Xavier Everaert (JongLibertairen) is een welkome inzender van diverse artikelen op Vrijspreker. Hij houdt op dinsdag 4 december een lezing over de monetaire geschiedenis en het financieel beleid van Argentinië. Hij hoopt velen van u te mogen verwelkomen.

De Argentijnse casus is het beste bewijs dat een land erin kan slagen een economische grootmacht te worden zonder fiat geld en zonder een centrale bank.

Sinds de nationalisering van de Nationale Bank van Argentinië en de daarop volgende monetaire experimenten van opeenvolgende linkse én rechtse overheden is het land gedegenereerd van de derde economie ter wereld naar een onbeduidend perifeer land dat uitgesloten werd van de internationale kapitaalmarkten en zich zo verder en verder marginaliseerde.

Aan de hand van de Argentijnse les zullen we proberen oplossingen te formuleren voor de wereldwijde economische crisis, die in wezen een crisis van het fiat geld is, in het bijzonder de eurocrisis.

 

dinsdag 4 december om 20u

’t Vosken, Sint-Baafsplein 19

Gent