6 REACTIES

 1. Heel leuk en diep wijs!
  Het verhaal van Leonard Read heb ik vele malen gelezen. Al vanaf toen ik zelf contact had met Leonard.
  Dit is echter de eerste keer dat ik een filmpje ervan zie.
  Zeker aan te raden!

 2. @Jan Snijder [3]:

  Collectivisme maar dan zonder planeconomie die het hele proces probeert te besturen, maar het is in 1 oogopslag met dit filmpje al te zien dat een overheid dit nooit in staat is te overzien, en zo ja, altijd achter de feiten aan zal hobbelen, en dus juist dingen zal doen die tegengesteld zijn aan de markt voorzien van potloden.
  Als u/jij ergens een leider kunt aanwijzen zoals bij een collectivistische overheid, die zich opwerpt als iemand die over het hele proces meent te moeten gaan, roept u maar. De enige koning die ik hier zie is de klant.

 3. @Jan Snijder [3]:
  Ja het verschil tussen de doorgeslagen ikke ikke ikke crew vs de genuanceerde groep die vooral belang hecht aan de het NAP en daar bij behorende “vrijwillige” samenwerking.

  ^Ptera legt het verder uit 🙂

 4. @Jan Snijder [3]: Inderdaad, goed gezien: VRIJWILLIG collectief. Dát is waar geen enkele libertariër moeite mee heeft.

  Echter, GEDWONGEN collectief is dwang en in strijd met het NAP. Zo’n potlood kan ook gemaakt worden met een netwerk van vrijwillige afspraken tussen de honderden partijen.

  Bovendien: de mensen bij de roverheid zijn simpelweg te dom om zo’n ingewikkeld proces van bovenaf te besturen.

Comments are closed.