn ogen te openen en te laten zien dat we door iedereen bedrogen worden die maar de kans krijgt, en dat we dat nog pikken ook.

   Spie [8] reageerde op deze reactie.

 6. @J. Snijder [7]:
  Waar te beginnen met het beantwoorden van zoveel misconcepties? Ik zal een poging wagen:

  1. Dat u uw voordeur niet op slot doet, is uw keuze, maar kan geen verwijt vormen tegen mensen die hun bezit wel / beter wensen te beschermen. U bent toch hopelijk van mening dat stelen misdadig is en bestreden dient te worden.

  2. Hoogopgeleiden en rijken kiezen ervoor om liever het land te verlaten dan zich door de fiscus te laten bestelen. Daardoor besteden zij hun geld niet (meer) in Nederland, maar elders waar zij minder beroofd worden. Door hun geld daar uit te geven kunnen er daar nuttige dingen gedaan worden.

  3. Dat zij hier belasting zouden moeten betalen zodat de overheid er hier ‘nuttige dingen’ mee zou kunnen doen, is een gotspe! Zij vinden dat tarief gewoon te hoog en stemmen met hun voeten. Vergelijk dit met een supermarkt in jouw woonplaats die – naar jouw eigen oordeel – veel te hoge prijzen voor zijn producten zou vragen. Jij besluit dan naar een andere supermarkt te gaan waar de prijzen je beter bevallen. Vervolgens klaagt het management van die andere supermarkt dat zij nu met het geld dat jij hun onthoudt, in hun winkel geen ‘nuttige dingen’ meer kunnen doen… Het enige verschil is, dat een staat een geweldsmonopolie op zijn grondgebied heeft en je dus kan dwingen in zijn ‘supermarkt’ te kopen. In dat geval blijft er niets anders over dan emigreren en dat is wat er gebeurt.

  3. De regering haalt al tientallen jaren geen buitenlanders meer naar Nederland. Die mensen komen zelf, grotendeels omdat ze hier op kosten van het collectief een beter leven kunnen leiden. Het probleem zit hierbij niet in hun komst, maar in het “op kosten van het collectief”. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere productiekosten, die bedrijven ertoe dwingen om de productie naar het buitenland te verplaatsen omdat ze anders om de markt niet meer kunnen concurreren. Dezelfde concurrentie die die supermarkt in jouw woonplaats dwingt zijn prijzen laag te houden omdat je anders wegloopt, dwingt de producenten van zijn artikelen ook om hun prijzen laag te houden, anders koopt hij bij een ander, en dwingt die producenten de kosten laag te houden en eventueel naar het buitenland te vertrekken.

  4. Dat je als individue tegen de macht van de staat relatief machteloos staat, klopt. Juist daarom besluiten 100.000 hoogopgeleiden om die strijd niet aan te gaan, maar simpelweg te vertrekken. Hetzelfde geldt voor bedrijven: als die transactiebelasting wordt ingevoerd, zullen veel effectenkantoren besluiten te verhuizen naar landen waar die heffing niet bestaat: aandelentransacties kunnen overal ter wereld gebeuren en Nederlanders kunnen hun opdrachten dan via internet verstrekken. De Nederlandse staat loopt dan de belasting op hun winsten mis, goedbetaalde banen verdwijnen waardoor mensen werkeloos raken en belastinggeld kosten in plaats van belasting opleveren.

  5. We stevenen niet af op een 1-partijstelsel, dat hebben we allang: alle partijen in de huidige Tweede Kamer zijn collectivistisch: het zijn stuk voor stuk socialistische partijen, gericht op het roven van geld van de ene groep teneinde dat uit te delen aan hun politieke vriendjes en achterban. Het is één pot nat: daarom kunnen VVD en PvdA ook zo goed door één deur en lukt het hun om in zo’n moeilijke situatie binnen drie weken een regeringsakkoord te sluiten! De enige partij die daar bij de laatste verkiezingen principieel op tegen was, was de Libertarische Partij (al blijft het natuurlijk afwachten wat ze zouden doen als ze inderdaad met enige omvang in de kamer kwamen en serieus invloed zouden krijgen).

  Mavado [9] reageerde op deze reactie.

 7. The quality of this informative article is very high. This can only mean your own standards are set at a very high level. Please, continue your work in this area.

Comments are closed.